“`html
دستور تهیه سوپ ازوگلین یک سوپ ترکیه ای بسیار خوشمزه
سوپها در فرهنگ غذایی مردم ترکیه جایگاه ویژهای دارند و معمولاً بیشتر وعدههای غذایی با آنها آغاز میشود. در نواحی آناتولی ترکیه، خوردن یک سوپ خوشمزه برای شروع روز، بهویژه در فصل زمستان، امری عادی و متداول است.
دستور تهیه مرحله به مرحله سوپ ازوگلین ترکیه ای
- سوپ ازوگلین (ezogelin) یکی از سوپهای معروف و محبوب ترکیه است. این سوپ سرشار از فیبر و پروتئین است و طعم بسیار خوبی دارد و به راحتی تهیه میشود.
- این سوپ به سوپ دال عدس شباهت دارد و در گذشته بیشتر در نواحی جنوب شرقی ترکیه تهیه میشد، اما امروزه در کشورهای زیادی درست میشود.
روش اول جهت تهیه سوپ ترکیه ای ازوگلین
مواد لازم :
- دال عدس 1 پیمانه
- بلغور گندم 1 پیمانه
- پیاز 1 عدد متوسط
- نعناع خشک 1 قاشق
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- عصاره مرغ یا گوشت 1 عدد
دستور تهیه:
- پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید.
- اگر آب مرغ یا گوشت دارید، سه لیوان به مخلوط اضافه کنید، وگرنه آب جوش با عصاره را اضافه کنید.
- سپس دال عدس و بلغور گندم را اضافه کرده و شعله را کم کنید تا به آرامی بپزد.
- در آخر نعناع و فلفل قرمز را با کره تفت داده و در سوپ بریزید. اجازه دهید برای ۵ دقیقه بجوشد.
- این سوپ حدود ۱ تا ۲ ساعت آماده میشود و بسیار مقوی است زیرا دال عدس سرشار از بتاکاروتن و ویتامین «آ» است که به سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
- دال عدس همچنین مدر است و به تنظیم غدد فوق کلیوی کمک میکند.
روش دوم جهت تهیه سوپ ازوگلین با رب گوجه
- دال عدس: نصف پیمانه
- بلغور گندم: یک چهارم پیمانه
- پیاز: یک عدد کوچک
- آب: یک لیتر
- نمک: دو قاشق مرباخوری
- کره: پنجاه گرم
- رب گوجهفرنگی: دو قاشق غذاخوری
- نعناع خشک: به میزان لازم
- فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری
- آب لیمو: دو قاشق غذا خوری
دستور تهیه :
- پیاز را رنده کنید و در قابلمه با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود. مراقب باشید که نسوزد، زیرا پیاز رنده شده سریعتر میسوزد.
- دال عدس و بلغور را پاک کرده و بشویید سپس به پیازها اضافه کنید.
- رب گوجهفرنگی را روی مواد بریزید تا کمی تفت بخورد و رنگ آن باز شود، سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و آب را به مخلوط بیفزایید.
نکات آخر برای طبخ سوپ ترکیه ای ازوگلین
- درپوش قابلمه را بگذارید و بگذارید مواد با حرارت ملایم بپزند.
- وقتی سوپ غلیظ و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بکشید. میتوانید مانند سوپ دال عدس با نعناع داغ تزیین کنید.
- زمان سرو، میتوانید از لیمو ترش تازه استفاده کنید که بستگی به سلیقه شما دارد.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه مقلوبه پلـو : غذای خوشمزه عربی و ترکیه ای
دستور تهیه ی سوپ فرانسوی پیاز : فوق العاده راحت و خوشمزه
دستور تهیه ی غذای محبوب ترکیه ای (کومپیر) سیب زمینی شکم پر
ارزش غذایی در یک پرس سوپ ترکیه ای ازوگلین
- انرژی ۱۴۲ کالری
- پروتئین ۵ گرم
- چربی 5.8 گرم
- کربوهیدرات 18.4 گرم
- کلسیم ۱۷ میلیگرم
- آهن 1.53 میلیگرم
- فسفر ۸۹ میلیگرم
- روی ۱ میلیگرم
- سدیم ۵۲۶ میلیگرم
- ویتامین آ ۲۳۱ IU
- تیامین 0.8 میلیگرم
- ریبوفلاوین 0.06 میلیگرم
- نیاسین 0.78 میلیگرم
- ویتامین ث ۱ میلیگرم