“`html
طرز تهیه تهچین گرمساری
تهچین گرمساری یکی از معروفترین غذاهای استان سمنان است و مخصوصاً در ایام محرم و فاطمیه در شهر گرمسار بسیار تهیه میشود.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
برنج: | ۱۰ پیمانه |
پیاز بزرگ: | ۲ عدد نگینی خرد شده |
زعفران دم کرده غلیظ: | به مقدار لازم |
زردچوبه: | ½ قاشق چایخوری |
دارچین برای تفت کشمش: | ۱ قاشق چایخوری |
نمک: | به مقدار دلخواه |
ادویه مخصوص تهچین گرمساری: | دارچین، پودر گوجه خشک، گرده غوره، گرده لیمو، فلفل، پودر زیره هر کدام ۱ قاشق مرباخوری (دارچین ۱ قاشق چایخوری) |
کشمش: | ۲ لیوان فرانسوی |
گوشت تازه گوسفندی: | ۱ کیلوگرم (سردست یا ماهیچه) |
طرز تهیه:
برای طعمدار کردن گوشت، ابتدا آن را به شکل ورقههای نازک برش بزنید و با ادویه پلویی مخصوص تهچین به همراه کمی فلفل سیاه و قرمز و دو عدد پیاز خرد شده ترکیب کنید. بهتر است این گوشت یک شب تا صبح در این مخلوط بماند تا خوب مزهدار شود.
برنج و کشمش را جداگانه خیس کنید. زمان خیس خوردن برنج به نوع برنج بستگی دارد. کشمش نیز حدود یک ساعت کافی است. در یک قابلمه مناسب، آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بپزید. وقتی که دانههای برنج کمی نرم شدند، آن را آبکشی کنید و مقداری روغن در کف قابلمه بریزید.
وقتی روغن کمی داغ شد، کف قابلمه مقداری نان بچینید و نیمی از برنج آبکش شده را روی نانها بریزید. سپس گوشت طعمدار شده را به همراه پیاز و ادویههایش روی برنج قرار دهید. روی این مواد زعفران دم کرده یا زعفران سابیده شده و نمک بریزید.
حالا روی مواد را با یک لایه دیگر برنج بپوشانید. قابلمه را ابتدا روی شعله متوسط بگذارید تا بخار کند و سپس شعله را کم کنید. برای بهتر بخار کردن و پختن گوشت، ½ فنجان آب جوش روی برنج بریزید.
زمان لازم برای پخت تهچین گرمساری ۳ الی ۴ ساعت است. در این مدت کشمشها را با کمی روغن یا کره تفت دهید و به آنها زردچوبه و دارچین اضافه کنید. در ساعت پایانی پخت، کشمشهای تفت داده شده را روی برنج بگذارید. میتوانید یک پیاز متوسط را تفت دهید و قبل از قرار دادن کشمشها، در آن سرخ کنید.
ادویه مخصوص تهچین گرمساری شامل: پودر گوجه خشک، زردچوبه، فلفل، دارچین (به مقدار کم)، گرده غوره، گرده لیمو و پودر زیره است. اگر گوجه خشک دارید، میتوانید چند عدد روی برنج قرار دهید تا با آن دم بکشد.
منبع : خانه آشپزی