“`html
دستور تهیه نان فوکاچیا
نان فوکاچیا: این نان بسیار سبک و خوشطعم است.
مواد لازم برای نان فوکاچیا ایتالیایی
- آرد 3 پیمانه
- آب گرم 1 پیمانه + 1 قاشق غذاخوری
- خمیر مایه 2 قاشق چایخوری
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
برای روی نان:
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- آویشن خشک 1 قاشق چایخوری
- آویشن تازه چند شاخه
دستور تهیه نان فوکاچیا
برای درست کردن نان فوکاچیا، ابتدا آب گرم را در یک کاسه بزرگ بریزید و بعد خمیر مایه را به آن اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود و روی آب حباب بزند. سپس روغن و نمک را به آن اضافه کنید.
حدود نیمی از آرد را اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا یکدست شود. سپس باقیمانده آرد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. وقتی همه مواد با هم ترکیب شدند، دستتان را با آرد آغشته کنید و خمیر را به مدت 8 دقیقه ورز دهید. سعی کنید خیلی آرد اضافه نکنید. خمیر باید نرم باشد و به دست نچسبد. اگر لازم شد، کمی آرد اضافه کنید تا به این حالت برسد.
در کف کاسه کمی روغن زیتون بریزید و خمیر را داخل آن بگذارید. خمیر را کمی بچرخانید تا تمام سطح آن به روغن آغشته شود. سپس روی کاسه را بپوشانید و به آن 30 دقیقه استراحت دهید تا خمیر ور بیاید.
کف یک قالب یا سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و کمی روغن روی آن بزنید. خمیر را به آرامی روی سطح قالب پهن کنید و مراقب باشید که به خمیر فشار نیاورید تا هوای آن خارج نشود. کمی روغن زیتون روی سطح خمیر بریزید و آن را با آویشن خشک بپاشید. سپس با انگشت حفرههایی روی خمیر ایجاد کنید. اکنون فر را به دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید.
احتمالاً باید 20-30 دقیقه به خمیر استراحت دهید. نیازی به پوشاندن سطح خمیر نیست چون روغن مانع خشک شدن آن میشود. بعد از این زمان، خمیر را در فر از قبل گرم شده به دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.
بعد از 15-20 دقیقه، سطح نان طلایی میشود و نان شما آماده است. البته دمای فرها ممکن است متفاوت باشد. وقتی سطح نان طلایی شد، آن را از فر خارج کنید. بگذارید نان فوکاچیا سرد شود و سپس به سلیقهتان برش بزنید. چند شاخه آویشن تازه روی آن بگذارید و سرو کنید. البته میتوانید قبل از قرار دادن در فر، آویشن تازه را روی آن بریزید.
نکاتی برای تهیهی نان فوکاچیا
برای تزیین روی نان فوکاچیا میتوانید از گوجه گیلاسی، پیاز و سیر سرخکرده، زیتون و رزماری یا آویشن استفاده کنید.
میتوانید به جای آویشن از رزماری برای پخت نان فوکاچیا استفاده کنید، این کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد.
این نان را میتوانید قبل از قرار دادن در فر با انواع سبزیجات دلخواهتان تزیین کنید.