“`html
دستور تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس بدون فر
ساخت شیرینی حلقهای کریسمس که شبیه به شیرینی دونات است، یکی از سنتها و رسوم کریسمس به شمار میرود. آیا میدانید که چگونه میتوان شیرینی دونات حلقهای کریسمس را درست کرد؟ این شیرینی در میان خوراکیهای ویژه روز کریسمس اهمیت ویژهای دارد. در اینجا دستور تهیه دونات حلقهای بدون فر برای کریسمس و نکات لازم برای تهیه آن را خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
- مدت زمان آمادهسازی مواد: ۱ ساعت
- مدت زمان پخت دونات حلقهای کریسمس: ۱۰ دقیقه
- کالری هر ۱۰۰ گرم دونات حلقهای: ۱۹۲ کالری
مواد لازم :
آرد: ۵ لیوان دستهدار فرانسوی
شکر: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
ماست: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
روغن یا کره ذوب شده: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
تخم مرغ: ۲ عدد
جوش شیرین: ۱/۴ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۲ قاشق مرباخوری
نمک: ۱/۵ قاشق چایخوری
پودر قند: برای تزئین
مواد لازم برای تهیه شکلات روی شیرینی حلقهای کریسمس
شکلات تختهای: ۱ عدد
آب: ۱ قاشق سوپخوری
روغن مایع یا کره ذوب شده: ۱ قاشق چایخوری
مراحل تهیه :
برای تهیه شیرینی حلقهای کریسمس نیازی به فر نیست. کافی است که خمیر شیرینی را بسازید و آن را قالبزنی و هر دو طرف آن را در روغن سرخ کنید. میتوانید این شیرینی را با مواد مختلف تزیین کنید.
مثلاً میتوانید روال آیسینگ درست کرده و با رنگهای مختلف خوراکی، روی هر شیرینی را تزئین کنید. همچنین، پاشیدن ترافلهای رشتهای بر روی شکلات یا خامه شیرینی حلقهای نیز از بهترین روشهای تزیین به شمار میآید.
مرحله اول: هم زدن شکر و تخم مرغ
در ابتدا شکر و تخم مرغ را با همزن خوب بزنید تا رنگ مخلوط تغییر کند. این ترکیب باید غلیظ و کفدار شود. روغن یا کره ذوب شده (پیشپخته شده به روش بن ماری) را به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
مرحله دوم: مخلوط کردن ماست، جوش شیرین و بیکینگ پودر
در یک ظرف دیگر، ماست، جوش شیرین و بیکینگ پودر را با نمک مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا کف کند. سپس این مخلوط را به مخلوط مرحله اول اضافه کنید و کامل هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله سوم: درست کردن خمیر شیرینی
برای درست کردن خمیر شیرینی حلقهای، آرد را دو بار الک کرده و به تدریج به مخلوط تهیه شده اضافه کنید و هم بزنید. این خمیر باید کمی چسبناک باشد. اگر میخواهید شیرینی حلقهای شکلاتی باشد، میتوانید پودر کاکائو نیز اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله چهارم: قالب زدن و سرخ کردن خمیر
روی یک سطح تمیز کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه باز کنید. با قالب دونات از خمیر حلقههایی برش بزنید. میتوانید به جای قالب از لیوان برای دایره بزرگ و در بطری برای دایره کوچک استفاده کنید.
سپس روغن را در یک تابه عمیق بریزید و زمانی که داغ نیست، شیرینیها را در آن فرورفته سرخ کنید. توجه کنید که تابه را شلوغ نکنید تا شیرینیها خوب پف کنند.
مرحله پنجم: بغلتاندن شیرینی در شکر
زمانی که شیرینیها رنگ طلایی یا قهوهای به خود گرفتند، آنها را از روغن خارج کنید و اجازه دهید کمی سرد شوند. سپس میتوانید آنها را در پودر قند بغلتانید. اگر دوست دارید شیرینی حلقهای شما طعم دارچین هم داشته باشد، میتوانید پودر دارچین به پودر قند اضافه کنید و در آن بغلتانید.
مرحله ششم: تهیه شکلات برای تزئین شیرینی حلقهای
برای تزیین روی شیرینی حلقهای مخصوص کریسمس، …
“““html
شکلات تختهای، روغن و آب را با هم در یک ظرف مناسب بریزید و روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) قرار دهید تا شکلات ذوب شود. سپس آن را روی شیرینی حلقهای بریزید. پودر نارگیل هم طعم و عطر خوبی دارد. در انتها، میتوانید کمی پودر نارگیل روی شیرینیهای حلقهای بپاشید.
دستور تهیه شیرینی حلقهای نارگیلی برای کریسمس
- مدت زمان پخت و آمادهسازی شیرینی حلقهای نارگیلی کریسمس: ۳۰ دقیقه
مواد لازم :
شکلات تختهای سفید: ۱۲۵ گرم
آب: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر ژلاتین: ۱ قاشق مرباخوری
پودر نارگیل: به مقدار لازم
مراحل تهیه :
علاوه بر شیرینی حلقهای کریسمس با خمیر، یک نوع شیرینی حلقهای دیگر هم وجود دارد که نیازی به فر ندارد. این شیرینی مناسب کسانی است که طعم خاص و بینظیر نارگیل را دوست دارند. این دونات اصلاً نیاز به سرخ کردن و پختن ندارد. کافی است مواد را بعد از فرم دادن در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و بعد آن را قالب بزنید و سرو کنید.
مرحله اول: ژلاتین، شکر و آب را روی حرارت بگذارید
برای درست کردن شیرینی حلقه نارگیلی کریسمس، یک ظرف مناسب را روی حرارت قرار دهید. آب و پودر ژلاتین را در آن بریزید و صبر کنید تا گرم شوند. سپس شکر و شکلات را اضافه کنید. ۱۵ دقیقه مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود و خودش را بگیرد.
مرحله دوم: کف سینی پودر نارگیل و بعد مایه شیرینی بریزید
کف سینی فر یا هر سینی دیگر را که حداقل ۲ تا ۳ سانتیمتر عمق داشته باشد، با کمی روغن چرب کنید. کف سینی را با پودر نارگیل بپوشانید. سپس مواد داخل ظرفی که حرارت داده بودید، وقتی از دما افتاد، در سینی بریزید.
اگر غلظت مواد ناهماهنگ است، میتوانید قبل از ریختن در سینی، آنها را یک دقیقه در همزن بزنید و بعد ریختن داخل سینی را ادامه دهید. سینی را یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله سوم: دونات نارگیلی را کاتر بزنید و سرو کنید
در آخرین مرحله از دستور تهیه شیرینی حلقه نارگیلی کریسمس، روی مواد داخل سینی را با پودر نارگیل بپاشید. سینی را به یخچال برگردانید و تا وقتی که مواد دونات خودش را نگرفته، از یخچال بیرون نیاورید. وقتی شیرینی کاملاً خودش را گرفت، با کاتر برش زده و سپس در پودر نارگیل بغلتانید. دونات نارگیلی کریسمس شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
روش درست کردن شیرینی حلقهای کریسمس سیب و دارچین
- مدت زمان آمادهسازی: ۴۰ دقیقه
- مدت زمان پخت شیرینی حلقهای سیب و دارچین: ۲۰ دقیقه
مواد لازم:
سیب بزرگ: ۴ عدد
آرد: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شیر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ: ۱ عدد بزرگ
نمک: نوک قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۱/۴ قاشق چایخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: به مقدار لازم
مراحل تهیه :
یک روش ساده و راحت برای درست کردن شیرینی حلقهای کریسمس استفاده از سیب به عنوان حلقههای شیرینی کریسمی است. برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول؛ برش دادن سیب به شکل حلقهای
برای تهیه شیرینی کریسمسی حلقهای با سیب و دارچین، ابتدا سیبها را خوب بشویید. سپس سیبها را از عرض برش بزنید. برای برش سیب به شکل حلقهای، باید از دو قالب دایرهای بزرگ و کوچک استفاده کنید.
میتوانید از قالب فلزی بیسکویت استفاده کنید. دقت کنید که ضخامت حلقههای سیبها نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد.
مرحله دوم؛ آماده کردن خمیر شیرینی حلقهای سیب
در این مرحله از دستور تهیه شیرینی حلقهای کریسمس با سیب و دارچین، آرد، بیکینگ پودر، شکر، نمک و دارچین را با هم ترکیب کنید. داخل یک ظرف دیگر شیر و تخم مرغ را مخلوط کرده و خوب هم بزنید. در ظرف سوم مقداری شکر را با دارچین ترکیب کنید و کنار بگذارید.
“““html
سوم؛ آماده کردن شیرینی حلقهای کریسمس سیب
در این مرحله از آماده کردن شیرینی کریسمسی باید مواد خشک را با ترکیب تخممرغ و شیر مخلوط کنید. سپس حلقههای سیب را داخل این خمیر بزنید. یک ماهیتابه را از روغن پر کنید و با دمای متوسط روی شعله گاز قرار دهید تا داغ شود.
سپس حلقههای سیب آغشته به خمیر را داخل روغن بیندازید. زمانی که شیرینیها طلایی شدند، آنها را از روغن خارج کرده و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی از شیرینی خارج شود.
مرحله چهارم: آغشته کردن شیرینیها به ترکیب شکر و دارچین
حالا هر شیرینی را به آرامی در ترکیب دارچین و شکر که از قبل آماده کرده بودید، غوطهور کنید تا همه قسمتهای شیرینی با شکر و دارچین پوشیده شود. سپس شیرینیهای حلقهای را داخل ظرف دیگری بچینید. شیرینیهای کریسمس خوشمزه شما آماده هستند. برای تزیین این شیرینیها میتوانید روبانهای نازک دور هر شیرینی بپیچید و پاپیون بزنید تا جلوه کریسمسی پیدا کند.
فوت و فنهای دستور تهیه شیرینی حلقهای کریسمس
اگر به مواد داخل شیرینی حلقهای کریسمس، پودر دارچین یا پودر زنجبیل اضافه کنید، شیرینی شما طعم دارچینی یا زنجبیلی میگیرد. مقدار دارچین یا زنجبیل برای مواد در نظر گرفته شده در دستور حدود ۱ قاشق چایخوری است.
هنگام درست کردن خمیر شیرینی حلقهای، مراقب باشید که هنگام هم زدن روغن و تخممرغ زیادهروی نکنید چون این کار باعث میشود شیرینی سفت شود.
خمیر شیرینی حلقهای را زیاد ورز ندهید. این کار باعث میشود شیرینی خوب پف نکند و خمیر داخل آن خام بماند.
دستور تهیه دونات کریسمس بدون فر، به شیرینی حلقهای اتریشی کریسمس بسیار شبیه است و مواد اولیه هر دو شباهتهای زیادی دارند. اما بهتر است بدانید که شیرینی اتریشی در فر با دمای ۱۷۵ درجه آماده میشود و برای پخت آن حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان لازم است.
شما میتوانید شیرینیهای حلقهای را حداکثر تا ۲ روز در یک ظرف دربسته نگهداری کنید. یادتان باشد که شیرینیها حتماً باید خشک باشند تا به هم نچسبند. شیرینی حلقهای کریسمس را میتوانید در یخچال برای مدت طولانیتری نگهدارید. برای این که شیرینیها به هم نچسبند، میتوانید کف و بین هر لایه شیرینی را یک کاغذ روغنی یا سلفون قرار دهید و لایه بعدی را روی آن بچینید.
برای تهیه دونات شکری کریسمس، بعد از آماده شدن دوناتها، آنها را در شکر بغلتانید تا کاملاً به شکر آغشته شوند.
برای سرخ کردن دونات حلقهای کریسمس، نباید آنها را برای مدت طولانی سرخ کنید. تقریباً ۱ دقیقه برای سرخ کردن هر سمت دونات کافی است. اگر روغن شما داغ نباشد، باید زمان بیشتری برای سرخ کردن شیرینی حلقهای مخصوص کریسمس صرف کنید.