“`html
دستور تهیه شیر نارگیل خانگی | خواص شیر نارگیل
شیر نارگیل یکی از شیرهای گیاهی عالی برای کاهش وزن است که درست کردن آن در خانه بسیار آسان و ارزان است. محققان در آمریکا به این نتیجه رسیدند که شیر نارگیل بهترین نوشیدنی بعد از شیر مادر است و خواص زیادی دارد، بنابراین برای افراد بسیار مناسب است.
تحقیقات نشان دادهاست که شیر معمولی حاوی لاکتوز است، که برای خیلی از افراد هضم آن سخت است، اما شیر نارگیل این مشکل را ندارد و هضم آن آسان است.
نکته مهم این است که شیر نارگیل با آب نارگیل فرق دارد. شیر نارگیل هیچ کلسترولی ندارد و در هر 100 میلیلیتر آن 75 کیلوکالری، 1 تا 3 درصد چربی و 15 تا 16 درصد کربوهیدرات وجود دارد. شیر نارگیل برخلاف آنچه که بسیاری فکر میکنند، مایعی است که از گوشت میوه نارگیل گرفته میشود.
بنابراین با ما همراه باشید تا طرز تهیه این نوشیدنی خوشمزه و مفید را به شما آموزش دهیم.
دستور تهیه شیر نارگیل؛ نوشیدنی گیاهی خوشطعم و پرخاصیت
اگرچه از مایع نازکی که درون میوه نارگیل است برای تهیه نوشیدنیهای خوشمزه استفاده میشود، اما شیر نارگیلی که برای طبخ غذا استفاده میشود از گوشت سفید رنگ نارگیل تهیه میشود. اگر این شیر را بگذارید، بخش غلیظ آن مانند خامه در سطح آن ظاهر میشود.
اگر شیر را به خوبی خنک کنید، لایه غلیظ روی آن به راحتی جدا میشود.
بهترین روش برای انتخاب نارگیل سالم و مناسب
همیشه نارگیلی را انتخاب کنید که شیر بیشتری داشته باشد. نارگیل را تکان دهید؛ اگر صدای آب در آن نشنیدید، احتمالاً مغز سفید رنگ آن به سختی جدا میشود.
اگر نارگیل با پوست سبز و الیافی دیدید، بدانید مغز آن نرم و سفید است. اگر شیر نارگیل را در یخچال نگه میدارید، قبل از استفاده آن را بیرون بیاورید تا یکنواخت شود.
نکته: شیر نارگیل را میتوان بهطور مستقیم از مغز نارگیل تهیه کرد که این حالت شیر غلیظتری به شما میدهد. نمونههای کنسروی هم گرانتر هستند و معمولاً با پودرهایی ترکیب شدهاند. اگر میخواهید شیر غلیظتری تهیه کنید، باید از چند نارگیل استفاده کنید.
دستور تهیه شیر نارگیل خانگی
مواد لازم :
- نارگیل تازه ۲ عدد
- آب یک لیتر و ۲۵۰ میلیلیتر (۵ پیمانه) که تازه از روی حرارت برداشتهاید.
بهترین روش شکستن نارگیل جهت تهیه شیر نارگیل
برای شکستن نارگیل، کافی است با پشت چاقوی بزرگ به خط وسط آن ضربه بزنید. بعد از چند ضربه، نارگیل ترک برمیدارد؛ سپس آن را روی ظرفی نگهدارید و آب داخل آن را بگیرید. نهایتاً هر نارگیل به دو قسمت تقسیم میشود.
برای جدا کردن مغز سفید از پوست، میتوانید از چاقو استفاده کنید. راه دیگر این است که با چکش چند ضربه به پوست نارگیل بزنید تا مغز به راحتی جدا شود.
بعد از جدا کردن پوست سخت، با پوستکن سبزیجات، لایه قهوهای چسبیده به مغز را بکنید. سپس مغز را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و در مخلوطکن بریزید و با سرعت بالا آسیاب کنید.
سپس آب داغ را به آن اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
“““html
را مخلوط کنید. بگذارید این مخلوط در ظرفی دیگر به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند.
در پایان، با استفاده از یک صافی دانه ریز، شروع به جدا کردن شیر از خمیر نارگیل کنید. میتوانید این کار را دوباره انجام دهید، اما شیر نارگیل اول غلیظتر و شیر نارگیل دوم رقیقتر خواهد بود که معمولاً شیر نارگیل دوم فقط برای طعمدهی استفاده میشود.
برای اینکه از خمیر همراه تفالهها نیز بهرهبرداری کنید، آن را روی سینی فر پخش کنید و در فر با دمای ۱۱۵ درجه سانتیگراد قرار دهید تا خشک شود. پس از اینکه خوب خشک شد، پودر را در مخلوطکن بریزید و کمی مخلوط کنید تا در نهایت پودر نارگیل تازه و معطر به دست آید.
بیشتر بخوانید : خواص بی نظیر شیر نارگیل
مواد مغذی موجود در شیر نارگیل
هر فنجان شیر نارگیل خام شامل مواد مغذی زیر است:
الف. کالری، ۴۴۵
ب. آب، ۱۶۴.۷۱ گرم
پ. پروتئین، ۴.۵۷ گرم
ت. چربی، ۴۸.۲۱ گرم
ث. کربوهیدرات، ۶.۳۵ گرم
ج. کلسیم، ۴۱ میلیگرم
چ. پتاسیم، ۴۹۷ میلیگرم
ح. منیزیوم، ۱۰۴ میلیگرم
خ. آهن، ۷.۴۶ میلیگرم
د. ویتامین C، ۲.۳۰ میلیگرم
هر فنجان از نوشیدنی شیر نارگیل که شیرین شده است، مواد مغذی زیر را دارد:
الف. کالری، ۷۴
ب. آب، ۲۲۶.۹۷ گرم
پ. پروتئین، ۰.۵۰ گرم
ت. چربی، ۴.۹۹ گرم
ث. کربوهیدرات، ۷.۰۱ گرم
ج. کلسیم، ۴۵۱ میلیگرم
چ. پتاسیم، ۴۶ میلیگرم
خواص بی نظیر شیر نارگیل برای سلامتی
به گفتهی محققان، شیر نارگیل سه خاصیت مهم برای سلامتی دارد. در ادامه، خواص شیر نارگیل و تاثیر آن بر کاهش وزن، سلامت قلب، و تقویت سیستم ایمنی بدن را بررسی میکنیم.
شیر نارگیل دارای تریگلیسرید با زنجیره متوسط (MCTs) است؛ محققان مصرف این نوع تریگلیسریدها را با کاهش وزن مرتبط میدانند. MCTs از طریق فرایندی به نام ترموجنسیس یا تولید حرارت انرژی تولید میکنند.
برخی از تحقیقات نشان دادهاند که MCTs میتوانند به کاهش وزن و دور کمر کمک کنند. همچنین، این ترکیب میتواند به توازن ریزاندامگان همزیست (میکروبیوتا) ناپایدار رودهها کمک کند، که ناپایداری میکروبیوتا ممکن است در بروز چاقی مفرط موثر باشد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که مصرف MCTs با صبحانه باعث کاهش احساس گرسنگی در طول روز میشود.
یافتههای مطالعات در ۲۰۱۸ نشان میدهد که MCTs میتوانند حساسیت به انسولین را افزایش دهند؛ محققان معتقدند که این افزایش به کاهش وزن کمک میکند. انسولین هورمونی است که به کنترل سطح قند خون کمک می کند.
بیشتر بخوانید : آیا شیر نارگیل با آب نارگیل فرق دارد؟
خواص شیر نارگیل برای بهبود سلامت قلب
محققان ارتباطی بین رژیمهای غذایی غنی از چربی اشباع شده و کلسترول بالا با افزایش خطر بیماریهای قلبی پیدا کردهاند. برخی افراد شیر نارگیل را به عنوان یک خوراکی غیر سالم میشناسند، زیرا این نوشیدنی چربی بالایی دارد.
با این حال، منابع مختلف چربیهای اشباع شده ممکن است تاثیرات متفاوتی بر سلامتی داشته باشند. همچنین، ژنتیک نیز میتواند بر نحوهی متابولیسم چربیهای اشباع شده در بدن اثر بگذارد و نحوهی تاثیر آنها بر سلامتی متغیر باشد.
“““html
چربیها بر سلامتی انسان نقش مهمی دارند.
تحقیقات کمی دربارهی تأثیرات شیر نارگیل بر سطوح کلسترول انجام شده است. با این حال، دانشمندان تحقیقات زیادی در مورد روغن نارگیل انجام دادهاند.
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که روغن نارگیل به مقدار زیادی سطوح کلسترول بد یا لیپوپروتئین کمچگالی (LDL) را افزایش نمیدهد، اما میتواند کلسترول خوب یا لیپوپروتئین پرچگال (HDL) را به خوبی افزایش دهد.
با این حال، باید اشاره کرد که طول این مطالعه بسیار کوتاه بود (فقط ۴ هفته) و همچنین این تحقیق گروه کنترل نداشت. کلسترول HDL به سلامت قلب کمک میکند و کلسترول LDL را از خون پاک میکند و آن را به کبد میبرد؛ در کبد، LDL تجزیه و در نهایت از بدن خارج میشود.
گرچه روغن نارگیل میزان LDL را افزایش نمیدهد، اما محصولات مربوط به نارگیل چربی و کالری بالایی دارند. بنابراین، باید در مورد مصرف آنها احتیاط کرد.
به خاطر داشته باشید که میزان چربی موجود در روغن نارگیل به طور قابل توجهی بیشتر از شیر نارگیل است؛ به همین دلیل، تأثیر شیر نارگیل بر سطوح کلسترول کمتر از روغن نارگیل است.
عوارض جانبی مصرف شیر نارگیل
مصرف شیر نارگیل به صورت متعادل فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ اما اگر بیش از حد مصرف شود، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
شیر نارگیل دارای کالری و چربی بالایی است. اگر بیش از حد شیر نارگیل به همراه رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات مصرف شود، ممکن است به اضافه وزن منجر شود.
همچنین، شیر نارگیل دارای کربوهیدراتهای تخمیری است. این کربوهیدراتها ممکن است در افرادی که به سندرم روده تحریکپذیر مبتلا هستند، مشکلات گوارشی نظیر اسهال یا یبوست ایجاد کنند.
اگرچه سازمان غذا و داروی ایالات متحده نارگیل را به عنوان آجیل درختی دستهبندی کرده است، اما از نظر علمی آن را یک میوه میدانند.
معمولاً افرادی که به آجیل درختی حساسیت دارند، میتوانند بدون مشکل محصولات حاوی نارگیل مصرف کنند. اما برخی از پروتئینهای موجود در نارگیل مشابه پروتئینهای موجود در آجیلهای درختی هستند و ممکن است باعث بروز واکنشهای حساسیتی شوند.
حساسیت به نارگیل نادر است. هر کسی که به نارگیل حساسیت دارد، باید از مصرف شیر نارگیل پرهیز کند. علائم حساسیت به نارگیل مشابه علائم سایر حساسیتهای غذایی هستند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- درد شکمی
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- خارش یا ناراحتی در دهان، گلوی، چشمها یا پوست
- آنافیلاکسی – واکنش شدید و خطرناکی که باعث تورم، خسخس سینه و کهیر میشود.
سخن آخر :
شیر نارگیل یک خوراکی بسیار کاربردی است که به خوبی میتواند به جای شیر گاو استفاده شود. شیر نارگیل نیز مانند دیگر محصولات نارگیل فواید زیادی برای سلامتی دارد.
مصرف متعادل شیر نارگیل میتواند به کاهش کلسترول و کمک به کاهش وزن کمک کند.
بیشتر بخوانید :
شیرهای گیاهی: دستور تهیه ۷ مدل شیر گیاهی و خواص آنها
دستور تهیه شیر سویا خانگی + ویدیو دستور تهیه
دستور تهیه شیر انبه مخصوص کافیشاپی