“`html
دستور تهیه بریانی مرغ
بریانی مرغ یک غذای خوشمزه و معطر است که از ترکیب مرغ، برنج و سبزیجات درست میشود. این غذا به عنوان یک وعده کامل غذایی، تمامی گروههای غذایی را شامل میشود و برای هر کسی مناسب است که میخواهد غذایی با ارزش غذایی بالا داشته باشد.
دستور تهیه بریانی مرغ با برنج و سبزیجات
مواد لازم برای تهیه بریانی مرغ:
- پودر گشنیز (۱ قاشق چایخوری)
- پودر زیره (۱ قاشق چایخوری)
- روغن (۲ یا ۳ قاشق غذاخوری)
- زردچوبه (۱ قاشق چایخوری)
- زیره (½ قاشق چایخوری)
- سیر و زنجبیل رنده شده (۱ قاشق چایخوری)
- چوب دارچین (۱ عدد)
- پودر فلفل قرمز (۱ قاشق چایخوری)
- برگ بو خشک شده (۲ عدد)
- پودر چیلی قرمز (۱ قاشق چایخوری)
- پیاز (۱ عدد)
- گشنیز خرد شده (۱ ساقه)
- سینه مرغ (۴۵۰ گرم)
- ماست (۱ قاشق غذاخوری)
- بادیان ستارهای (۲ عدد)
- هل سیاه (۲ عدد)
- میخک (۵ عدد)
- هل سبز (۴ عدد)
- گوجهفرنگی (۲ عدد)
- فلفل سیاه (۱۰ عدد)
- گرام ماسالا (½ قاشق چایخوری)
- نمک به میزان لازم
- فلفل چیلی سبز (۲ عدد)
مواد لازم برای تهیه پلو بریانی مرغ:
- برنج (۲ پیمانه)
- چوب دارچین (۱ عدد)
- نمک (۱ قاشق غذاخوری)
- آب (۶ پیمانه)
- سرکه سفید (۱ قاشق غذاخوری)
دستور تهیه بریانی مرغ با برنج و سبزیجات:
ابتدا پیازها را به صورت ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید. زمانی که پیازها کمی طلایی شد، زیره را به آن اضافه کنید و مدتی دیگر تفت دهید. سپس پیازها را کنار بگذارید.
در این مرحله، همان روغن را استفاده کرده و سیر و زنجبیل رنده شده و مرغ را به آن اضافه کنید. مرغ را برای دقایقی بپزید تا رنگش تغییر کند.
سپس تمامی ادویهها را به مرغ اضافه کنید و با حرارت کم بپزید، حدود ۱۵ دقیقه.
حالا پیاز سرخ شده، ماست و گوجهفرنگی را در مخلوطکن بریزید تا یک مایع نرم به دست آید. این مخلوط را به مرغ اضافه کرده و با نمک بجوشانید تا روغن آن آزاد شود.
فلفل چیلی سبز، گشنیز خرد شده و گرام ماسالا را به مدت کم تفت دهید.
برای تهیه برنج، باید از یک ساعت قبل برنج را بشویید. در یک قابلمه، ۶ پیمانه آب بریزید و بگذارید جوش بیاید.
زمانی که آب جوش آمد، چوب دارچین، سرکه، نمک و برنج را اضافه کنید و روی حرارت بالا بپزید تا برنج نرم شود. سپس برنج را در ظرفی بگذارید و کنار بگذارید.
برای زیباتر شدن برنج، کاسهای انتخاب کنید. آن را با سلفون بپوشانید تا برنج به راحتی خارج شود.
مقداری زردچوبه در کاسه بریزید و برنج را فشار دهید تا چسبیده و منسجم شود.
سپس، بریانی مرغ را در وسط کاسه بگذارید و کمی فشار دهید تا مرغ و برنج از هم جدا نشود. حالا کاسه را برگردانید و نوش جان کنید!
“““html
را درون ظرفی که میخواهید در آن غذا را نوش جان کنید برگردانید.
فوت و فن های پخت بریانی مرغ
- در دستور تهیه بریانی مرغ ۱/۲ پیمانه کشمش را در صورت دلخواه به برنج اضافه کنید تا طعم بیشتری به آن بدهید.
- نوع برنجی که استفاده میکنید، خیلی مهم است. برنج دانه بلند انتخاب خوبی است و باعث میشود در هنگام پختن له نشود.
- برنج بریانی در انتهای پخت نباید له و شفته باشد. برخی از دستورها پیشنهاد میکنند که برنج را حداقل ۳۰ دقیقه خیس کنید. در این حالت ما برنج و مرغ را کمی میجوشانیم سپس قابلمه را بدون درب به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه داخل فر میگذاریم.
- به جز مرغ، میتوانید از گوشت گوسفند، گوشت گوساله یا گوشت با استخوان در بریانی استفاده کنید. استخوان گوشت طعم خوبی به برنج میدهد.
- برای مزهدار کردن مرغ، بگذارید مرغ به مدت یک شب تا صبح داخل مواد بماند یا حداقل نیم روز. چون تکههای گوشت ضخیم هستند و ما میخواهیم مرغ حسابی آبدار و خوشمزه شود. اگر ماست دوست ندارید، میتوانید آبلیمو را جایگزین آن کنید، اما ماست ساده بهترین انتخاب برای مزهدار کردن مرغ است.
- موقع سرو کردن حواستان باشد که برگ بو و چوب دارچین را از داخل غذا دربیاورید.
- انواع مختلف این غذا به شکلهای گوناگونی درست میشود و بسیاری هم به آن پیاز داغ اضافه میکنند، شما هم اگر مایل باشید میتوانید کمی پیاز داغ به آن اضافه کنید.
دستور تهیه بریانی مشهور و سنتی اصفهان
دستور تهیه میگو بریانی
دستور تهیه ی مرغ بریان خانگی خوشمزه و دوست داشتنی
کباب بریانی