“`html
دستور تهیه برنج سوشی خوشمزه
برنج سوشی یکی از شیوه های پخت برنج است که در کشور ما خیلی رایج است. برنج را می توان به روش های مختلفی درست کرد که بیشتر این روش ها باعث میشود برنج به هم بچسبد. برای دیدن این دستور آشپزی، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای برنج سوشی :
- برنج سفید دانه کوتاه ۳ پیمانه
- سرکه سوشی ۱/۳ پیمانه
- آب ۱/۴ پیمانه
دستور تهیه برنج سوشی :
برنج را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و روی آن آب سرد میریزیم. با دست برنج را زیر و رو میکنیم. سپس آب آن را خالی کرده و این کار را دو تا سه بار دیگر تکرار میکنیم تا آب آن تمیز و شفاف شود.
سپس برنج را داخل یک آبکش قرار میدهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه آب آن گرفته شود. در همین زمان، سرکه سوشی را آماده میکنیم. برنج و آب را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و آن را روی حرارت متوسط قرار داده و در آن را میگذاریم تا آب به جوش بیاید.
پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم میکنیم و در قابلمه را محکم میگذاریم تا به آرامی به مدت حدود ۱۲ دقیقه بپزد و آب آن روغن بگیرد. سپس آن را از روی حرارت برداشته و به مدت ۱۰ دقیقه با در بسته کنار میگذاریم.
برنج را داخل یک کاسه بزرگ، که ترجیحاً چوبی باشد، میریزیم. با یک کفگیر چوبی و با احتیاط، برنج را زیر و رو کرده و دانهها را جدا میکنیم.
به آرامی سرکه سوشی را به برنج اضافه میکنیم. باید مراقب باشیم که برنج خیس نشود یا خمیری نگردد. در حین زیر و رو کردن برنج، با یک بادبزن آن را کم کم باد میزنیم تا کمی خنک شود. دقت کنید که برنج زیاد سرد نشود، چون در این صورت رطوبت خود را از دست میدهد و خشک میشود.
خواص برنج از نظر طب سنتی
برنج از نظر طب سنتی دارای طبعی سرد و خشک است و همچنین برنج سرشار از مواد معدنی ضروری برای بدن میباشد و میتوان آن را منبع خوبی از ویتامین های گروه B دانست. ترکیبات غذایی موجود در برنج به شرح زیر میباشد:
کالری : 362
پروتئین : 6.6 گرم
نشاسته : 80 گرم
آب : 12 گرم
کلسیم : 25 میلی گرم
آهن : 0.8 میلی گرم
فسفر : 95 میلی گرم
پتاسیم : 90 میلی گرم
سدیم : 5 میلی گرم
فیبر : 3.5 گرم
اسیدهای اشباع : 0.6
چربی : 1.6 گرم
ویتامین B1 : 0.06 میلی گرم
ویتامین B2 : 0.03 میلی گرم
ویتامین B3 : 1.5 میلی گرم
منبع : ساعدنیوز