دستور تهیه بورک اسفناج
بورک اسفناج یک میان وعده یا پیش غذای خوشمزه و معروف در ترکیه است که در کشورهای دیگر هم طرفداران زیادی دارد. انواع مختلفی از بورکها وجود دارد. این نوع، بورک اسفناج نامیده میشود و از خمیر یوفکا تهیه میشود. به دلیل اینکه طعم آن مورد پسند ایرانیها نیز هست، در ایران هم درست میشود.
اگر به دنبال یک میان وعده جدید برای خانوادهتان هستید، حتماً این بورک را امتحان کنید.
دستور تهیه بورک اسفناج
مواد لازم برای تهیه بورک اسفناج:
- ۳۰۰ گرم اسفناج تازه
- ۸ ورق خمیر یوفکا مستطیلی
- ۲ قاشق غذاخوری پر پنیر لبنه یا خامهای
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
- ۱ قاشق پنیر پارمزان
- ۱/۲ پیمانه شیر
- ۱/۳ پیمانه روغن مایع
- ۱ عدد تخممرغ
- نمک و فلفل به مقدار لازم
بورک اسفناج ترکی
مراحل تهیه بورک اسفناج:
اولین قدم برای تهیه بورک اسفناج، پختن اسفناج است. ابتدا اسفناجها را تمیز کنید و بشویید. سپس میتوانید آنها را خرد کنید یا به صورت کامل در قابلمه بریزید و با کمی آب بپزید.
برای پخت اسفناج، نیاز به آب زیادی نیست. فقط یکسوم فنجان آب کافیست. این مقدار را در قابلمه بریزید و اسفناجها را اضافه کنید تا به هم نچسبند. سپس درب قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم بپزید.
اسفناج حدود ۵ دقیقه برای پخت کافی است. وقتی نرم شدند و حجمشان کاهش یافت، درب قابلمه را بردارید تا آب اضافی آنها کشیده شود.
چطور بورک اسفناج درست کنیم؟
حالا اسفناجهای پخته شده را با پیاز داغ تفت دهید تا آب اضافی آنها بخار شود و دیگر حالت آبکی نداشته باشند. وقتی مواد کمی سرخ شد، پنیر پارمزان را اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر ذوب شود.
زمانی که پنیر کاملاً ذوب شد، شعله را خاموش کنید. به یاد داشته باشید که پنیر پارمزان نمکی است پس نیازی به اضافه کردن نمک نیست. فلفل نیز بسته به سلیقه شماست و میتوانید آن را اضافه کنید.
وقتی مواد کمی سرد شدند، پنیر خامهای یا پنیر لبنه را اضافه کنید و همه را با هم خوب مخلوط کنید. حالا مایه بورک آماده است و باید به سراغ پیچیدن آن بروید. قبل از این کار، موادی که برای آغشته کردن خمیر یوفکا نیاز دارید را آماده کنید. این کار هم از خشک شدن و ترک خوردن خمیر جلوگیری میکند و هم طعمی خوشمزه به بورکها میدهد.
برای تهیه این مواد، شیر، تخممرغ، روغن و کمی نمک را با هم مخلوط کنید. حالا یک لایه از خمیر یوفکا را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و دو طرف آن را با این مواد آغشته کنید.
سپس مخلوط اسفناج را در وسط آن بریزید و آن را به صورت لولهای ببندید. میتوانید برای زیباتر شدن بورکها، لولهها را رول کنید و به شکل دایرهای درآورید. حالا کف یک ظرف را چرب کنید و بورکها را در آن بچینید.
دستور تهیه پخت بورک اسفناج
روی تمامی بورکهایی که در ظرف چیدید، مخلوط شیر و تخممرغ بزنید. حالا ظرف را به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه در فر که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم شده، بگذارید تا بپزد و لایههای خمیر ترد شوند.
سپس درب فر را باز کنید و دوباره بورکها را با مایهای که قبلاً تهیه کرده بودید آغشته کنید و گریل فر را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روشن کنید تا بورکها ترد و طلایی شوند. حالا بورکها آماده هستند و میتوانید آنها را در ظرف سرو بگذارید و نوش جان کنید.
گردآوری توسط مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی