سسهای تایلندی یکی از خوشمزهترین سسها هستند که میتوانید کنار غذاها از آنها استفاده کنید. این سسها معمولاً کالری بالایی دارند، پس در مصرف آنها باید احتیاط کنید تا باعث چاقیتان نشود. در ادامه، طرز تهیه سس بادام زمینی تایلندی را برایتان توضیح میدهیم.
تهیه سس در خانه به شما این امکان را میدهد که همیشه از مواد سالم و تازه و بدون نگهدارنده استفاده کنید. شما همچنین میتوانید سس توتفرنگی و سس بشامل را به راحتی درست کنید و از طعم فوقالعاده آنها لذت ببرید.
مواد لازم سس بادام زمینی
کره بادام زمینی یک سوم پیمانه
سس سویا یک قاشق غذاخوری
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
عسل یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه و رندهشده نصف قاشق غذاخوری
آب گرم یا شیر نارگیل به مقدار کم
بادام خرد شده به مقدار لازم
فلفل، کاین و یا چیلی به مقدار لازم برای طعمدهی
دستور تهیه سس بادام زمینی خوشمزه
برای درست کردن این سس، ابتدا باید زنجبیل را پوست بکنید و بعد از شستن آن را رنده کنید. سپس تمام مواد گفتهشده را در مخلوطکن یا میکسر بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. این کار را ادامه دهید تا مخلوط شما کرممانند و یکدست شود. اگر مخلوط زیاد سفت بود، میتوانید کمی آب یا شیر نارگیل اضافه کنید.
این سس تایلندی خوشمزه و کمهزینه را میتوانید بلافاصله در خانه استفاده کنید. میتوانید این سس را حدود ۵ تا ۷ روز در یخچال نگهداری کنید، اما بعد از این مدت بهتر است دیگر از آن استفاده نکنید چون ممکن است خراب شود. چون شما از هیچ ماده نگهدارندهای استفاده نکردید، بهتر است این سس را به اندازهای تهیه کنید که همان روز مصرف کنید.
قبل از هر بار استفاده از سس، آن را خوب تکان دهید چون ممکن است مواد آن به خاطر نشستن جدا شوند.
نکات مهم در تهیه سس
برای تهیه سسهای خوب در خانه، دانستن چند نکته مهم ضروری است. در ادامه به این نکات اشاره میکنیم.
اگر میخواهید سس را در خانه درست کنید، همیشه باید از مواد تازه و سالم استفاده کنید تا ماندگاری آن بالا برود و هیچ ماده نگهدارندهای به آن اضافه نکنید.
اگر به سسهای غلیظ علاقهمندید، میتوانید کمی نشاسته به آن اضافه کنید، البته راههای دیگری هم برای غلیظ کردن وجود دارد اما بهترین راه استفاده از نشاسته است.
مدت ماندگاری سسهای خانگی معمولاً کم است چون هیچ ماده نگهدارندهای ندارند، پس بهتر است فقط مقداری از سس را درست کنید که در یک یا دو وعده مصرف شود.