بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه انواع نان خانگی برای روزهای قرنطینه کرونا (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه نان خانگی در روزهای قرنطینه در خانه

درست‌ کردن نان خانگی در قرنطینه هرچند با چالش‌هایی همراه است، اما تجربه‌ای لذت‌بخش دارد که با پختن دیگر غذاها قابل قیاس نیست. می‌توان گفت که درست کردن نان، پروسه‌ای جذاب از جمله ورز دادن و به عمل آمدن آن است که باید حتماً آن را امتحان کنید.

دستور تهیه نان لواش خانگی برای روزهای قرنطینه کرونا

چون این نان با بکینگ پودر تهیه می‌شود، سریع آماده می‌شود و نیازی به زمان استراحت خمیر مانند نان‌های لواش با خمیر مایه ندارد.

مواد لازم برای تهیه نان لواش خانگی:

  • آرد: 2 پیمانه تقریباً
  • آب: 3/4 پیمانه
  • نمک: نوک قاشق چای‌خوری
  • روغن: 4 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای‌خوری

دستور تهیه نان لواش خانگی:

ابتدا همه مواد خشک را در یک کاسه بریزید. سپس در وسط این مواد یک گودال درست کنید و روغن را در آن بریزید. حالا آب ولرم را به تدریج اضافه کنید. آب نباید داغ باشد، فقط کمی گرم کافی است. سپس مواد را به خوبی مخلوط کنید.

خمیر باید نرم و لطیف باشد. اگر آرد زیاد استفاده کنید یا آب کم باشد، خمیر سفت می‌شود و نان‌ها خشک می‌شوند. اگر خمیر چسبناک شد، به آرامی کمی آرد اضافه کنید تا دیگر چسبناک نباشد.

خمیر را برای حدود 30 دقیقه با یک پارچه نمدار بپوشانید تا کمی ور آید. پس از 30 دقیقه، از خمیر گلوله‌های به اندازه نارنگی جدا کنید و کنار بگذارید. سطح کار را آردی کنید و با وردنه گلوله‌ها را به شکل نازک باز کنید.

در مرحله بعد، تابه‌ای تفلون یا چدن را داغ کنید و خمیرها را بدون روغن بپزید. تابه باید داغ باشد و حرارت را روی متوسط نگه دارید. خمیر را در تابه قرار دهید و مشاهده خواهید کرد که خمیر شروع به حباب زدن می‌کند.

اگر نان‌ها حباب نزدند، نشان‌دهنده این است که خمیر سفت شده و نان‌ها سفت خواهند شد، در این صورت بهتر است خمیر را دور بریزید. وقتی یک طرف نان کمی قهوه‌ای شد و رنگ گرفت، طرف دیگرش را بچرخانید تا پخته شود.

زمانی که نان‌ها به خوبی قهوه‌ای شدند، یعنی آماده‌اند. نکته مهم این است که بعد از پخت و سرد شدن نان‌ها، آن‌ها را داخل جا نونی بگذارید تا خشک نشوند.

اگر بعد از پخت نان‌ها خشک به نظر آمدند، نگران نباشید. اگر در جا نونی بگذارید، بعد از 2-3 ساعت کاملاً نرم می‌شوند. می‌توانید نان‌ها را درون پارچه یا پلاستیک برای چند روز نگه دارید و استفاده کنید.

دستور تهیه نان بربری خانگی برای روزهای قرنطینه

مواد لازم برای تهیه نان بربری خانگی:

  • آرد: ۱ کیلو
  • خمیر مایه: ۲۰ گرم
  • نمک: ۱۲ گرم
  • شکر: ۱۵ گرم
  • روغن: ۱۰ گرم
  • آب: ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم
  • بهبود دهنده: ۵ گرم

دستور تهیه نان بربری خانگی:

خمیر مایه را با نمک، شکر، بهبود دهنده و آرد مخلوط کنید و به آرامی آب اضافه کنید تا مواد به شکل خمیر درآید. در مرحله بعد درست کردن نان بربری در روزهای قرنطینه خمیر را ۴ دقیقه با دست ورز دهید. سپس روغن را اضافه کنید و ۴ دقیقه دیگر ورز دهید.

پس از این، خمیر را بپوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه استراحت کند. سپس خمیر را به چانه‌های کوچک تقسیم کنید و بگذارید کمی استراحت کنند. بعد چانه‌ها را پهن کنید تا حدود ۳ برابر حجم خودشان بشوند.

در آخرین مرحله درست کردن نان بربری خانگی مقداری کنجد روی خمیر بپاشید.

“““html

و خمیر نان را به مدت ۱۲ دقیقه در فر با دمای ۲۳۰ تا ۲۴۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا نان‌ها پخته شوند.

دستور تهیه نان سنگک خانگی برای روزهای قرنطینه

مواد لازم برای تهیه نان سنگک خانگی:

  • سنگریزه به مقدار لازم
  • کنجد به مقدار لازم
  • نمک کمی
  • مخمر ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم ۵۰۰ میلی‌لیتر
  • آرد ۵۰۰ گرم

دستور تهیه نان سنگک خانگی:

ابتدا ۱/۳ از آرد را با مخمر مخلوط کنید و به آن ۱ لیوان آب ولرم اضافه کنید و با یک قاشق هم بزنید تا خوب ترکیب شوند. سپس روی آن را بپوشانید و برای ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این مدت، باقی‌مانده آرد را با آب ولرم و کمی نمک مخلوط کنید.

خمیر را با همزن بزنید تا صاف و یکنواخت شود. سپس مخلوط مایه خمیر را به خمیر جدید اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. حالا برای ۲ ساعت دیگر در یخچال بگذارید تا استراحت کند.

سنگریزه‌ها را که قبلاً یک بار پخته‌اید را برای حدود ۲ ساعت در فر با آخرین دما قرار دهید تا خوب داغ شوند.

در این مرحله از دستور تهیه نان سنگک خانگی در روزهای قرنطینه بعد از اینکه سنگ‌ها داغ شدند، یک کاسه آب نزدیک خود داشته باشید. برای باز کردن خمیر و قراردادن آن روی تخته آشپزخانه، کمی دست خود را خیس کنید تا خمیر بهتر جدا شود.

حالا کمی خمیر بردارید و روی تخته پهن کنید. خمیر نان سنگک باید شل و مرطوب باشد. یادتان نرود که هر از گاهی دستتان را خیس کنید. وقتی خمیر را پهن کردید، سینی فر را بیرون بیاورید و کمی کره جامد روی سنگ‌ها بمالید تا خمیر به سنگ‌ها نچسبد و راحت‌تر جدا شود. کار ساخت نان را از یک سمت سنگ‌ها به آرامی شروع کنید.

این مرحله کمی زمان‌بر است تا خمیر از ظرف جدا شود. بعد از اینکه خمیر روی سنگ‌ها پهن شد، کمی کنجد روی آن بپاشید و در فر بگذارید تا چند دقیقه بپزد و دور آن طلایی شود. وقتی یک طرف نان پخته شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم بپزد.

زمانی که می‌خواهید نان را برگردانید، نترسید که چرا سنگ‌ها به آن چسبیده‌اند؛ بعداً به راحتی جدا می‌شوند. بگذارید طرف دیگر نان هم بپزد، سپس از فر خارج کنید و بعد از خنک شدن سنگ‌ها را از آن جدا کنید. خب، نان سنگک ما آماده شد!

برنامه بدنسازی بدون نیاز به دمبل و دستگاه برای روزهای قرنطینه

۱۲ ایده طلایی برای سرگرم کردن کودکان در روزهای قرنطینه کرونا

در روزهای قرنطینه در خانه چکار کنیم؟

۱۷ راهکار برای جلوگیری از چاقی در روزهای قرنطینه در خانه

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل