“`html
دستور تهیه شش انداز بادمجان
خورشت شش انداز یک غذای خوشمزه و سنتی است که شبیه خورشت فسنجان میباشد و میتوان آن را با مواد مختلفی مانند تخم مرغ، هویج، سیب و بادمجان درست کرد. شش انداز بادمجان یکی از انواع این خورشت است که در گیلان تهیه میشود.
مواد لازم برای خورشت شش انداز گیلان
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادمجان قلمی | ۵ عدد |
پیاز سرخ کرده | ۴ قاشق سوپخوری |
رب انار | ۲ قاشق سوپخوری |
مغز گردو ساییده شده | ۳۰۰ گرم |
نمک، فلفل | زردچوبه و روغن به میزان لازم |
دستور تهیه خورشت شش انداز
- برای تهیه خورشت شش انداز گیلانی، ابتدا بادمجانها را پوست کنده و به صورت حلقهای برش بزنید.
- بخشی از نمک را به بادمجانهای خرد شده بزنید و سپس آنها را در سبد قرار دهید تا یکی دو ساعت بمانند تا تلخی آنها گرفته شود.
- یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود.
- سپس مغز گردوی ساییده شده را به روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- پیاز سرخ شده همراه با زردچوبه را به گردوی تفت داده شده اضافه کنید و کمی هم تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
- بعد از آن، رب انار و ۳ پیمانه آب ولرم به قابلمه اضافه نمایید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید و بگذارید خورشت با حرارت کم بپزد.
- بادمجانها را با آب سرد بشویید تا نمک آنها گرفته شود. سپس بادمجانها را خشک کرده و در روغن سرخ کنید.
- بادمجانهای سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم به آرامی جا بیفتد.
نکته : خورشت شش انداز بادمجان معمولاً کنار برنج سرو میشود.