بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه شیرینی قطاب با گردو و بادام (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه شیرینی قطاب گردویی خانگی ترد و خوشمزه

قطاب یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که در تمام طول سال، به‌ویژه در عید نوروز، طرفداران زیادی دارد.

قطاب گردویی به همراه چاشنی‌های خوشبو مانند هل و زعفران، از شیرینی‌های سنتی استان‌های یزد و کرمان است که در این مناطق همیشه محبوبیت دارد. دستور تهیه ساده شیرینی قطاب خانگی گردویی و نکات مهم درباره خمیر و این شیرینی را می‌توانید در مجله رضیم بخوانید.

فوت و فن درست کردن خمیر شیرینی قطاب

روش اول : دستور تهیه شیرینی قطاب گردویی

مواد لازم :

  1. تخم مرغ: ۱ عدد
  2. ماست: ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  3. روغن جامد یا کره: ۲ قاشق غذاخوری آب کرده
  4. عسل: ۲ قاشق غذاخوری
  5. نمک: نوک قاشق چایخوری
  6. بیکینگ پودر: ۲ قاشق غذاخوری
  7. آرد: ۲ یا ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  8. گردو، بادام، پسته و فندق: ۱۰۰ گرم
  9. پودر قند: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  10. پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
  11. پودر دارچین: ½ قاشق چایخوری
  12. پودر زنجبیل: ½ قاشق چایخوری

مواد لازم برای کاور قطاب

  • آرد: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • پودر قند: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

دستور تهیه شیرینی قطاب گردویی مرحله به مرحله

برای تهیه قطاب، ابتدا تخم مرغ، ماست، روغن، عسل، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یک مایه یکدست به‌دست آید. آرد را چند بار الک کنید و به آرامی به این مواد اضافه کنید.

در حین اضافه کردن آرد، مواد را هم بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که یک خمیر نرم و یکدست به‌دست بیاید. اگر آرد بیش از حد باشد، قطاب‌ها خوب پف نمی‌کنند و ترد نمی‌شوند. سپس کف یک ظرف را چرب کنید و خمیر آماده شده را داخل آن بگذارید.

روی ظرف را با سلفون بپوشانید و بگذارید به مدت ۲ ساعت در دمای اتاق بماند و استراحت کند. در این زمان، مواد میانی قطاب را آماده کنید.

برای این کار می‌توانید مغزهای مختلف یا فقط ۱۰۰ گرم گردو را با استفاده از گوشتکوب یا آسیاب برقی پودر کنید و با ادویه‌جات مثل دارچین، پودر هل و پودر زنجبیل مخلوط کنید. نیازی نیست خیلی ریز پودر شود.

روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. با وردنه خمیر را به ضخامت نیم سانتی‌متر باز کنید و با کاتر گرد به اندازه ۵ سانتی‌متر برش بزنید. دقت کنید که خمیر خیلی نازک نشود، چون ممکن است حین سرخ کردن وا برود.

روی خمیرهای برش زده مقداری از مواد میانی را بریزید و خمیر را کاملاً جمع کنید تا شکل گرد به خود بگیرد و لبه‌ها را خوب بچسبانید.

توجه داشته باشید که خمیر گوله شده باید بدون درز باشد، چون در حین سرخ شدن از هم می‌پاشد. در یک ماهیتابه عمیق یا قابلمه روغن کافی (تا نیمه ظرف) بریزید و بگذارید روغن داغ شود. وقتی روغن داغ شد، قطاب‌ها را داخل آن بیندازید.

قطاب‌ها باید در روغن شناور باشند که روغن کمتری به خود بگیرند. قطاب را با شعله ملایم سرخ کنید. حین سرخ کردن، مدام قطاب‌ها را در روغن بچرخانید و بر روی آن‌ها روغن بریزید تا خوب پف کنند.

برای آماده کردن کاور قطاب، آرد و پودر قند را چند بار الک کرده و در یک بشقاب با هم مخلوط کنید.

بعد از سرخ شدن قطاب‌ها، آن‌ها را با کف‌گیر سوراخ‌دار از روغن خارج کنید و بگذارید تا روغنش چکه کند. سپس قطاب‌ها را در ظرف مخلوط کاور قرار دهید و همه قسمت‌های آن را با این پودر بپوشانید. در حین این کار، ظرف را تکان دهید تا هر قسمت از قطاب به خوبی پوشش داده شود.

“““html

راز تهیه شیرینی قطاب ترد و بدون ترک

اگر می‌خواهید قطاب را به عنوان شیرینی عید به سادگی و بدون مغز تهیه کنید، ابتدا خمیر را آماده کرده و برش بزنید. سپس آن‌ها را در روغن داغ سرخ کنید. حین سرخ شدن، به صورت مداوم روی قطاب‌ها کمی روغن بریزید تا ترد و پف‌دار شوند. بعد از سرخ شدن، آن‌ها را در مخلوط آرد و پودر قند بغلتانید.

در دستور تهیه قدیمی قطاب معمولاً گلاب اضافه می‌کردند، اما اضافه کردن گلاب می‌تواند باعث ترک خوردن قطاب شود. چون گلاب هنگام سرخ شدن بخار می‌شود. پس بهتر است که گلاب را حذف کنید تا قطاب ترک نکند.

اگر دوست دارید که قطاب شیرین‌تر باشد، مقدار پودر قند را افزایش دهید. همچنین می‌توانید قطاب را در فر هم تهیه کنید. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم نمایید. سینی فر را چرب کنید و قطاب‌ها را داخل سینی بچینید.

سینی را به مدت ۲۵ دقیقه در وسط فر قرار دهید. وقتی روی قطاب‌ها طلایی شد، آن‌ها را از فر خارج کرده و طبق روش قبل در مواد کاور قطاب بغلتانید.

روش دوم: تهیه شیرینی قطاب با بادام

مواد لازم:

  1. نصف پیمانه ماست یا شیر پاستوریزه
  2. ۱ پیمانه یا ۱۵۰ گرم روغن جامد
  3. ۲ عدد زرده تخم‌مرغ
  4. ۱ قاشق چای‌خوری پودر قند
  5. نصف قاشق چای‌خوری هل کوبیده
  6. نصف قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  7. آرد به میزان لازم

مواد داخل قطاب:

  • ۱۰۰ گرم پودر بادام
  • ۵۰ گرم پودر قند
  • ۱ قاشق مرباخوری هل

دستور تهیه:

ابتدا روغن و پودر قند را با همزن مخلوط کنید. سپس یکی یکی زرده‌های تخم‌مرغ را اضافه کنید و بعد از هر کدام کمی هم بزنید. سپس هل کوبیده و ماست را به مخلوط اضافه کنید. بعد بیکینگ پودر و آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.

سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را با وردنه پهن کنید. بعد از آن خمیر را تا کرده و دوباره باز کنید، این کار را یک یا دو بار انجام دهید.

در آخر، خمیر را پهن کرده و با قالب گرد برش زنید و وسط آن را از مخلوط پودر بادام، پودر قند و هل پر کنید. سپس خمیر را بسته و دور آن را به صورت گرد یا نیم‌دایره حیل کنید. سپس در روغنی که نه خیلی داغ و نه خیلی سرد است سرخ کنید.

بعد از سرخ شدن، قطاب‌ها را روی صافی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس در پودر قند بغلتانید (در این مرحله قطاب‌ها باید نه داغ باشند و نه سرد). نوش جان…


بیشتر بخوانید:

دستور تهیه شیرینی بهشتی قیفی در منزل

شیرینی بریلو: دستور تهیه شیرینی با ژله بریلو

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل