“`html
دستور تهیه جواهر پلو خوشمزه و مجلسی با فیله مرغ به روش شیرازی
جواهر پلو یا مرصع پلو یکی از غذاهای زیبای سنتی ایرانی است. این پلو به نامهای هفت رنگ، آجیل پلو و رنگینک پلو نیز مشهور است. به دلیل تزئین آن با خلالهای رنگی و سبزیجات، به آن جواهرشناسان میگویند. جواهر پلو به خاطر زیبایی و طعم خوشمزهاش برای مهمانیها و دورهمیها مناسب است و تهیهاش هم بسیار ساده است. در این غذا میتوانید از مرغ به صورت حلزونی یا ریشریش استفاده کنید. برخی هم از گوشت دیگر برای این پلو بهره میبرند.
مواد لازم برای تهیه جواهر پلو
- برنج ۲ پیمانه
- سینه مرغ یا فیله مرغ به مقدار لازم
- هویج ۲ عدد
- خلال پسته ۵۰ گرم
- خلال بادام ۵۰ گرم
- کشمش ۱/۲ پیمانه
- زرشک ۱/۴ پیمانه
- خلال پوست پرتقال ۱/۲ پیمانه
- گلاب ۱/۴ پیمانه
- شکر ۲ ق غ
- کره به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
دستور تهیه جواهر پلو زعفرانی و خوشمزه و مجلسی با فیله مرغ
مرحله اول : مرینت کردن سینه مرغ
اول سینه مرغ را به صورت مکعبی یا نوارهای باریک برش داده یا به شکل کامل بپزید. سپس با زعفران، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر خوب مزهدار کرده و به مدت ۱ ساعت در یخچال بگذارید. بعد از آن، مرغ را با کمی روغن در تابه سرخ کنید. اگر آن را به صورت حلزونی میخواهید، باید با خلالدندان فیکس کنید و بعد سرخ کنید. اگر ریشریش میخواهید، مرغ را با کمی آب بپزید و سپس ریشریش کنید.
مرحله دوم : خیساندن آجیل جواهر پلو
خلال بادام و پسته را با گلاب خیس کنید و کنار بگذارید.
خلال پوست پرتقال را نیز چندین بار با آب بشویید و بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. زرشک را هم با کمی آب خیس کنید. هویج را رنده کنید یا به صورت رشتهای برش دهید.
مرحله سوم : دم گذاشتن برنج
برنج را با نمک خیس کنید و سپس روی حرارت بگذارید تا بجوشد. کف روی برنج را بردارید و آبکش کنید. تهدیگ سیبزمینی آغشته به کنجد را در ته قابلمه بچینید و برنج را دم کنید. در انتهای پخت، کمی زعفران و کره روی برنج بریزید.
مرحله آخر
هویجها را با کمی آب و ۱ قاشق غذاخوری شکر در تابه بپزید تا نرم شوند. سپس کمی زعفران به آنها اضافه کنید تا رنگ بگیرند. خلال بادام، پسته و پوست پرتقال را در تابهای با کمی کره تفت دهید. زرشک را نیز با شکر و آب تفت دهید. کشمش را هم با کمی کره تفت دهید تا پف کند. در نهایت برنج را در دیس بکشید و به صورت لایه لایه: یک لایه مرغ، یک لایه هویج و بقیه مواد را روی برنج بریزید و با سالاد سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه جواهر پلو
- اگر زمان داشتید، خلال بادام و پسته را از شب قبل خیس کنید.
- هنگام آخرین بار جوشاندن خلال پرتقال، کمی شکر به آن بیفزایید.
- میتوانید از ران مرغ نیز استفاده کنید.
- از قیصی یا آلبالو نیز برای تهیه آجیل جواهر پلو میتوان استفاده کرد.