“`html
دستور تهیه آغوز کوکو، از غذاهای سنتی و خوشمزه شمال کشور
سبزیهای شمال به خاطر تنوع و عطر خاصی که دارند، خیلی برای تهیه غذاها مناسبند و طعمی به غذاها میدهند که کمتر کسی آن را فراموش میکند.
فکر نکنید اگر این سبزیها در دسترس نیستند، نمیتوانید این کوکو خوشمزه را درست کنید. با پیشرفت تکنولوژی و با وجود سایتها و پیجهای فروش مواد اولیه، میتوانید به راحتی به این مواد دسترسی پیدا کنید. همچنین میتوانید با سبزی کوکویی که همیشه در دسترس است، این کوکو را تهیه کنید.
در این غذا از مغز گردو استفاده میشود. گردو یک پوست سخت دارد و وقتی آن را میشکنید، مغز گردو به دست میآید. مغز گردو نوعی خشکبار است که سرشار از امگا۳ است. منشأ درخت گردو را از مناطق آسیای غربی و نواحی هیمالیا میدانند.
ایران بیشترین تولید گردو در جهان را دارد و شهرستانهای تویسرکان در همدان و بافت در کرمان، بیشترین سطح زیر کشت گردو را در ایران دارند. کهنسالترین درخت گردو نیز در منطقهٔ گوغر شهرستان بافت وجود دارد. ۱۵ درصد از چربیهای مغز گردو از نوع غیر اشباع است که برای سلامتی مفید است.
در نقاط مختلف کشور، غذاهای زیادی با گردو تهیه میشود. در بعضی از غذاها، این ماده به عنوان تزئین و در برخی دیگر به عنوان ماده اصلی استفاده میشود. یکی از غذاهایی که مغز گردو جزء اصلی آن است، خورشت فسنجان است.
دستور تهیه آغوز کوکو شمالی
گردو بهترین منبع منگنز و مس است و همچنین مقداری منیزیم و فسفر در آن وجود دارد. در آن برخی عناصر دیگر مانند روی، آهن، کلسیم و سلنیوم هم پیدا میشود. همچنین بیشترین مقدار ویتامینهای B6، B۱ و B۵ را دارد و ویتامینهای E، B۳ و B۲ نیز در آن وجود دارد. از انواع دیگر کوکو میتوان به کوکو عدس، کوکو باقلا، کوکو ذرت و کوکو مارچوبه اشاره کرد.
مواد لازم :
سبزی کوکو : 1 پیمانه
مغز گردوی آسیاب شده : 2 پیمانه
سیب زمینی متوسط : 2 عدد
پیاز متوسط : 1 عدد
تخم مرغ : 3 عدد
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
مراحل پخت :
گام 1 ابتدا سیب زمینی و پیاز را پوست میکنیم.
گام 2 سپس آنها را رنده میکنیم. (بهتر است از رنده درشت استفاده کنید، اما این به سلیقه شما بستگی دارد).
گام 3 سپس تخم مرغ، سبزی کوکو، مغز گردو و ادویهها را به مخلوط اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
گام 4 در نهایت مخلوط را در ماهیتابه ریخته و به صورت کوکو سرخ میکنیم.