بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه آش آبکش قوچانی خوشمزه و دلچسب (مرحله به مرحله)

آش آبکش قوچانی چگونه درست می‌شود؟

آش آبکش یکی از آش‌های خوشمزه و ساده در خراسان رضوی، مخصوصاً در شهر قوچان است و به آن آش سوزمه هم می‌گویند. این غذا به خاطر اینکه ارزان، ساده و سریع تهیه می‌شود، بسیار مغذی هم هست و می‌توان به عنوان یک وعده اصلی میل کرد.

همان‌طور که از اسمش پیداست، برای درست کردن این غذا فقط به آبکش نیاز دارید. اگر دنبال یک غذای سریع و مغذی هستید، آش آبکش گزینه مناسبی است.

دستور تهیه آش آبکش قوچانی

مواد لازم برای تهیه آش آبکش:

  • 1/8 بسته رشته آش
  • 1 کاسه بزرگ ماست یا دوغ غلیظ
  • 1 حبه سیر تازه
  • 3 قاشق غذاخوری نعنای خشک
  • به میزان لازم روغن
  • به میزان لازم نمک، زردچوبه و ادویه‌های دلخواه

مراحل تهیه آش آبکش:

ابتدا در یک قابلمه، رشتهٔ آش را با آب جوش و مقداری نمک به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید.

در همین حین، یک ماهیتابه روی حرارت داغ کنید و روغن بریزید. سپس نعنا را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا عطر خوش نعنا در فضا پخش شود. وقتی که رنگ نعنا کمی تغییر کرد، آن را از روی حرارت بردارید.

سیر را ریز رنده کنید و با ماست مخلوط کنید. بعد از اینکه رشته‌ها پختند، آن‌ها را آبکش کنید. سپس رشته‌ها را به نعنا اضافه کرده و دوباره روی حرارت قرار دهید. با زردچوبه و ادویه‌های دلخواه تفت دهید. وقتی بویی خوش از مواد بلند شد و رشته‌ها طعم نعنا را به خود گرفتند، از روی حرارت بردارید.

حالا رشته‌های تفت داده شده را با ماست سیر دار مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد. سپس در ظرف سرو کرده و نوش جان کنید.

گاهی آش آبکش را بدون دم‌کشی ماست مصرف می‌کنند. یعنی بعد از تفت دادن رشته‌ها، آن‌ها را روی ماست سرد می‌ریزند و میل می‌کنند.

نکات تکمیلی در مورد آش آبکش

  • آش آبکش یکی از غذاهای محلی خراسان است.
  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن نزدیک به ۳۰ دقیقه می‌باشد.
  • آش آبکش را می‌توانید در وعده‌های نهار، شام و پیش‌غذا سرو کنید.
  • همچنین می‌توان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.
  • توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل