بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه دلمه کدو سبز در فر خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه دلمه کدو سبز در فر خوشمزه

دلمه‌های ایرانی انواع مختلفی دارند مثل دلمه بادمجان، دلمه کدو سبز، دلمه برگ مو، فلفل دلمه، دلمه گوجه‌فرنگی. دلمه با مواد مختلفی پر می‌شود؛ در بعضی از آنها از گوشت و ادویه، و در برخی از سبزیجات و برنج و حتی بدون گوشت استفاده می‌شود.

دلمه کدو سبز مثل دلمه بادمجان پخته می‌شود، اما کمی دشوارتر است زیرا کدو سبز نرم‌تر و شکننده‌تر است و خالی کردن داخل آن به دقت نیاز دارد. برای مشاهده دستور تهیه کامل و مرحله به مرحله دلمه کدو سبز با ما همراه باشید.

مواد لازم : میزان مورد نیاز :
کدو سبز درشت ۶ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
سبزی دلمه (ترخون، گشنیز، نعنا و شوید) ۱ پیمانه
گوجه فرنگی ۳ عدد
پیاز ۲ عدد
برنج نیم پز یک و نیم پیمانه
سرکه و شکر و زرشک به مقدار لازم
فلفل کاپی چند دانه برای عطر

دستور تهیه دلمه کدو سبز در منزل

مرحله اول
برای تهیه دلمه خوشمزه کدو سبز، ابتدا کدو‌های درشت را خوب می‌شوییم. سپس آنها را نصف کرده و با ابزار مخصوص داخل کدوها را خالی می‌کنیم. کدو را در آب جوش و نمک به مدت ۱۵ دقیقه می‌جوشانیم.

مرحله دوم
سپس کدوها را از آب جوش خارج کرده و در یک آبکش می‌ریزیم تا آب اضافی آن خارج و خنک شود. در ادامه برنجی که از دو ساعت قبل خیس کرده‌ایم، آبکشی کرده و در یک قابلمه آب جوش می‌ریزیم و با کمی نمک می‌گذاریم بپزد.

مرحله سوم
وقتی برنج نیم پز شد، آن را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم. پیازها را شسته و پوست می‌کنیم و به صورت نگینی خرد می‌کنیم. سپس یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود.

مرحله چهارم
پیازهای خرد شده را به روغن افزوده و خوب تفت می‌دهیم تا نرم و سبک شوند. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آنها اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم. حالا گوشت و سیر را هم به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم
در این مرحله همچنان مواد را با حرارت تند تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و عطر سیر و ادویه بیرون بیاید. سبزی دلمه را هم اضافه کرده و مدتی تفت می‌دهیم. در آخر، برنج نیم پز و زرشک را هم به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم
گوجه‌ها را پوره کرده و با کمی روغن زیتون روی حرارت می‌گذاریم تا کمی آب آن تبخیر شود. سپس یک ظرف مناسب فر برداشته و از پوره گوجه‌فرنگی در کف ظرف می‌ریزیم. بعد از آن مواد برنجی را داخل کدوها پر می‌کنیم.

مرحله هفتم
کدوها را روی پوره گوجه می‌چینیم. سپس سرکه و شکر را به دلخواه ترکیب کرده و روی دلمه‌ها می‌ریزیم. فلفل‌ها را کنار دلمه قرار می‌دهیم و روی آنها را فویل می‌کشیم و به مدت نیم ساعت در فر می‌گذاریم تا بپزند.

مرحله هشتم
می‌توان کدوها را سرخ کرد، اما کدو آب‌پز شده سالم و رژیمی است. این غذا را می‌توان در کنار ماست و سیر سرو کرد. در این دستور اصلی از رب گوجه‌فرنگی استفاده نشده و از پوره گوجه‌فرنگی استفاده می‌شود. اگر رنگ قرمز تری دوست داریم می‌توانیم از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنیم.

منبع : رضیم

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل