“`html
طرز تهیه ترشی ازگیل
ترشی ازگیل یکی از ترشیهای خوشمزه و معروف ایرانی است. شما میتوانید این ترشی را در فصل ازگیل که در پاییز است، درست کنید و در روزهای سرد سال مانند دیگر ترشیها از آن استفاده کنید. ازگیل نه تنها طعم خوبی دارد، بلکه خواص درمانی زیادی هم برای بدن دارد. با ما همراه باشید.
طرز تهیه ترشی ازگیل به سادگی
مواد لازم برای تهیه ترشی ازگیل
- سرکه 1.5 لیتر
- تمبر هندی یک بسته
- ازگیل 2 کیلو
- پودر فلفل قرمز تند یک قاشق مرباخوری
- ادویه و شکر یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی ازگیل در خانه
- ازگیلها را از نوع رسیده انتخاب کنید، آنها را بشویید، خشک کنید و رنده کنید.
- تمبر هندی را با سرکه مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا کمی بجوشد و تمبر هندی خوب حل شود. سپس آن را الک کنید تا صاف شود.
- بعد، ازگیل رنده شده را با سرکه تمبر هندی و نمک مخلوط کرده و حرارت دهید تا کمی غلظت پیدا کند.
- شکر را نیز اضافه کنید و بگذارید حل شود.
- بعد از خنک شدن، نمک و ادویهها را اضافه کنید و بگذارید خنک شود.
- مواد را در ظرف مناسبی بریزید و بگذارید ترشی جا بیفتد و مزهدار شود.
- ترشی در این مرحله آماده سرو است.
خواص شگفتانگیز ازگیل
- ازگیل سرشار از ویتامینهای «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریک است.
- ازگیل منابع خوبی از هیدرات کربن است که انرژی زا میباشد.
- تانن موجود در ازگیل بهترین دارو برای درمان عفونتهای روده بزرگ است.
- ازگیل در تقویت خون بدن مؤثر است.
- ویتامین «ب» موجود در ازگیل، به تقویت اعصاب کمک میکند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.
- شما میتوانید ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه خوشمزه برای تقویت بدن مصرف کنید و همچنین از آن شربت و کنسرو تهیه کنید.
- مصرف ازگیل خام یا کنسرو آن در درمان اسهال مفید است.
- خوردن ازگیل خام، بهویژه نارس، که تانن بیشتری دارد، در درمان خونریزیهای داخلی مثل بواسیر و خونریزی رحمی موثر است.
- ازگیل برای درمان ورم روده نیز مفید است؛ برای این کار، ۲۳۰ گرم ازگیل رسیده را پوست کنده و دانههایش را جدا کرده و در کمی شیر حل کنید و مصرف کنید.
- ازگیل در درمان زخم دهان و تورم مخاط گلو نیز موثر است.
- ازگیل به عنوان یک قبض کننده رودهها عمل میکند.
- ازگیل کار رودهها را تنظیم میکند.
- ازگیل خاصیت ادرارآوری دارد.
گردآوری شده از مجله ی رضیم
مریم امینی