“`html
دستور تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و زیبا
اگر میخواهید کوفته قلقلی شما وا نرود و خوب شکل بگیرد، باید روش درست کردن آن را یاد بگیرید. در این مقاله ما به شما دستور تهیه خواهیم داد.
کوفته قلقلی از گوشت چرخ کرده، نان خرده، پیاز رنده شده، تخم مرغ، کره و ادویهها تشکیل شده است. این مواد را با هم مخلوط کرده و به شکل توپهای کوچک درمیآورند.
شما میتوانید کوفته قلقلی را هم سرخ کنید، هم در فر بپزید و هم آن را بخارپز کنید یا در آب بپزید.
دستور تهیه کامل کوفته قلقلی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله
انواع کوفته قلقلی بر اساس نوع گوشت و ادویههای استفاده شده متفاوت است. این اصطلاح فقط برای کوفتههای گوشتی نیست، بسیاری از اوقات به کوفتههای گیاهی نیز اطلاق میشود.
این غذا تقریباً در تمام کشورهای دنیا درست میشود. بسیاری از کشورها در اروپا آن را در سوپ میریزند.
در آشپزی ایتالیایی، یک نوع پاستا به همراه کوفته قلقلی تهیه میشود و در کشور ما نیز کوفته تبریزی یک نوع بزرگتر از کوفته قلقلی است.
طرز تهیه کوفته و قرار دادن آن در سس مخصوص یکی از روشهای تهیه خورش کوفته ریزه است.
ترفندهای تهیه کوفته قلقلی
شکی نیست که کوفته قلقلی در سس مارینارا و سرو آن با پاستا خیلی خوشمزه است، اما برای این که کوفته خوبی داشته باشید، چند نکته مفید وجود دارد که میتوانید رعایت کنید.
این نکات به شما کمک میکند تا یک کوفته گوشتی خوشمزه و منسجم تهیه کنید.
تا جایی که ممکن است از مواد تازه استفاده کنید: گوشت تازه، سبزیجات تازه، نان خرده تازه خانگی و ادویههای تازه. البته در مورد پنیر پارمزان این مورد متفاوت است.
استفاده از مخلوط چند نوع گوشت برای طعم بهتر کوفته قلقلی
شما میتوانید فقط از گوشت گوسفند استفاده کنید، اما ترکیب گوشتهای مختلف مانند گوشت گوساله و گوسفند، طعم بهتری به کوفته میدهد. ترکیب گوشتهای گاو، گوساله و گوسفند نیز عالی است.
از گوشت بدون چربی استفاده نکنید: به عنوان مثال، گوشت باید حداقل ۸۵% باشد و بقیه چربی. این چربی کمک میکند که مواد بهتر به هم بچسبند، به خصوص اگر از گوشت گوساله استفاده میکنید که بافت درشتی دارد.
ادویهزنی و مزهدار کردن: ما نمیخواهیم همبرگر تهیه کنیم که با کچاپ سرو شود.
افزودن سبزیجات معطر، سیر و پیاز که طعم ایتالیایی به آن میدهند، کافی است. نمک و فلفل نیز به آن اضافه کنید.
دستور تهیه کوفته قلقلی
برای نرم کردن از مایعی مثل شیر استفاده کنید نه آب: شیر کامل طعم بهتری نسبت به آب دارد.
از تخم مرغ برای وا نرفتن استفاده کنید: بدون تخم مرغ، کوفته قلقلی شما وا خواهد رفت و تکه تکه میشود، به خصوص وقتی آن را در سس میزنید.
به ازای هر نیم کیلو گوشت، یک عدد تخم مرغ لازم است. البته ما در اینجا دو عدد تخم مرغ زدیم.
افزودن پنیر: پنیر طعم خوبی به کوفته میدهد. از پنیر پارمزان رنده شده استفاده کنید، نه نوع آمادهای که قبلاً رنده شده است.
پنیر پارمزان رنده شده از نظر کیفیت طعم نسبت به نوع متراکم کمتر است و خوب ذوب نمیشود.
مواد کوفته را زیاد هم نزنید: مخلوط کردن مواد با دست یا ورز دادن بهتر از استفاده از قاشق است و مانع از به وجود آمدن خمیر میشود.
کوفته را سرخ کنید: سرخ کردن کوفته در ماهیتابه یا پختن آن در فر، طعم بهتری را به آن میدهد. اگر از سینی تیره برای پخت در فر استفاده کنید، این کار بهتر انجام میشود.
کوفتهها را یک اندازه درست کنید: برای این کار میتوانید از ترازوی آشپزخانه استفاده کنید.
“““html
یا پلاستیک را داخل آن قرار دهید.
سپس مواد را روی این پوشش بگذارید تا ترازوی شما کثیف نشود و بو نگیرد. برای اندازهگیری دقیق، از یک اسکوپ بستنی چربشده استفاده میکنم.
با دست چرب به آنها شکل بدهید: به این روش کوفتهها نمیچسبند. گاهی اوقات سینی فر را با دستم چرب میکنم و سپس با همان دستهای چربشده، کوفتهها را شکل میدهم.
مواد تشکیل دهنده کوفته قلقلی چه هستند؟
گوشت چرخ کرده (۸۰ تا ۸۵% گوشت): از گوشت یخزده استفاده نکنید چون هم طعم خوبی ندارد و هم خوب به هم نمیچسبد. معمولاً از ترکیب گوشت گاو و گوسفند استفاده میشود.
خرده نان تازه: نان را وسط آن خالی کرده و خرد میکنیم. اگر خرده نان کمی خشک باشد، بهتر است چون بهتر رطوبت را جذب میکند و از شل شدن کوفتهها جلوگیری میشود. از نانی که ۲ تا ۳ روز در خانه مانده استفاده کنید، بهتر است.
سبزیجات معطر تازه: حتماً از سبزیجات تازه (ریحان، جعفری و مرزنجوش) استفاده کنید.
اگر بخواهید از سبزیجات خشک استفاده کنید، مقدار آنها باید خیلی کمتر از تازه باشد (۲ قاشق چایخوری ریحان، ۲ قاشق چایخوری جعفری و ۱ قاشق چایخوری مرزنجوش خشک). سبزی تازه طعم بسیار بهتری دارد.
سیر و پیاز تازه: میتوانید برای این کوفتهها از سیر داغ و پیاز داغ هم استفاده کنید. اما برای اینکه هم بافت یکدستتری داشته باشید و هم زمان صرفهجویی کنید، از هر دو به صورت تازه استفاده میکنیم.
تخممرغ: این ماده به چسبیدن مواد کوفته کمک میکند، بنابراین آن را حذف نکنید.
شیر کامل: این ماده کوفتهها را مرطوب نگه میدارد. هیچکس دلش کوفته خشک نمیخواهد.
پنیر پارمزان: از پنیر پارمزان مرغوب استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشید.
این کوفتهها معمولاً همراه با پاستا و سس مارینارا سرو میشود. بنابراین سس مارینارا و پاستای ضخیم را هم آماده کنید.
دستور تهیه سس مارینارا خانگی در همین سایت آورده شده است. برای دریافت آن، به لینک موجود در متن مراجعه کنید.
مواد لازم برای کوفته قلقلی
- خرده نان تازه: ۲ پیمانه
- شیر کامل: ۳/۴ پیمانه یا کمی بیشتر
- گوشت گاو یا گوساله: ۱/۲ کیلو گرم
- گوشت گوسفند یا بره: ۱/۲ کیلوگرم
- تخممرغ: ۲ عدد
- پیاز زرد رنده شده: ۱/۲ پیمانه، خیلی ریز باشد
- سیر رنده شده: ۲ حبه، ۲ قاشق چایخوری
- ریحان تازه: ۲ قاشق غذاخوری خرد شده
- جعفری تازه: ۲ قاشق غذاخوری خرد شده
- اورگانو (مرزنجوش): ۱ قاشق غذاخوری تازه خرد شده
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
- روغن زیتون: ۳/۴ پیمانه برای سرخ کردن کوفته
دستور تهیه:
نان را به تکههای کوچک خرد کنید (نان ۲ یا ۳ روز پیش خریداری شده).
آنها را در غذاساز بریزید و با تیغه غذاساز خیلی ریز خرد کنید.
بعضی از دستورالعملها خرده نان تست شده را پیشنهاد میدهند، اما ما از تازه و نرم آن استفاده میکنیم.
اگر بخواهید آنها را برای یک دستور دیگر تست کنید، داخل یک سینی فر بزرگ خرده نانها را پخش کنید و در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا خشک شوند.
تست شدن آنها معمولاً ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشد. بگذارید خنک شود سپس استفاده کنید.
باقیمانده خرده نانهای تازه یا تست شده را در ظرفی دردار در یخچال یا فریزر به مدت حداکثر ۳ ماه نگهداری کنید.
داخل یک کاسه خرده نان و شیر را با هم مخلوط کنید و در صورت نیاز، ۱ قاشق غذاخوری دیگر شیر اضافه کنید تا نان کاملاً مرطوب شود.
در حینی که دیگر مواد را خرد میکنید، بگذارید کمی خمیر نان استراحت کند (حداقل ۵ دقیقه).
“““html
گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، سیر، ریحان، جعفری، مرزنجوش، پارمزان و نمک و فلفل را روی نان بریزید.
مواد را با دقت با انگشتانتان مخلوط کنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
مواد را به کمک دستان چرب به شکل گلولههای یکسان با قطر ۳ سانتیمتر درست کنید.
من معمولاً برای پخت کوفتهها از سرخ کردن استفاده میکنم؛ زیرا این روش وقت کمتری میگیرد و چربی اضافه نمیکند.
اما میتوانید هم آنها را سرخ کنید و هم در فر بپزید، هر دو روش خوب هستند.
فر را قبل از آماده کردن کوفتهها روی ۲۰۰ درجه سلسیوس گرم کنید. کف یک سینی فر تیره را با اسپری چرب کنید یا با روغن زیتون چرب کنید.
کوفتههای درست شده را در سینی بگذارید. تقریباً ۲۰ کوفته در هر سینی که اندازهاش ۴۵ در ۲۸ سانت است، قرار دهید و بین کوفتهها فاصله بگذارید.
سینی را در طبقه پایین و بالای فر به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. بعد از آن سینی را بیرون بیاورید و اگر روی کوفتهها قهوهای شده بودند، آنها را برگردانید تا زیر آنها هم برشته شود.
برای برداشتن کوفتهها از یک کفگیر نازک فلزی استفاده کنید. سینیها را جا به جا کنید و بگذارید کوفتهها ۸ تا ۱۲ دقیقه دیگر بپزند.
سپس آنها را داخل سس مارینارا بریزید و سرو کنید. اگر میخواهید میتوانید به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه آنها را در سس بپزید تا نرمتر شوند.
روش سرخ کردن کوفته گوشت
۳/۴ پیمانه روغن زیتون را در یک ماهیتابه نچسب ۳۰ سانتی بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید.
کوفتهها را در سه نوبت (برای اینکه فضای کافی برای سرخ کردن باشد) به ماهیتابه اضافه کنید و تا وقتی که کف آن قهوهای شود، سرخ کنید، حدود ۴ تا ۶ دقیقه کافی است.
سپس کوفته را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. کوفتهها را روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
سپس کوفتهها را داخل سس مارینارای گرم شده در یک قابلمه بزرگ بریزید. در قابلمه را بپوشانید و روی حرارت کم بپزید، گهگاه کوفتهها را هم بزنید. این کار حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد.
نکات مهم
سینی
“““html
فر آلومینیومی برای پخت کوفته مناسب است اما این کوفتهها رنگ تیرهای نخواهند داشت.
پیاز و سیر را باید خیلی ریز کنید، چون اگر این کار را نکنید، خوب پخته و نرم نمیشوند.
وقتی کوفته درست میکنید، اصلاً به مخلوط کردن گوشت قرمز با گوشت پرندگان مثل مرغ یا بوقلمون فکر نکنید. زمان پخت این دو نوع گوشت متفاوت است.
اضافه کردن گوشت بوقلمون باعث میشود کوفتهها چسبناکتر شوند.
کوفتههای قلقلی بعد از گرم کردن دوباره، طعم بهتری خواهند داشت. شما میتوانید آنها را تا ۳ روز در یخچال و در ظرف دربدار نگهداری کنید و بعد با حرارت ملایم دوباره گرم کنید.
گاهی هم آنها را به آرامی هم بزنید. میتوانید از مایکروویو با قدرت ۵۰% هم برای گرم کردن دوباره استفاده کنید.
کوفتههای پخته شده (بهتر است با سس) را میتوانید در ظرف در داری به مدت حداکثر ۲ ماه در فریزر نگه دارید. برای استفاده مجدد، ظرف را شب قبل در یخچال بگذارید تا یخ آن آب شود و سپس طبق روش گفته شده گرم کنید.
این کوفتهها میتوانند به عنوان خورش با سیبزمینی یا برنج سرو شوند یا اینکه میتوانید پاستای پخته را در آن ریخته و به عنوان پاستا با کوفته قلقلی سرو کنید.
برای همراهی با این پاستا میتوانید سبزیجات برشته، نان سیر و سالاد سزار را هم سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
کوفتۀ سیرابی | طرز تهیه کوفتۀ سیرابی (کوفته سیرابی)
طرز تهیه کوفتۀ انار و گردو با طعمی عالی و خوشمزه + سس کوفتۀ انار
طرز تهیه یک غذای رژیمی به نام کوفتۀ کدو سبز
طرز تهیه کبه حلب (غذای عربی) با طعمی فوق العاده عالی