بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه خورش متن جن گیلانی با طعمی فوق العاده (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه خورش متن جن

خورش متن جن (motan jan) یک غذای سنتی و خوشمزه گیلانی است که با ترکیب مواد مختلف تهیه می‌شود. این خورش، به عنوان یک غذای مجلسی شناخته می‌شود و در مهمانی‌ها و جشن‌ها سرو می‌شود.
شاید نام خورش متن جن را شنیده باشید. این خورش در استان گیلان بسیار محبوب است و یکی از غذاهای مورد علاقه مردم شمال کشور به حساب می‌آید. در این مقاله از رضیم، ما به شما طرز تهیه این خورش خوشمزه را آموزش می‌دهیم.
اگر دوست دارید تنوع غذایی ایجاد کنید و طعم‌های جدید را امتحان کنید، حتماً این غذا را درست کنید. خورش متن جن شبیه به خورشت فسنجان است و مواد اصلی آن شامل: گوشت مرغ، قیسی، کشمش، گردو و رب انار می‌باشد. تفاوت اصلی این خورش با فسنجان در استفاده از کشمش و قیسی است که به طعم خاص آن کمک می‌کند و مفید هم هست.
کشمش دارای مقدار زیادی آهن است و مصرف منظم آن می‌تواند نیاز بدن به آهن را تأمین کند. برای مثال، ۱۰۰ گرم کشمش حدود ۸۸/۱ میلی‌گرم آهن دارد در حالی که ۱۰۰ گرم گوشت گوساله فقط ۲ تا ۴ میلی‌گرم آهن دارد. همچنین کشمش پر از فیبر و آنتی‌اکسیدان است و انرژی بدن را تأمین می‌کند. این موارد می‌توانند در جلوگیری از سرطان و کنترل قند خون مؤثر باشند.

دستور تهیه خورش مُتَن جَن

این مواد برای تهیه خورش برای ۴ نفر کافی است. زمان آماده‌سازی حدود ۲۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۳ ساعت است. همچنین هر قاشق غذاخوری خورش متن جن حدود ۴۰ کالری دارد.

مواد لازم برای خورش متن جن

  • سینه مرغ : 800 گرم
  • مغز گردو : 200 گرم
  • قیسی : 10 عدد
  • کشمش : 150 گرم
  • رب انار : 2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ : 1 عدد
  • گلپر : 1 قاشق چایخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه : به میزان لازم
  • روغن : به میزان لازم

دستور تهیه خورشت متن جن

مغز گردو را آسیاب کنید تا به شکل پودر در بیاید.
در یک قابلمه، ۲ قاشق روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
سینه مرغ را به قطعات درشت برش بزنید و به پیاز اضافه کنید. بگذارید مرغ سرخ شود و رنگش تغییر کند.
سپس پودر گردو را به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا کمی سرخ شود.
نمک و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کرده و هم بزنید، سپس رب انار را اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید.
یک فنجان آب سرد به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
پس از اینکه گردو به روغن افتاد، ۲ فنجان دیگر آب سرد اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مرغ کاملاً بپزد.
در یک تابه، رب گوجه فرنگی را با یک قاشق روغن تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود.
کشمش و قیسی را بشویید و در آب سرد خیس کنید. بعد از ۲۰ دقیقه، آن‌ها را آبکش کنید.
پس از پختن مرغ، آن را از قابلمه خارج کنید. سپس رب تفت داده شده، کشمش و قیسی را به قابلمه اضافه کنید و ۲ فنجان دیگر آب سرد بریزید تا گردو به روغن بیفتد.
بعد از اینکه خورش خوب جا افتاد، تکه‌های مرغ را به همراه گلپر به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر اجازه دهید، تا آماده سرو شود.
خورش متن جن را در بشقاب بکشید و روی آن را با خلال بادام و دانه انار تزئین کنید و آن را با برنج یا کته سرو کنید.

چند نکته در تهیه خورش متن جن

می‌توانید در صورت تمایل کمی شکر به خورش اضافه کنید تا طعم آن شیرین‌تر شود.
اضافه کردن آب سرد به خورش باعث می‌شود گردو سریع‌تر به روغن بیافتد.
اگر دوست دارید، می‌توانید کمی آلو خورشتی هم به خورش اضافه کنید.
در گیلان، این خورش معمولاً با گوشت مرغابی درست می‌شود، پس اگر مرغابی دارید می‌توانید از آن استفاده کنید.
اگر به طعم غذاهای ترش علاقه دارید، می‌توانید به جای آب از آب انار ترش برای پخت استفاده کنید. برای این کار بعد از پختن مرغ و خارج کردن آن، آب انار ترش را در قابلمه بریزید. این کار طعم خورش را بهتر می‌کند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل