“`html
چگونگی تهیه شیرین پلو با نکات مهم و کاربردی
شیرین پلو یکی از غذاهای محبوب و مجلسی در فرهنگ غذایی ایرانی است و معمولا با گوشت مرغ تهیه میشود. البته در برخی مناطق، این غذا را با گوشت قرمز هم میپزند.
با موادی که در این دستور آشپزی به کار رفته، شما میتوانید شیرین پلو برای ۴ نفر آماده کنید. بیایید با هم شروع کنیم.
بهترین روش تهیه شیرین پلو با طعمی دلپذیر
مواد مورد نیاز:
- برنج ۴ پیمانه
- مرغ ۵۰۰ گرم
- هویج ۱ کیلوگرم
- خلال پوست پرتقال یا نارنج ۱ پیمانه
- خلال بادام و شکر از هر کدام ۱ پیمانه
- خلال پسته ½ پیمانه
- زعفران دم کرده ۸ قاشق غذاخوری
- روغن یا کره ۱۰۰ گرم
- پیاز و هویج متوسط هر کدام ۱ عدد
- ساقه کرفس خرد شده ½ پیمانه
- نمک، فلفل و پودر زنجبیل به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را خلالی خرد کنید و در یک قابلمه با ۲-۳ قاشق روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شود.
سپس مرغ را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا رنگش تغییر کرده و کمی طلایی شود.
کمی نمک، فلفل سیاه، ۲-۳ قاشق غذاخوری زعفران و پودر زنجبیل را اضافه کرده و همه مواد را خوب هم بزنید.
حدود ۱ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. هویج و کرفس را به آن بیفزایید، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا مرغ بپزد و آب آن کاملا کشیده شود.
تدارک پوست پرتقال: پوست پرتقال را به نازکی برش دهید و قسمت سفید آن را بگیرید.
در یک قابلمه کوچک آب را به جوش آورده، خلال پوست پرتقال را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه بپزید.
این عمل را دو بار دیگر تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود. سپس خلالها را نیم ساعت در آب سرد بگذارید و آبکشی کنید.
خلال بادام را با آب سرد بشویید و کنار بگذارید تا خشک شود.
هویج را به صورت خلالهای نازک خرد کنید. کمی روغن یا کره در تابه بریزید و هویج را به آن اضافه کنید. آن را روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شود.
نیمی از خلال بادام را به هویج اضافه کرده و ۴-۵ دقیقه دیگر تفت دهید.
خلال پوست پرتقال را نیز به تابه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید.
۱ پیمانه شکر، حدود ½ پیمانه آب، ۴-۵ قاشق غذاخوری زعفران و ۲-۳ قاشق غذاخوری گلاب به تابه بیفزایید، درب را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید. ۴-۵ دقیقه صبر کنید تا طعمها خوب با هم ترکیب شوند.
در یک قابلمه، ½ پیمانه آب و روغن بریزید، سپس برنج آبکش شده و مواد را لایه به لایه در قابلمه بچینید. هر لایه برنج، مقداری از مواد را بگذارید و همینطور ادامه دهید تا همه مواد تمام شود.
در آخر درب قابلمه را بگذارید، روی درب دم کنی بگذارید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. بعد از ۱۰ دقیقه که بخار برنج بلند شد، شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
سپس حدود ۴۰-۴۵ دقیقه بگذارید تا شیرین پلو دم بکشد. پس از آماده شدن، شیرین پلو را در دیس بکشید و تکههای مرغ پخته را کنار آن قرار دهید.
خلال پسته را با کمی روغن تفت دهید تا براق شود و سپس روی شیرین پلو را با خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.
نکات کلیدی در تهیه شیرین پلو با مرغ
شما میتوانید در صورت تمایل مقدار شکر را کمی کاهش دهید و تا ½ پیمانه استفاده کنید.
ولی توجه داشته باشید که مقدار شکر را بیشتر از حد نگذارید، زیرا شیرینی بیش از حد ممکن است باعث چسبندگی برنج شود و کیفیت شیرین پلو را کاهش دهد.
“““html
اگر بخواهید، میتوانید کمی زرشک را بشویید و در روغن تفت دهید تا روی شیرین پلو تزئین کنید.
کیفیت شیرین پلو به کیفیت مواد آن بستگی دارد؛ بنابراین بهتر است از برنجهای باکیفیت ایرانی که عطر و طعم خوبی دارند و همچنین از آجیل تازه استفاده کنید.
برای تهیه شیرین پلو با مرغ میتوانید از فیله مرغ گریل شده استفاده کنید. هویج را پوست بگیرید تا رنگ آن تغییر نکند، چرا که تراشیدن پوست هویج باعث سیاه شدن سطح آن خواهد شد.
هرچه قسمتهای سفید رنگ پوست پرتقال بیشتر باشد، تلخی آن نیز بیشتر خواهد بود؛ بنابراین لازم است که قسمتهای سفید رنگ را کاملاً جدا کنید.
برخیها مرغ پخته را لای برنج دم میگذارند، اما بهتر است مرغ را تماماً بپزید و هنگام سرو آن را کنار دیس شیرین پلو بگذارید.
خلال پسته را هیچوقت لای شیرین پلو دم نگذارید چون باعث تغییر رنگ آن میشود؛ بنابراین بهتر است خلال پسته را در مقداری روغن تفت دهید تا براق شود و هنگام سرو روی دیس شیرین پلو با آن تزئین کنید.
برای دم گذاشتن پلوهای مخلوط مانند شیرین پلو، حرارت را خیلی ملایم کنید و زمان بیشتری برای دم کشیدن برنج در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی به صورت مرحله به مرحله
غذای سبزیجات چینی با مرغ به همراه شیرین پلو با مرغ
دستور تهیه باقالی پلو با ماهیچه شیک و مجلسی
دستور تهیه گشنیز پلو با گوشت یا مرغ
روش دیگری برای تهیه شیرینی پلو مجلسی
مواد لازم شیرین پلو:
- برنج سه پیمانه
- سینه مرغ یک عدد
- خلال پرتقال و نارنج کمتر از نیم پیمانه
- خلال پسته نیم پیمانه
- خلال بادام نیم پیمانه
- شکر یک و نیم پیمانه
- پیاز یک عدد
- زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
- روغن و کره به مقدار لازم
- آب و نمک به مقدار لازم
دستور تهیه شیرین پلو :
ابتدا تلخی خلال پرتقال و نارنج را میگیریم؛ سپس حدود دو پیمانه آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت میگذاریم تا کمی غلیظ شود.
سپس خلالها را در شربت میریزیم و اجازه میدهیم یک بار جوش بخورد تا طعم شیرینی به آنها منتقل شود و بعد از حرارت برمیداریم تا سرد شود.
بعد خلال بادام و پسته را در یک سبد میریزیم، میشوییم و به شربت اضافه میکنیم. برنج را به مدت دو ساعت خیس میزنیم.
پیاز را ریز خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم. وقتی پیاز طلایی شد، مرغ را به تکههای کوچک برش زده و به آن اضافه میکنیم و هر دو طرف مرغ را سرخ میکنیم.
حدود یک لیوان آب به آن اضافه کرده و با حرارت کم اجازه میدهیم تا مرغ بپزد. وقتی هنوز نصف لیوان آب مانده، حرارت را خاموش میکنیم.
برنج خیس کرده را مانند پلوی معمولی آبکش کرده و در یک قابلمه مناسب کمی روغن میریزیم و مقداری از برنج آبکش شده را در قابلمه میریزیم.
سپس تکههای مرغ را روی برنج میچینیم و خلالها را از شربت با استفاده از یک کفگیر خارج کرده و روی مرغ میریزیم. باقیمانده برنج را روی آن قرار داده و آب باقیمانده مرغ را همراه با ۴۰ گرم کره آب شده یا روغن و زعفران روی آن میریزیم. سپس با حرارت کم دم میکنیم.
نحوه گرفتن تلخی پوست خلال پرتقال برای تهیه شیرین پلو
برای گرفتن تلخی خلال پوست پرتقال و نارنج ابتدا آنها را دو بار در آب میجوشانیم.
سپس حدود شش ساعت در آب خنک میریزیم و دو یا سه بار آب را عوض میکنیم تا تلخی آنها گرفته شود.
در نهایت خلالها را در یک صافی ریخته و از آب خارج میکنیم و پس از آن استفاده میکنیم.