بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه انواع نان فانتزی خانگی خوشمزه و آسان (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه انواع نان فانتزی

دستور تهیه نان فانتزی موضوع ماست. نان فانتزی یکی از نان‌های محبوب است که افراد در سنین مختلف آن را مصرف می‌کنند. بهتر است این نان‌ها را در خانه بپزید تا با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنید و لذت بیشتری ببرید.

دستور تهیه پخت انواع نان فانتزی خانگی

دستور تهیه نان باگت خانگی

مواد لازم برای تهیه نان باگت:

  • آرد: ۵۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • شکر: ۱ قاشق سوپخوری
  • مایه خمیر: ۱ قاشق سوپخوری
  • آب ولرم: ۱.۵ پیمانه
  • روغن مایع: ۱/۳ پیمانه
  • کنجد: به میزان لازم (در صورت تمایل)
  • تخم مرغ: ۱ عدد

مراحل تهیه نان باگت:

اولین کار این است که فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و یک ظرف آب داخل فر بگذارید. این کار باعث می‌شود که هوای داخل فر مرطوب بماند و نان‌ها خشک نشود.

سپس شکر و مایه خمیر را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید و نصف پیمانه آب با دمای ۴۳ درجه به آن اضافه کنید. این ظرف را در محلی گرم قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود.

در مرحله بعد، دستور تهیه نان فانتزی آرد را سه بار الک کنید. تخم‌مرغ و نمک را در یک ظرف مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس روغن و بیکینگ پودر و آب را به آن اضافه کنید و مایه خمیر آماده‌شده را هم به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید.

به آرامی آرد را به مخلوط اضافه کنید و سپس خمیر را خوب ورز دهید. می‌توانید خمیر را چند بار بکوبید. بعد، یک ظرف را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید.

سپس ظرف را برای ۳۰ دقیقه در یک جا بگذارید تا خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر شود. بعد از این مدت، از خمیر گلوله‌هایی به اندازه دلخواه جدا کنید و آن‌ها را به شکل‌های مختلف درآورید.

گلوله‌های خمیر را روی سینی بگذارید و دوباره برای ۱۵ دقیقه آن‌ها را بپوشانید. یک قاشق سوپخوری آرد را در یک ظرف بریزید و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید. سپس این مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلظت خوبی پیدا کند.

سپس روی سینی خمیرها را پاک کنید و با مخلوط آرد و آب آن‌ها را رومال کنید. این کار باعث می‌شود نان‌های باگت براق شوند. اگر دوست دارید می‌توانید روی آن‌ها کنجد بپاشید و سپس نان‌ها را در فر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه بپزید.

وقتی نان‌ها طلایی شدند، سینی را از فر خارج کنید.

دستور تهیه نان همبرگر خانگی

مواد لازم برای تهیه نان همبرگر:

  • آرد: ۴ پیمانه
  • کره یا روغن آب شده: نصف پیمانه
  • شکر: ۲ قاشق سوپخوری
  • تخم‌ مرغ: ۲ عدد
  • نمک: یک قاشق چایخوری
  • شیر: ۱.۵ پیمانه
  • کنجد: به میزان لازم
  • پودر مایه خمیر: یک قاشق مرباخوری

مراحل تهیه نان مخصوص همبرگر:

ابتدا شیر را بجوشانید و بگذارید کمی خنک شود. شکر و پودر مایه خمیر را با هم مخلوط کنید و به شیر ولرم اضافه کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مایه خمیر آماده شود.

کره یا روغن را آب کرده، با نمک و یک تخم‌مرغ مخلوط کنید و بعد از آماده شدن مایه را به آن اضافه کنید.

“““html

آرد را دو تا سه بار الک کنید تا سبک‌تر شود و خمیر کیفیت بهتری بگیرد. سپس آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید.

به اندازه‌ای آرد بریزید که خمیری مناسب به دست آید و به دست نچسبد. یک ظرف بزرگ‌تر انتخاب کنید و کمی آن را چرب کنید. خمیر را داخل آن قرار دهید و رویش را بپوشانید و ۱.۵ تا ۲ ساعت استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.

بعد از آن، خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و آن‌ها را با دست گرد کنید. سینی فر را کمی چرب کنید و خمیرها را با فاصله در سینی قرار دهید.

زرده یک تخم‌مرغ را با قلم‌مو روی خمیرها بمالید و کنجد بپاشید و ۱۵ دقیقه دیگر روی آن‌ها را بپوشانید. فر را روشن کنید تا گرم شود؛ سپس سینی فر را در وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و منتظر بمانید تا روی نان‌ها طلایی شود و سپس از فر خارج کنید.

دستور تهیه نان شیرمال خانگی

مواد لازم برای تهیه نان شیرمال:

  • آرد گندم: ۳ لیوان
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • شیر: ۱ لیوان
  • کشمش: ¼ لیوان
  • شکر: ¾ لیوان
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • پودر خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: ¼ قاشق چایخوری
  • روغن مایع: به اندازه کافی

مراحل تهیه نان شیرمال:

ابتدا پودر خمیر مایه را به همراه ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر در یک ظرف مناسب بریزید. بگذارید مایه خمیر کمی استراحت کند تا ور بیاید. این کار ۷ تا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

کره را بگذارید تا نرم شود، سپس یک کاسه جادار بردارید و مایه خمیر آماده‌شده را به همراه یک عدد تخم‌مرغ، کره، شیر، شکر و نمک در آن بریزید و خوب مخلوط کنید.

بعد از اینکه مواد خوب مخلوط شدند، آرد را کم‌کم اضافه کنید تا خمیری لطیف و نرم به دست آید. پس از اینکه خمیر شکل گرفت، کشمش را اضافه کنید و آن را ورز دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند.

خمیر باید نرم و لطیف باشد و اگر کمی به دست بچسبد اشکالی ندارد. بعد از ورز دادن، خمیر را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در ظرف چرب‌شده بگذارید و در مکانی گرم قرار دهید تا استراحت کند.

وقتی خمیر آماده شد، آن را به شکل دلخواه درآورید. مثلاً می‌توانید با وردنه خمیر را تخت کنید و با قالب‌هایی که دوست دارید قالب بزنید یا از روش‌های خاص‌تری مثل بافتن خمیر استفاده کنید.

پس از شکل دادن به خمیر، آن را در سینی فر بچینید. در یک کاسه کوچک ۱ زرده تخم‌مرغ را با ۵۰ گرم کره آب‌شده مخلوط کنید و با قلم‌مو روی خمیرها بزنید. حالا ۳۰ دقیقه به خمیرها استراحت بدهید.

پس از ۳۰ دقیقه، خمیرها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر که قبلاً با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است، قرار دهید. یک ظرف آب نیز داخل فر بگذارید تا بخار آب مانع از خشکی نان‌ها شود.

در انتها، شعله بالای فر را روشن کنید تا روی نان‌ها طلایی شود. بعد از اینکه سینی را از فر خارج کردید، بگذارید نان‌ها کمی خنک شوند و سپس آن‌ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

دستور تهیه نان تست خانگی

مواد لازم برای تهیه نان تست:

  • آرد: 2 پیمانه
  • مایه خمیر: ۱ قاشق چایخوری
  • شکر: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: کمی
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره آب‌شده: ¼ پیمانه
  • آب گرم: به مقدار لازم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد

“““html
مراحل تهیه نان تست:

ابتدا آرد، شکر و مایه خمیر را در یک ظرف مخلوط می‌کنیم. سپس کره و روغن را اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم. در این مرحله، نمک را هم به مخلوط اضافه می‌کنیم. حالا آب گرم را به آراد اضافه کرده و ورز می‌دهیم تا خمیر یکدست و غیر چسبنده شود.

خمیر آماده شده را به مدت ده دقیقه در کنار قرار می‌دهیم تا استراحت کند. قالب نان تست را چرب کرده و روی آن کاغذ روغنی می‌گذاریم. حالا خمیر را داخل قالب می‌ریزیم و دوباره می‌گذاریم تا حجم آن بیشتر شود. بهتر است مایه‌ی خمیر یک سوم قالب را پر کند.

برای تخمیر، بهترین روش استفاده از فر گرم و خاموش است. قالب خمیر را به همراه یک کاسه آب جوش که در قسمت پایین فر قرار گرفته، داخل فر می‌گذاریم و در را می‌بندیم تا خمیر خوب تخمیر شود. سپس برای پخت نان تست، آن را در فر با دمای 180 درجه‌ی سانتیگراد قرار می‌دهیم تا رنگ نان طلایی شود.

پس از پخت، تخم‌مرغ زده‌شده را با برس روی سطح نان می‌مالیم. برای کمی رنگ‌گرفتن روی نان، شعله‌ی بالای فر را برای مدت کوتاهی روشن می‌کنیم. وقتی نان پخته شد، آن را از فر خارج کرده و برش می‌دهیم و در ظرفی درپوشیده یا داخل کیسه‌ی نایلونی قرار می‌دهیم.

دستور تهیه نان سوخاری خانگی

مواد لازم برای تهیه نان سوخاری:

  • شکر: ۲۸۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۷ تا ۸ عدد
  • روغن مایع: ۲۰۰ گرم
  • خامه صبحانه: ۹۰ گرم
  • آب گرم: ۱۰۰ گرم
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • آبلیموی تازه: دو قاشق غذاخوری
  • آرد: حدود یک کیلو و ۳۰۰ گرم
  • خمیرمایه فوری: ۸۰ گرم

مراحل تهیه نان سوخاری:

برای عمل آوری مایه خمیر نان سوخاری، ابتدا آب ولرم را در یک کاسه تمیز بریزید و چند قاشق شکر به آن اضافه کنید. سپس مایه خمیر را روی آن بپاشید و بگذارید تا پف کند. بعد چند قاشق آرد اضافه کرده و کنار بگذارید.

در مرحله بعد، تخم‌مرغ، شکر، آب، نمک، آبلیمو، روغن مایع و خامه را در یک ظرف ریخته و هم می‌زنیم تا شکر حل شود. سپس آرد را به آرامی اضافه کرده و مایه خمیر پف کرده را نیز به آن اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم.

خمیر کمی چسبناک می‌شود. آن را به مدت دو ساعت در جای گرم قرار دهید و روی آن را با یک پلاستیک بپوشانید. بعد از استراحت، حجم خمیر تقریبا یک و نیم برابر می‌شود.

آن را تقسیم کنید و در قالب مستطیلی بریزید. فر را به دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید. روی نان‌ها را با زرده و پودر قند بپوشانید و تا زمانی که روی آن قهوه‌ای رنگ شود، در فر بگذارید.

پس از خارج کردن از فر، وقتی نان‌ها خنک شد، آن‌ها را برش بزنید و دوباره در فر بگذارید تا زمانی که طلایی رنگ شود.

ترفندهای نگه داشتن نان در مدت زمان طولانی

دستور تهیه نان شیر مال سنتی با طعمی بی‌نظیر و فراموش‌نشدنی در منزل

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل