“`html
دستور تهیه استاک سبزیجات (آب یا عصاره سبزیجات)
استاک سبزیجات یا عصاره سبزیجات که از پختن و عصارهگیری چند نوع سبزی تهیه میشود، برای انواع سوپهای گیاهی و غذاهای آبکی استفاده میشود.
برای درست کردن استاک سبزیجات به چند ماده ساده اما با بهترین ترکیب نیاز دارید. میتوانید مقدار زیادی از آن را درست کرده و برای سوپ، خورش یا حتی پلو استفاده کنید.
ممکن است قبلاً دستورهایی دیده باشید که در آنها از آب سبزیجات استفاده شده. آب سبزیجات مایعی است که از پختن سبزیجات بهدست میآید و در آشپزی کاربردهای زیادی دارد.
آنهایی که گیاهخوار هستند یا میخواهند سوپی با طعم کاملا گیاهی داشته باشند، بهجای آب گوشت یا عصاره مرغ از عصاره سبزیجات استفاده میکنند.
ما از اصطلاح استاک سبزیجات استفاده میکنیم چون مفهوم دقیقتری دارد، اما میتوانید از عبارات آب سبزیجات یا عصاره سبزیجات هم استفاده کنید.
درست کردن استاک سبزیجات بسیار آسان است و حتی یک کودک هم میتواند آن را درست کند. بله، خیلی سادهتر از چیزی است که به نظر میرسد.
شما فقط نیاز به یک قابلمه بزرگ و سبزیجات در دسترس دارید. اگر عادت دارید که خورش مرغ را برای مهمانها درست کنید، باید مقداری هویج و کرفس در یخچالتان داشته باشید. پیاز هم که پاشنه آشپزی ایرانی است و بدون آن، آشپزی سخت میشود.
من قبلاً همیشه مقداری سبزیجات مثل کرفس، هویج و فلفل دلمهای را خرد میکردم و در فریزر میگذاشتم، اما سالهاست که این کار را نمیکنم.
شاید به خاطر گذر سالها باشد، اما من دلیل دیگری هم دارم؛ وقتی میتوانم همهچیز را تازه و آماده درست کنم، چرا باید از مواد منجمد استفاده کنم؟
مواد لازم برای تهیه استاک سبزیجات
- روغن نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری یا روغن زیتون بدون بو
- پیاز: ۱ عدد متوسط، نگینی ریز (با پوست)
- سیر: ۴ حبه
- هویج: ۴ عدد، نگینی ریز (با پوست)
- ساقه کرفس: ۴ ساقه نگینی شده
- نمک دریا و فلفل سیاه: ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از هر یک
- آب تصفیهشده: ۹ تا ۱۰ پیمانه
- سبزی برگ پهن: ۱ پیمانه خرد شده (کیل یا کولارد)
- جعفری: ½ پیمانه، تازه خرد شده
- آویشن: ۱ مشت تازه یا ۱ قاشق غذاخوری خشک (پودر نشود)
- رزماری: ۱ مشت کوچک یا ۱ قاشق غذاخوری خشک شده
- برگ بو: ۲ عدد کامل
- رب گوجه: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
دستور تهیه استاک سبزیجات به صورت مرحله به مرحله
- یک قابلمه بزرگ را روی شعله متوسط گرم کنید. وقتی که گرم شد، روغن (یا آب اگر میخواهید از روغن پرهیز کنید)، پیاز، سیر، هویج و کرفس را اضافه کنید.
- نصف قاشق چایخوری از نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید تا روی تمام مواد را بپوشاند. سبزیجات را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند و کمی تغییر رنگ بدهند و در این حین مرتب هم بزنید.
- آب، سبزی برگ پهن، جعفری، آویشن، رزماری، برگ بو و بقیه نمک و فلفل را اضافه کنید و حرارت را تا بالاتر از متوسط افزایش دهید تا مخلوط به جوش بیاید. وقتی که آب به جوش آمد،…
“““html
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه فریتاتای سبزیجات، سالم و بسیار خوشمزه + دستور تهیه تصویری
حفظ طعم و رنگ سبزیجات به هنگام پخت
شستشوی سبزیجات و شناخت مراحل اصولی آن
پخت سبزیجات با ۶ روش متفاوت
نکات مهم
در مورد سبزیجات معطر، به ازای هر مشت تازه میتوانید از ۱ قاشق غذاخوری خشک آن استفاده کنید.
به غیر از سبزیجات معطر گفته شده، میتوانید از مقدار کمی ادویه معمول خورش یا سوپ استفاده کنید.