بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه آبگوشت (دیزی) به روش سنتی همراه با فوت و فن های پخت آن (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه آبگوشت (دیزی) سنتی

شاید کمتر کسی باشد که آبگوشت را دوست نداشته باشد. این غذای خوشمزه یکی از غذاهای محبوب ایرانی‌هاست که همیشه در رستوران‌های سنتی و سفره‌خانه‌ها در دسترس است. گردشگرانی که به ایران سفر می‌کنند، حتماً باید این غذا را امتحان کنند.

پختن آبگوشت شاید در ابتدا ساده به نظر برسد، اما اگر نکات آن را درست رعایت نکنید، نمی‌توانید طعم نهایی را به دست آورید. در ادامه، دستور تهیه آبگوشت و رموز پخت آن را بیان خواهیم کرد.

دستور تهیه دیزی سنگی

دستور تهیه آبگوشت سنتی و رستورانی

مواد لازم برای تهیه آبگوشت:

  • 250 گرم گوشت گوسفندی
  • 50 الی 100 گرم دنبه (چربی گوسفند)
  • یک دوم پیمانه لوبیا
  • یک دوم پیمانه نخود
  • 1 عدد پیاز
  • 3 الی 4 عدد گوجه فرنگی
  • 2 عدد سیب‌زمینی متوسط
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 3 حبه سیر خام
  • 2 الی 3 عدد لیمو عمانی در صورت تمایل
  • یک دوم قاشق مرباخوری دارچین در صورت تمایل
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه آبگوشت:

اگر از گوشت گوسفند با استخوان استفاده می‌کنید، بهتر است حتماً از گوشت استخوان‌دار استفاده کنید چون آبگوشت تان خوشمزه‌تر می‌شود. سعی کنید وزن گوشت حدود 200 تا 250 گرم باشد.

شب قبل، نخود و لوبیا را بخیسانید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها کاهش یابد. حالا گوشت، دنبه، گوجه‌فرنگی، نخود، لوبیا، سیرها (که از وسط نصف کرده‌اید) و پیاز (که آن هم نصف شده) را داخل قابلمه بریزید و حدود 5 تا 6 برابر حجم مواد آب اضافه کنید.

بهتر است تمام آب آبگوشت را از ابتدا اضافه کنید که طعم بگیرد و نیازی به اضافه کردن آب در حین پخت نباشد. اما اگر دیدید در حین پخت نیاز به آب دارید، حتماً از آب جوش استفاده کنید.

شما می‌توانید پیاز را نصف کنید تا بعد از پخت خارج کنید یا آن را خرد کرده و در آبگوشت بگذارید تا در آن بماند.

سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید و کف کند. وقتی کف روی آب جمع شد، آن را با قاشق بردارید و دور بریزید. حالا زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید تا مواد به آرامی بپزند.

بعد از 2 تا 3 ساعت که مواد پخته شدند، سیب‌زمینی‌ها را بشویید و از وسط نصف کنید و در صورت تمایل همراه با لیمو عمانی به آبگوشت اضافه کنید. توجه کنید که اگر لیمو عمانی بیشتر از یک ساعت بماند، ممکن است تلخ شود، پس آن را بعد از یک ساعت خارج کنید.

پس از اضافه کردن سیب‌زمینی و لیمو عمانی، رب گوجه‌فرنگی و نمک را اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری دارچین نیز اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.

آبگوشت سنتی به طور کلی به 4 ساعت پخت نیاز دارد و بعد از آن کاملاً جا می‌افتد و روغن می‌اندازد. اگر می‌خواهید آبگوشت چرب‌تری داشته باشید، می‌توانید در آخر دنبه‌ها را خارج کرده و آن‌ها را بکوبید و دوباره به آبگوشت اضافه کنید تا طعم آن را تماماً بگیرد.

دستور تهیه دیزی قهوه‌خانه‌ای

رازهای خوشمزه شدن آبگوشت

بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت سنتی گوشت گوسفند است زیرا چربی بیشتری دارد و طعم بهتری می‌دهد. البته شما بر اساس سلیقه‌تان می‌توانید از گوشت با استخوان (قلم) گوسفند و گوساله نیز استفاده کنید.

البته برای
“““html

خوشمزه‌تر شدن آبگوشت

برای اینکه آبگوشت شما طعم بهتری بگیرد، بهتر است از گوشت گوسفند همراه با کمی دنبه یا دنبالچه استفاده کنید. اگر از دنبه استفاده کردید، در پایان پخت آن‌ها را از آبگوشت جدا کنید و با نمک و پیاز بکوبید تا به آبگوشت اضافه کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که حتماً ۲۴ ساعت قبل از پخت، حبوبات را بخیسانید تا نفخ آن‌ها از بین برود. اگر دیدید پوست حبوبات جدا شده و روی آب آمده‌اند، یعنی حبوبات شما کهنه هستند. پس آن‌ها را در یک حوله تمیز بریزید و خوب بسایید تا پوستشان جدا شود.

یکی دیگر از راه‌هایی که به کاهش نفخ حبوبات کمک می‌کند، این است که حبوبات را بپزید و کفی که روی آب می‌آید را جدا کنید و بعد به آبگوشت اضافه کنید. معمولاً در همه انواع آبگوشت از نخود و لوبیا استفاده می‌شود، اما نوع لوبیایی که به کار می‌رود در مناطق مختلف فرق دارد.

اگر می‌خواهید دیزی سنتی خوشمزه‌ای داشته باشید، آن را در دیگ سنگی درست کنید. البته ظروف سفالی، قابلمه چدنی و مسی هم برای پخت آبگوشت خوب هستند.

معمولاً در تهیه آبگوشت از نمک، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده می‌شود، اما شما می‌توانید در صورت دلخواه از زعفران آب کرده، گرد لیمو و کمی زیره هم استفاده کنید. هرگز نمک را در مرحله اول اضافه نکنید؛ زیرا این کار باعث می‌شود رنگ گوشت تیره شود و گوشت دیرپز و سفت بماند.

اگر گوجه‌فرنگی رنگ دلخواه را به آبگوشت شما نداد، از یک قاشق رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید آبگوشت‌تان واقعاً به سبک سنتی تهیه شود، از گوجه‌فرنگی خشک شده استفاده کنید. در گذشته، به دلیل اینکه در تمام فصل‌ها گوجه‌فرنگی در دسترس نبود، از گوجه‌فرنگی‌های خشک استفاده می‌شد.

گردآوری توسط مجله اینترنتی رضیم

نیلوفر گلی فروشانی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل