“`html
دستور تهیه لالک بادمجان شیرازی
لالک بادمجان شیراز یکی از غذاهای معروف شیراز است. تنوع غذاها در شهرها و استانهای ایران بسیار جالب است. غذاهایی که ممکن است نام آنها در مناطق مختلف متفاوت باشد و این به لهجه و روش تهیه مردم آنجا برمیگردد.
دانههای خرد شدهی گندم (بلغور گندم) که در کازرون به نام لالک (للک یا گمنه) و در خوزستان به درشته شناخته میشود، یک ماده غذایی مفید و خوشمزه برای غذاهای محلی و سنتی است.
ازآنجاییکه استانهای فارس و خوزستان همسایهاند، بسیاری از غذاهای محلی آنها مشترک است. به همین دلیل در خوزستان نیز پخت لالک با کمی تفاوت و گاهی با نام گمنه انجام میشود.
غذاهای محلی فارس یکی از جاذبههای گردشگری این استان هستند. مجموعهای از غذاهای خوشمزه که تجربهای خاص برای مسافران خواهد بود. طبق آمار مسئولان، بیش از ۲۵۰ نوع غذای محلی در این استان شناسایی شده است.
لالک بادمجان یکی از غذاهای سنتی فارس است که بسیار خوشمزه و خوشخوراک به شمار میآید. بیشتر مردم کازرون این غذا را درست کرده و با خانواده خود میل میکنند.
آنها با ترکیب موادی مانند لالک، برنج، بادمجان، هویج، مرغ، شوید، روغن، سیر، ترخون، ریحان، نعناع و سیر سبز، این غذا را تهیه میکنند. البته مواد اولیه به سلیقه افراد خانواده اضافه یا کم میشود.
چگونه لالک بادمجان درست کنیم؟
دستور تهیه لالک بادمجان شیراز
مواد لازم برای تهیه لالک بادمجان شیراز:
- لالک
- پیاز
- سیر تازه
- شوید
- نعناع
- ترخون
- ریحان
- بادمجان
گاهی میتوان به این مواد، مرغ، هویج و سیبزمینی هم اضافه کرد.
دستور تهیه لالک بادمجان شیرازی:
یکی از نکات مهم برای تهیه لالک بادمجان این است که از لالک ریز استفاده شود. ابتدا این لالکها را مانند تخمه در یک قابلمه بو میدهند.
وقتی لالک خوب برشته شد (اما نباید بسوزد)، در ظرف دیگری مقداری پیاز داغ تهیه میکنند و بعد سیر تازه را به آن اضافه میکنند. سپس سبزیها یعنی شوید، ریحان، نعناع و ترخون یکی یکی به غذا افزوده میشوند.
در این مرحله، نمک و ادویه هم به تدریج به غذا اضافه میشود. بعد از آن، لالک را به مخلوط اضافه کرده و کمی آب میریزند تا غذا در یک محیط در بسته بپزد.
در این مدت، بادمجانها را سرخ میکنند و بعد از پخت کاملِ لالک، آنها را کنار غذا میگذارند و با لالک سرو میکنند.
ترشیهای محلی، به ویژه ترشی بادمجان، از همراهان همیشگی این لالک بادمجان هستند.
گاهی به جای بادمجان سرخشده، لالک را با مرغ به همراه هویج یا سیبزمینی میخورند. هرچند اینها مواد جدیدی هستند، اما لذیذی آن به عنوان یک غذای سنتی کم نمیشود.