“`html
دستور تهیه مشک یزدی
صبحانه یکی از وعدههای مهم است که باید به آن توجه ویژهای داشت. مواد غذایی انتخابی برای صبحانه باید مقوی باشند و انرژی لازم را برای افراد تأمین کنند.
در بسیاری از شهرهای ایران، صبحانه به شکل محلی و به روشهای سنتی تهیه میشود. محلیها معمولاً انواع نانهای محلی را خودشان درست میکنند.
در کنار نانهای سنتی خوشمزه، صبحانههای محلی همیشه با مواد اولیهی سالم و مقوی تهیه میشوند و خواص زیادی دارند. در این متن میخواهیم یکی از معروفترین و مقویترین صبحانههای محلی به اسم مشتک یزدی را معرفی کنیم.
مشتک یک صبحانهی خوشمزه و خاص است که با مواد اولیه مقوی از جمله گردو و پنیر یا کشک تهیه میشود. ریشه این صبحانه به دوران قحطی برمیگردد که مردم برای خوراکیهایشان نان خشک و سبزیجات را ترکیب میکردند.
طرز تهیه مشتک یا مشتگ بسته به سلیقه ممکن است متفاوت باشد و میتوان مواد اولیه آن را تغییر داد. این صبحانه مقوی با تعدادی مواد خشک درست میشود. برای تهیه آن، این مواد را باید کاملاً خرد و با هم مخلوط کرد.
محلیها این مواد خشک را با هاون میکوبیدند، اما شما میتوانید آنها را در مخلوطکن بریزید. سپس گوجهفرنگی رندهشده و آب یا آب پنیر به این مخلوط اضافه میشود تا خمیری شکل بگیرد. خمیر را کمی ورز دهید و گلولههایی به اندازهی کف دست بردارید و به آنها فرم بدهید.
تهیه مشتک بسیار ساده است و میتوانید آن را در کمتر از ۱۰ دقیقه آماده کنید. این صبحانهی محلی و مقوی را یاد بگیرید و به عنوان صبحانه یا میانوعده میل کنید. میتوانید روی مشتک را با سبزیجاتی مانند ترب یا پیازچه تزیین و سرو کنید.
چگونه مشتک یزدی درست کنیم؟
دستور تهیه مشتک یزدی به روش سنتی
مواد لازم برای تهیه مشتک یزدی:
- نان خشک کوبیدهشده
- پنیر
- گردو
- گوجهفرنگی
- پیاز یا پیازچه
- سبزیجات معطر
- تخم گشنیز
- زیره سبز
دستور تهیه مشتک یزدی:
نان خشک را داخل یک کاسه بریزید و با گوشتکوب بکوبید. پیاز را پوستکنده، ریز خرد کنید و به نان خشک اضافه کنید. پنیر محلی را به شکل مکعبهای کوچک ببرید و داخل کاسه بریزید.
سپس گردو، تخم گشنیز، زیره و سبزیجات معطر را هم به مواد اضافه کنید و همه را خوب با گوشتکوب مخلوط کنید. گوجهفرنگی را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و با رنده آن را رنده کنید. پوست گوجه را دور بیندازید.
در این مرحله، گوجهی رندهشده را به همراه آبش به سایر مواد اضافه کنید. همهی مواد را با دست خوب ورز دهید تا حالت خمیری شکل بگیرد.
به اندازهی یک گلوله کوچک (مثل مشت کوچک) از مخلوط بردارید، آن را در کف دست گرد کنید و کمی فرم بدهید.
تهیه مشتک یزدی به روشی آسان
دستور تهیه مشتک یزدی به روش مدرن
مواد اولیه برای تهیه مشتک یزدی:
- پنیر به میزان لازم
- نون خشک یزدی یک بشقاب
- گردو یک فنجان
- تره یا پیازچه یا مخلوط هر دو ۲۰ ساقه
دستور تهیه مشتک یزدی به روشی ساده:
سبزی و گردو را در غذاساز میکس کنید. سپس نان خشک و پنیر را هم به آن اضافه کنید و خوب میکس کنید. حالا مواد را با دست به شکل دلخواه درآورید.
میتوانید آنها را به شکل قلقلی یا فشرده در مشت خود درست کنید تا سفت شوند و به هم بچسبند. اگر مواد خیلی سفت بود، میتوانید مقدار کمی آب یا شیر یا آب پنیر به آن اضافه کنید. من از پنیر سفید استفاده کردهام، ولی شما میتوانید…
“““html
از هر نوع پنیری که دوست دارید میتوانید استفاده کنید، اما باید دقت کنید که خیلی شور نباشه.
چگونه مشتک یزدی درست کنیم؟
نکات مهم برای تهیه مشتک یزدی
- میتوانید نان خشک را از فروشگاه تهیه کنید. اگر به آن دسترسی ندارید، میتوانید نان لواش را خشک کنید و از آن استفاده کنید.
- انتخاب مواد اولیه در دستور تهیه مشتک یزدی به سلیقه شما بستگی دارد. پس میتوانید برخی مواد را حذف کنید یا مواد جدیدی اضافه کنید.
- در گذشته، مواد خشک مشتک را با هاون میکوبیدند.
- برای سبزیجات معطر میتوانید از جعفری، نعنا، ریحان، تره و پیازچه استفاده کنید.
- میتوانید از سبزیجات معطر تازه یا خشک استفاده کنید. اگر از سبزیجات تازه استفاده میکنید، حتماً آنها را ریز خرد کنید.
- در برخی دستورها به جای پنیر محلی از کشک استفاده میشود.
- اندازه و مقدار مواد اولیه مشتک یزدی تقریبی هستند. وقتی مواد خشک را با هم ترکیب کردید، به اندازهای گوجهفرنگی (یا آب) اضافه کنید که مشتک نه خیلی شل و نه خیلی سفت بشه و فرم بگیره.
- شما میتوانید مشتک یزدی را به صورت مدرن هم درست کنید! کافی است همه مواد خشک را داخل میکسر بریزید و کم کم گوجهفرنگی رندهشده را به آن اضافه کنید.
- اگر مواد خشک خیلی سفت شدند میتوانید کمی شیر یا آب پنیر به آن اضافه کنید.
- معمولاً برای تهیه مشتک یزدی از پنیر محلی استفاده میشود، اما میتوانید از پنیر سفید یا پنیرهای دیگر که خیلی شور نیستند هم استفاده کنید.
- فوت کوزهگری مشتک این است که بعد از آماده شدن و ترکیب مواد، آنها را ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود طعم مواد به خوبی مخلوط شود و مشتک طعم بهتری بگیرد.