بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه انواع شربت خانگی خوشمزه و خوش رنگ برای مجالس و مهمانی ها (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه شربت خانگی

دستور تهیه شربت خانگی موضوع اصلی ماست. در گذشته، از گل‌های خوراکی مختلف در آشپزی استفاده می‌شد تا غذاها خوشمزه‌تر شوند، رنگ بگیرند یا حتی برای تزئین. همچنین این گل‌ها در طب سنتی به خاطر خواص درمانی‌شان کاربرد داشتند.

این گل‌ها تنوع زیادی دارند و شامل گیاهان دارویی، علف‌های هرز بهاره، گیاهان زینتی، سبزی‌ها و شکوفه‌های درختان میوه هستند.

از گل‌هایی که می‌توان در تهیه شربت استفاده کرد، می‌توان به گل محمدی، گل بنفشه، بیدمشک، بهار نارنج، نسترن، زعفران، گل گاوزبان و گل ختمی یا پنیرک اشاره کرد.

دستور تهیه شربت گل محمدی خانگی

اول گلبرگ‌های تازه گل محمدی را جدا کنید و در یک قابلمه بریزید. سپس آب جوشیده را بلافاصله روی آن‌ها بریزید تا گل‌ها به خوبی تحت پوشش قرار بگیرند. این کار کمک می‌کند عطر گل حفظ شود. بعد از آن درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید یک روز بماند تا عطر گل‌ها خارج نشود.

فردای آن روز، عصاره گل‌ها در آب حل شده است و می‌توانید آن‌ها را آبکش کنید. هنگام آبکش کردن، فقط آن‌ها را از صافی رد کنید و اصلاً با دست فشار ندهید، چون ممکن است شربت بد رنگ شود. عصاره به دست آمده را روی حرارت بگذارید و شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی قوام بیاید.

برخی افراد قبل از خاموش کردن حرارت، چند قطره جوهر لیمو به شربت اضافه می‌کنند و بعضی دیگر بعد از خاموش کردن گاز، کمی آب لیموترش تازه در آن می‌چکانند.

رنگ این شربت در حالت طبیعی روشن‌تر از شربت آلبالو و تیره‌تر از توت فرنگی و تقریباً گل بهی است.

نکته: هنگام مصرف می‌توانید چند قطره آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید، زیرا طعم آن را بسیار خوشمزه می‌کند.

دستور تهیه شربت بیدمشک برای عید نوروز

مقدار لازم شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شربت قوام بگیرد. سپس آن را داخل یک شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید. هر زمان که خواستید شربت بیدمشک درست کنید، مقداری از عرق بیدمشک را به شهد اضافه کرده و مصرف کنید.

این روش کمک می‌کند تا عطر بیدمشک به خوبی حفظ شود. برخی افراد ممکن است بعد از قوام آمدن شربت، عرق بیدمشک را به آن اضافه کنند که در این صورت، شربت بعد از سرد شدن غلیظ می‌شود، اما بوی بیدمشک کمتر خواهد بود.

می‌توانید به این شربت عسل، گلاب، نعنا، تخم شربتی، خاکشیر، بهار نارنج، زعفران و چیزهای دیگر اضافه کنید. البته این بستگی به سلیقه شما دارد اما ممکن است طعم اصلی بیدمشک را از بین ببرد.

دستور تهیه شربت گل بنفشه

تهیه این شربت بسیار آسان است. برای آن به گل بنفشه، شکر و آب نیاز دارید. نسبت شکر به گل معمولاً دو به یک است، ولی می‌توانید بسته به سلیقه‌تان آن را کم یا زیاد کنید.

گل بنفشه و شکر را با هم آسیاب کنید. سپس پودر به دست آمده را در آب سرد بریزید و هم بزنید تا رنگ خود را بگیرد. از آب گرم برای درست کردن شربت استفاده نکنید، چون رنگ گل‌ها خیلی زود از بین می‌رود. حالا شربت آماده است. برای صاف‌تر شدن آن می‌توانید از یک توری خیلی ریز استفاده کنید.

رنگ این شربت آبی است که به مرور زمان تحت تأثیر دما کم‌رنگ‌تر می‌شود. بنابراین، بهتر است تازه تازه درست شود. در صورت تمایل می‌توانید چند قطره گلاب یا عرق بیدمشک به آن اضافه کنید. همچنین برای تغییر رنگ، چند قطره آبلیمو به شربت اضافه کنید تا رنگ آن ارغوانی شود.

دستور تهیه شربت بهار نارنج خانگی برای مهمانی

با استفاده از عرق بهار نارنج: برای این کار اول باید
“““html

شکر، آب و عرق بهارنارنج را در یک ظرف بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. حدود ده دقیقه قبل از اینکه شربت غلیظ شود، آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید و بگذارید ده دقیقه دیگر بجوشد.

وقتی شربت غلیظ شد (کمی رقیق‌تر از شربت مربا)، آن را از روی حرارت بردارید. بعد از خنک شدن، می‌توانید آن را در یخچال بگذارید. البته تا قبل از آمدن فصل گرم می‌توانید آن را در جای خنکی مثل زیرزمین هم نگهداری کنید.

نسبت شکر و عرق بهارنارنج دو به یک است. برای این نسبت یک قاشق سوپ‌خوری آبلیمو هم کافی است.

دستور تهیه شربت زعفران مجلسی

مواد لازم برای تهیه شربت زعفران:

  • زعفران ساییده شده نصف قاشق غذاخوری
  • گلاب ۳ قاشق غذاخوری
  • آب نیم لیتر
  • شکر به مقدار لازم

مراحل تهیه شربت زعفران:

آب را در یک قابلمه ریخته و روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، شکر را به آب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شکر حل شود.

بعد از اینکه شکر به‌خوبی در آب حل شد، زعفران خیس خورده را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس گلاب را اضافه کرده و شربت را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا قوام بگیرد.

قابلمه را از روی حرارت بردارید، و بعد از اینکه شربت خنک شد، آن را در ظرفی مناسب ریخته و داخل یخچال قرار دهید. وقتی خواستید شربت بنوشید، یک‌چهارم لیوان شربت را با آب سرد مخلوط کنید و نوش جان کنید.

اگر دوست داشتید، می‌توانید از تخم شربتی یا خاک شیر هم برای تهیه این شربت استفاده کنید تا هم ظاهرش زیبا و هم خواصش بیشتر شود. اگر از تخم شربتی استفاده می‌کنید، آن را اول خیس کنید تا لعاب‌دار شود و سپس به شربت اضافه کنید.

اگر از خاک شیر استفاده می‌کنید، آن را خوب بشویید تا تمام سنگ‌ها و ذرات ریز جدا شود، و بعد داخل شربت بریزید.

دستور تهیه شربت ریحان برای عید نوروز

برای تهیه این نوشیدنی، مقداری شربت آب قند رقیق را با دو فنجان برگ ریحان خرد شده مخلوط کنید و داخل ظرفی بریزید.

برای یک ساعت در ظرف را ببندید. بعد از آن مایع را صاف کنید و سپس در یخچال بگذارید تا خنک و آماده نوشیدن شود.

دستور تهیه شربت نعناع خانگی

برای تهیه شربت نعناع، برگ‌های تازه نعناع را به مقداری شربت آب قند رقیق اضافه کنید و بعد از یک ساعت شربت را صاف و خنک کنید.

بعد از خنک شدن، در یخچال نگهداری کنید و مصرف کنید. برای تهیه این نوشیدنی استفاده از یک فنجان برگ تازه نعناع کافی است.

دستور تهیه شربت لیمو و رزماری خانگی ویژه عید نوروز

ترکیبی از یک لیوان شکر را با ۵/۱ قاشق غذاخوری رزماری خرد شده و یک عدد پوست لیموی خلال‌شده با مقداری آب دلخواه بجوشانید تا شکر به‌خوبی در آب حل شود.

بعد از یک دقیقه جوشیدن، شربت را از روی حرارت بردارید و پس از یک ساعت که شربت خوب سرد شد، آن را داخل یخچال قرار دهید. پس از چند روز، نوشیدنی ابتکاری شما آماده مصرف خواهد بود.

با این خوراکی‌های خلاقانه در ایام عید نوروز از مهمانانتان پذیرایی کنید.

۱۰ شیرینی ویژه عید نوروز همراه با دستور تهیه آن‌ها.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل