“`html
طرز تهیه منتو وطنی افغانستانی
منتو یکی از غذاهای خوشمزه افغانستان است که در بخار تهیه میشود. خمیر منتو را به شکل گردهای کوچک برش داده و با ترکیبی از گوشت چرخ کرده، دنبه، پیاز، سیر، گشنیز و فلفل سیاه پر کرده و در ظرف مخصوص قرار میدهند. با این دستور ویژه همراه شوید تا طرز تهیه این غذای لذیذ را یاد بگیرید.
معرفی غذای شناخته شده افغانستان: منتو
مواد لازم برای تهیه منتو افغانی
- یک کیلو گوشت چرخ کرده (گاو یا گوساله)
- دو کیلو پیاز
- سه کیلو آرد
- روغن به مقدار لازم
- دو یا سه قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- یک پیاله دال نخود
- ۵۰۰ گرم چکنی (کشک) با سیر و نمک ذوب شده
- ادویهجات (فلفل سیاه، تخم گشنیز، نعناع و نمک)
- سیر به میزان دلخواه
مواد لازم برای تهیه خمیر منتو
- دو کیلو آرد
- نمک به مقدار لازم
- خمیر مایه به مقدار لازم
دستور تهیه منتو خوشمزه افغانستانی
- ۲۰ گرم روغن، آب و شیر گرم را مخلوط کنید و خمیر کنید. بگذارید حدود نیم ساعت بماند تا خوب ور بیاید.
- گوشت را شسته و سپس چرخ کنید. پیازها را پوست کنده و خلال کنید یا رنده کنید.
- (از چرخکردن پیاز با چرخ گوشت خودداری کنید) پیاز و گوشت را با نمک و تخم گشنیز ترکیب کنید. اگر از گوشت کوفته استفاده میکنید، آن را با پیاز در ظرف نسوز بپزید تا نرم شود و سپس رب و ادویهجات را اضافه کنید. اگر گوشت چرب است، روغن اضافی آن را بریزید.
-
- خمیر را نازک کرده و به شکل مربع برش دهید. یک قاشق غذاخوری از مواد را وسط خمیر گذاشته و اطراف آن را محکم کنید.
- مقداری آب در ظرفی روی حرارت جوش کنید و قالبها را روغن مالی کنید. منتوها را در قالبها به صورت مرتب بچینید و معمولاً دیگ منتو چند طبقه دارد. بعد از ۲۰ دقیقه، قالبها را عوض کنید.
- پس از پخته شدن منتو، آنها را با چکنی برگردانده و دوباره با چکنی دیگر بچینید. با پودر نعناع و فلفل سیاه روی آنها دیزاین کنید.
طرز تهیه لعاب منتو
- دال نخود یا لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا زود پخته شود. میتوان از پیاز نیز برای تهیه لعاب استفاده کرد، ولی من آن را بدون پیاز تهیه میکنم چون منتو خودش دارای پیاز است.
- روغن را داغ کرده و رب گوجهفرنگی را اضافه کنید. بعد دال نخود یا لوبیا را بریزید و بگذارید نمک را به خود جذب کند.
روش نگهداری منتو در فریزر
- منتو را بعد از پر کردن روی پلاستیک با فاصله بگذارید و چند ساعت در فریزر بگذارید تا کاملاً یخ بزند.
- سپس منتوها را داخل پلاستیک جابجا کنید تا در زمان لازم طبخ کنید. هنگام طبخ، کمی روغن در ظرف بریزید و منتوها را با فاصله روی آن بچینید.
“““html
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه میت لوف غذای ایتالیایی (کباب قالبی) + سس سیر
دستور تهیه گازپاچو (غذای اسپانیایی) عجیب ولی خوشمزه
ناسی لماک : غذای محبوب مالزی با طعمی بی نظیر
دستور تهیه مقلوبه پلـو : غذای خوشمزه عربی و ترکیه ای