“`html
طرز تهیه شیرینی زبان خانگی + روش ساده برای تهیه خمیر
ما در ادامه یک دستور ساده و خانگی برای تهیه شیرینی زبان آماده کردهایم. با رضیم همراه شوید.
طرز تهیه شیرینی زبان سنتی و اصیل ایران
مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان
- شکر 300 گرم
- آب 150 میلیلیتر
- زعفران ساییده 1/4 قاشق چایخوری
- خمیر هزارلا 700 گرم
- کنجد خام به مقدار لازم
- پودر پسته یا نارگیل به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی زبان خوشمزه
- برای شیرین کردن این شیرینی، دو راه دارید.
- اول اینکه میتوانید مقداری عسل را با مقدار کمی آب گرم و نوک قاشق چایخوری زعفران ساییده مخلوط کنید و عسل را کمی رقیق کنید.
- راه دوم این است که شربت درست کنید. برای تهیه شربت، شکر و آب را با نسبت ۲ به ۱ داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید.
- زعفران ساییده را به شربت اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد تا شکر کاملاً حل و کمی غلیظ شود. سپس بگذارید شربت سرد شود و بعد استفاده کنید.
- اگر میخواهید خمیر هزارلا را خودتان تهیه کنید، میتوانید به دستور پخت خمیر هزارلا در همین سایت مراجعه کنید. در غیر این صورت، از خمیر هزارلای آماده که در فروشگاههای قنادی موجود است و به دمای اتاق رسیده، استفاده کنید.
- فر را ۲۰ دقیقه قبل به دمای ۲۴۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. داغ بودن فر باعث پف کردن و باز شدن شیرینی میشود و اگر دما کافی نباشد، لایههای خمیر از هم جدا نخواهند شد.
- خمیر هزارلا را به شکل مربع یا مستطیل با ضخامت ۱ تا ۱.۵ سانتیمتر باز کنید و با کمک قالب، خمیر را برش بزنید. دقت داشته باشید که قالب را روی خمیر بگذارید و با فشار دست برش بزنید تا برشها صاف و یکسان باشند.
- شیرینیها را روی سینی فر که کمی چرب کردهاید یا کاغذ روغنی انداختهاید، با فاصله بچینید. استفاده از کاغذ روغنی کمک میکند تا شیرینیها به سینی نچسبند.
- با یک چاقوی تیز روی شیرینیها برشهای طولی بزنید. سپس شربت را با قلممو دو بار روی سطح شیرینیها بمالید و در صورت تمایل مقداری کنجد خام روی آنها بپاشید.
- سینی را در وسط فر به مدت ۲۵ دقیقه قرار دهید تا شیرینیها پخته و طلایی شوند. اگر رنگ شیرینیها به دلخواهتان نبود، به مدت ۲ تا ۳ دقیقه از قسمت گریل فر استفاده کنید.
- پس از خروج شیرینیها از فر، دوباره با قلممو از شربت روی آنها بمالید تا شیرینیها شیرینتر و براقتر شوند و در نهایت پودر نارگیل و پودر پسته روی آنها بپاشید. بگذارید خنک شوند و سپس آنها را در ظرف مورد نظر قرار دهید. نوش جان!
جمعآوری شده از مجله رضیم
مریم امینی