بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه قلیه بادمجان : غذای سنتی شمال ایران (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه قلیه بادمجان غذای محلی استان گیلان

قلیه بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه استان گیلان است که طرز تهیه ساده و سریع دارد. این غذا گیاهی بوده و برای سلامتی و تناسب اندام بسیار مفید است. اگرچه این غذا اصالت گیلانی دارد، اما در سایر شهرهای ایران هم محبوب است.

این غذا با بادمجان تهیه می‌شود که برخلاف تصور رایج، خواص زیادی دارد. از نظر طب سنتی، بادمجان طبعی گرم و خشک دارد و کالری پایینی دارد، به همین دلیل به افرادی که رژیم غذایی دارند، توصیه می‌شود.

خاصیت بادمجان

بادمجان سرشار از آهن است و برای درمان کم‌خونی مفید است.

می‌تواند به عنوان پادزهر برای سموم ناشی از قارچ‌های سمی استفاده شود.

برای کاهش التهاب در بدن کاربرد دارد.

بادمجان معده را تقویت می‌کند، اما سرخ کردن آن ممکن است معده را سنگین کند؛ بنابراین، بهتر است آن را آب‌پز یا در فر بپزید.

دستور تهیه قلیه بادمجان لذیذ و فوق‌العاده

روش اول برای تهیه قلیه بادمجان

مواد لازم برای قلیه بادمجان

۲ عدد پیاز

مقدار کافی رب گوجه‌فرنگی

۵ عدد بادمجان

۱ لیوان لوبیا چشم‌بلبلی

مقدار لازم آبغوره

مقدار لازم فلفل و نمک

دستور تهیه قلیه بادمجان

1. لوبیا چشم‌بلبلی را پیش از تهیه غذا در آب خیس کنید، سپس آن را بشویید و در یک قابلمه با ۱ پیمانه آب بپزید تا نرم شود (حدود ده دقیقه).

2. بادمجان‌ها را پوست کنده و خرد کنید و در آب نمک بخیسانید تا تلخی و رنگ سیاه آن گرفته شود.

3. پیازها را خرد کنید و بادمجان‌ها را از آب بیرون بیاورید. بادمجان‌ها و لوبیا را در یک قابلمه ریخته و کمی آب به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم بپزید.

4. پس از نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه بپزید. سپس رب گوجه‌فرنگی و فلفل و نمک را اضافه کرده و هم بزنید.

5. در انتها آبغوره را اضافه کنید و در صورت تمایل کمی کره یا روغن حیوانی اضافه کنید. اگر می‌خواهید غذای رژیمی درست کنید، می‌توانید کره یا روغن نزنید.

6. با پشت قاشق می‌توانید مواد را نرم کنید که این کار به سلیقه شما بستگی دارد.

دستور تهیه قلیه بادمجان

روش دوم برای تهیه قلیه بادمجان

مواد مورد نیاز برای قلیه بادمجان با گردو

۳ قاشق غذاخوری مغز گردو چرخ‌کرده

۶ عدد گوجه‌فرنگی

۴ عدد بادمجان

۲ قاشق غذاخوری رب انار

۲ عدد پیاز

۱ قاشق ریحان چرخ‌کرده

۲ قاشق غذاخوری کره (یا روغن حیوانی)

نصف قاشق چای‌خوری دارچین

مقداری ریحان محلی (ریحان سبز)

دستور تهیه قلیه بادمجان با گردو

1. اولین کار این است که بادمجان‌ها را پوست کرده و خرد کنید و در آب نمک به مدت یک ساعت قرار دهید تا تلخی و رنگ تیره آن گرفته شود.

2. پس از یک ساعت بادمجان‌ها را از آب نمک بیرون آورده و در یک قابلمه با زردچوبه و نمک و ۴ پیمانه آب بپزید تا نرم شوند.

3. گوجه‌فرنگی‌ها را هم پوست کرده و خرد کرده و به بادمجان‌ها اضافه کنید.

4. پیاز را خرد کرده و با حرارت ملایم تفت دهید. سپس مغز گردو، کره و رب انار را به آن اضافه کنید و بگذارید به آرامی بپزد. (در هنگام پخت، مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و مزه‌ها خوب ترکیب شوند.)

5. در پایان، هنگامی‌که خورش جا افتاد، دارچین و ریحان را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید. قلیه بادمجان خوشمزه شما آماده است، آن را در ظرف بکشید و سرو کنید.

همچنین بخوانید:

۱۸ غذای راحت ولی خوشمزه و متنوع با بادمجان

بادمجان چقدر کالری دارد؟ آیا برای مصرف در رژیم لاغری مناسب است؟

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل