“`html
دستور تهیه دوقوس ماهی
اگر میخواهید برای یک مهمانی بزرگ یا یک مناسبت خاص، بهترین و خوشمزهترین غذا را درست کنید، این غذا را امتحان کنید. بوشهر، یکی از استانهای جنوبی ایران، به غذاهای خوشمزهاش مشهور است. دوقوس ماهی یکی از این غذاهاست که مطمئناً همه را راضی میکند و طرفدارهای خودش را پیدا میکند.
دوقوس ماهی مثل قلیه ماهی در خوزستان، طرفداران زیادی دارد. مردم بوشهر این غذا را با ماهی حلوا درست میکنند که یکی از بهترین و سالمترین ماهیهای جنوب است. البته برخی افراد دوست دارند از ماهیهای بدون استخوان، بهویژه فیله ماهی شیر، استفاده کنند.
چون ماهی ماده اصلی این غذاست، با هر نوع ماهی که انتخاب کنید، از فواید آن بهرهمند میشوید. همانطور که میدانید، ماهی یکی از سالمترین و خوشمزهترین غذاهاست. این غذا دارای ویتامینهای مختلفی مانند A، B، D، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، آهن، فسفر و منیزیم است که به سلامت بدن و مغز کمک میکند.
اگر مختصراً بخواهیم به مزایای ماهی اشاره کنیم، باید بگوییم که این غذا میتواند از بیماریهای قلبی جلوگیری کند، حافظه را تقویت کند، از بیماری آلزایمر پیشگیری کند، بینایی را بهبود بخشد، پوست را پاکسازی کند و از کمخونی جلوگیری کند. از دیگر غذاهای دریایی و خوشمزه میتوان به ماهی مالاتا، شنیسل ماهی، ماهی سالمون با عدس و تره فرنگی، برگر ماهی، سس سالسا و ماهی کاد، و تاکو ماهی اشاره کرد.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
ماهی حلوا : | ۱ عدد |
زعفران: | ۴ قاشق سوپ خوری |
سیر متوسط: | ۳ حبه |
آرد: | به میزان لازم |
پیاز متوسط: | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی: | ۱ قاشق غذاخوری |
آب جوش: | ۱ لیوان |
پودر لیمو عمانی: | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع: | به میزان لازم |
نمک : | به میزان لازم |
زردچوبه : | به میزان لازم |
فلفل قرمز: | به میزان لازم |
مراحل پخت دوقوس ماهی بوشهری
دو حبه سیر را له کرده و با زعفران دمکرده و کمی نمک در یک ظرف ترکیب کنید.
سپس ماهی را به تکههای متوسط خرد کنید و در این مخلوط بگذارید تا مزهدار شود (بهتر است ۲ ساعت بگذارید تا خوب طعم بگیرد).
در یک ظرف دیگر آرد، پودر لیمو عمانی و ادویههای نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را مخلوط کنید.
زمانی که ماهی طعم گرفت، تکههای ماهی را در این مخلوط بگذارید و خوب هم بزنید، تا مزهدار شوند.
سپس در یک تابه کمی روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد، ماهیها را در آن سرخ کنید.
یک حبه سیر باقیمانده و پیاز را رنده کنید و پس از سرخ شدن ماهیها و برداشتن آنها از تابه، این مواد را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
پس از سرخ شدن، رب گوجهفرنگی و کمی زردچوبه را اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید.
حالا آب جوش را به تابه اضافه کنید و مواد را با هم خوب ترکیب کنید.
چند لحظه صبر کنید سپس ماهیها را اضافه کنید تا با سس مخلوط شوند و جا بیفتند.
بعد از حدود ۱۰ دقیقه دوقوس ماهی شما آماده است.
منبع : سرزمین غذا