بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه خورش هویج تبریزی (یرکوکی خوروشی) (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه خورشت هویج (یر کوکی خورشی)

یرکوکی خوروشی(خورش هویج) یکی از خورش‌های سنتی استان تبریز است. این خورشت همین‌طور که از اسمش پیداست با هویج درست می‌شود. با ما همراه باشید.

در دستور اصلی این غذا گفته شده که حتما باید با گوشت تهیه شود، اما شما می‌توانید از مرغ هم استفاده کنید.

شاید فکر کنید به خاطر وجود هویج این غذا طعم شیرینی دارد، اما چون در آن از آلو استفاده می‌شود، طعمی ملس دارد.

اگر کسی دوست دارد غذا شیرین‌تر باشد، می‌تواند بعد از اضافه کردن آلو، کمی آن را چشیده و در صورت نیاز مقداری شکر اضافه کند.

در نسخه اصلی این خورشت معمولا از زردک که نوعی هویج است استفاده می‌شود، ولی به خاطر کمبود این سبزی، امروزه هویج جایگاه بیشتری پیدا کرده است.

هویج یک سبزی ریشه‌ای است که می‌توان آن را هم خام و هم پخته مصرف کرد و در سالادها و خورشت‌ها به کار می‌رود.

این سبزی به آسیای مرکزی تعلق دارد و احتمالاً منبع اصلی آن ایران و افغانستان بوده است.

بتاکاروتن، که نوعی ویتامین آ است، در هویج به فراوانی وجود دارد و به خاطر همین، رنگ نارنجی خاص آن است.

فواید بی‌نظیر هویج

هویج همچنین منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی مختلف است. هویج سرشار از بتاکاروتن است که در کبد به ویتامین A تبدیل می‌شود.

این ویتامین در شبکیه چشم به ردوپسین – رنگدانه لازم برای دید در شب – تبدیل می‌شود. مصرف هویج خطر ابتلا به سرطان ریه، سینه و کولون (روده بزرگ) را کاهش می‌دهد.

بتاکاروتن موجود در هویج به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کرده و از آسیب به سلول‌ها جلوگیری می‌کند و روند پیری سلول‌ها را کندتر می‌کند.

ویتامین A موجود در هویج از بروز پیری زودرس، آکنه، خشکی پوست، لکه و از بین رفتن یکنواختی رنگ پوست جلوگیری می‌کند.

مواد لازم خورشت هویج تبریزی

  • گوشت مغز ران گوساله 750 گرم
  • پیاز سرخ شده 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • هویج 1 کیلوگرم
  • آلوی خشک 250 گرم
  • زعفران ساییده 1 تا 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 تا 2 قاشق غذاخوری
  • روغن 150 گرم
  • نمک به مقدار لازم

دستور تهیه خورشت هویج تبریزی

  1. گوشت یا مرغ را با پیاز خوب سرخ می‌کنیم تا رنگ گوشت کمی تیره شود، سپس با 2 تا 3 لیوان آب می‌گذاریم بپزد.
  2. هویج را شسته و پوست می‌گیریم. در یک تابه کمی روغن می‌ریزیم. هویج‌ها را ورقه‌ورقه و خلال می‌کنیم و در روغن سرخ می‌کنیم، پس از سرخ شدن هویج، آن را کنار می‌گذاریم.
  3. آلو را می‌شوییم. هویج سرخ شده و آلو را در قابلمه گوشت می‌ریزیم و می‌گذاریم با آب گوشت یا مرغ بپزند.
  4. زعفران را در آب جوش حل کرده و با کمی نمک و شکر به خورشت اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم خورشت کاملاً جا بیفتد.
  5. اگر بخواهیم خورشت طعم ترش‌تری داشته باشد، می‌توانیم کمی آبلیمو اضافه کنیم.

خورشت هویج تبریزی

نکات تکمیلی در مورد خورشت هویج

  • خورشت هویج جزو انواع مختلف خورشت‌ها است.
  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه حدود 15 دقیقه است.
  • زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت است.
  • خورشت هویج را می‌توانید در وعده نهار یا شام سرو کنید.
  • همچنین می‌توان آن را در ماه رمضان به عنوان سحری میل کرد.
  • توجه داشته باشید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب است.

گردآوری شده مجله ی رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل