“`html
آشنایی با دستور تهیه ترشی شانی
انگور شانی (همچنین به عنوان انگور سیاه یا شاهانی شناخته میشود) دارای رنگهای سرخ تیره و سفید است. این نوع انگور برای تهیه ترشیهای خوشمزهای مناسب است که یکی از آنها ترشی مجلسی تبریزی است. این ترشی به اندازه برخی دیگر از ترشیها شناخته شده نیست. در این مطلب از وبسایت رضیم با نحوه تهیه ترشی شانی آشنا میشوید.
انگور سیاه شانی به خاطر پوست ضخیمش بهعنوان میوه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد اما به دلیل ماندگاری طولانیاش برای تهیه ترشی بسیار عالی است. با اضافهکردن نبات، مزه این ترشی شیرین و خوشمزه میشود.
مواد لازم ترشی شانی
- مقدار برابر آب و سرکه
- ۵۰۰ تا ۷۵۰ گرم نبات
- ۳ کیلوگرم انگور شانی
- مقدار برابر آب جوش سرد شده و سرکه
دستور تهیه ترشی شانی به روش ساده
برای شروع، خوشههای انگور را در یک ظرف بزرگ قرار دهید و یک قطره مایع ظرفشویی و مقداری آب به آن اضافه کنید. بگذارید کمی بماند سپس آن را با آب سرد بشویید. سپس انگورها را در یک صافی قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس بگذارید تا سرد شود.
حالا انگورها را در یک دبه یا شیشه بچینید و دقت کنید که آنها نباید دانه دانه شوند. برای راحتی میتوانید با قیچی خوشهها را کمی کوچکتر کنید یا از دبهای با دهانه بزرگتر استفاده کنید.
سپس به مقدار برابر سرکه و آب (مانند ۲ پیمانه سرکه و ۲ پیمانه آب) روی انگورها در دبه بریزید. نباتها را روی دهانه دبه قرار دهید و در انتها یک پلاستیک تمیز روی دهانه بکشید و درب آن را محکم ببندید. حداقل ۳۰ روز باید در جای خنک و دور از نور خورشید بماند. در این مدت نباید درب دبه را باز کنید. پس از ۳۰ روز، میتوانید انگورها را دانه دانه کرده و بهعنوان چاشنی با غذا میل کنید.
نکات طلایی برای تهیه ترشی شانی
- بهتر است از سرکهای با کیفیت استفاده کنید.
- انگورها نباید دانه دانه شوند و باید به صورت خوشه در دبه قرار گیرند.
- دبه یا شیشه باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا انگورها در آن جا شوند.
- ظرفی که برای تهیه ترشی استفاده میکنید باید تمیز، خشک و بیبو باشد.
- به خاطر وجود سرکه در ترشی، نباتها به سرعت ذوب میشوند.
دلایل مناسب بودن انگور شانی برای ترشی
انگور شانی دارای دانههای بزرگ و گرد به رنگ زرشکی و بنفش است که پوست ضخیمتری نسبت به سایر انگورها دارد.
این انگور آب خوشمزه و خوشرنگی دارد، اما به دلیل قیمت بالاتر و پوست ضخیمتر کمتر در مغازهها پیدا میشود. معمولاً از این نوع انگور برای تهیه نوشیدنیها، آبمیوهها، سرکه، ترشی و سایر محصولات استفاده میشود.
خواص انگور شانی
1. مؤثر در درمان کمخونی و پاکسازی خون.
2. افزایش وزن و اشتها آور است؛ کسانی که لاغر هستند میتوانند یک لیوان آب انگور صبح و عصر همراه با غذا بنوشند.
3. مؤثر در درمان بیماریهایی مانند سل، یبوست، بواسیر و سرفه.
4. آب انگور تازه، برای کسانی که ورم کلیه دارند، مناسب است زیرا ادرارآور است.
5. انگور سیاه به دلیل داشتن آنتیاکسیدان و مواد معدنی برای تقویت مو و تسکین التهابها مفید است.
6. لاغرکننده است اگر بهطور تنها از صبح تا ظهر مصرف شود و چاقکننده است اگر همراه غذا خورده شود.
7. انگور و آب انگور به رفع ضعف عمومی کمک کرده و برای بهبود وضعیت بعد از بیماری مفید است.
8. به دلیل وجود ویتامین C، انگور شانی سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سطح گلبولهای سفید خون را بالا میبرد.
“““html
های سفید خون را افزایش دهد.
9. بعضی از پزشکان میگویند که آب انگور تازه مانند یک شیر گیاهی است که مواد مغذی آن بیشتر از شیر حیوانی است.
10. استفاده از آب انگور و بهخصوص انگور شانی تازه برای افرادی که دچار مشکلات کبدی هستند توصیه میشود، زیرا این نوشیدنی به ذخیره قند و دفع صفرا در کبد کمک میکند و باعث تقویت کبد میشود.
11. اگر آب انگور را بر روی پوست بمالید، میتواند چین و چروکها را کاهش دهد و پوست را شاداب کند.
12. انگور یک خوراکی عالی برای اعصاب است و میتواند استرس را کم کند. همچنین به پاکسازی معده و روده از مواد مضر کمک میکند.
13. انواع انگور برای افرادی که دچار التهاب مفاصل، روماتیسم، نقرس و سنگ کلیه هستند، مفید است.
14. انگور برای افرادی که مشکلاتی مانند مسمومیت، فشار خون بالا، سوء هاضمه، و مشکلات پوستی دارند، بسیار موثر است.
15. مادهای طبیعی که در این گیاه وجود دارد، به کاهش آسیب به عضلات قلب کمک میکند و در تنظیم سطح کلسترول تاثیر دارد و از حملات قلبی و بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
16. آب انگور تازه به افزایش شیر در مادران کمک میکند.
17. استفاده از انگور شانی در کاهش نگرانی و ناراحتی بسیار مفید است.
18. این میوه سموم بدن را دفع میکند و بر اساس تحقیقات جدید، بسیاری از میکروبهای مضر را از بین میبرد.
19. با خوردن انگور قرمز، سطح کلسترول کاهش پیدا میکند و عروق خون بازتر میشوند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان پیدا میکند.
20. پوست انگور دارای مادهای به نام رزوراتول است که از تجمع پلاکهای خونی جلوگیری میکند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در عروق میشود.
21. آنتیاکسیدانهای موجود در انگور سیاه با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند و به این ترتیب میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.