روش تهیه نان پیده ترکی خوشمزه، نان سنتی مخصوص ماه رمضان
رضیم به نقل از آشمزی : برای درست کردن این نان خوشمزه نیازی به سفر به ترکیه ندارید. با دستور سادهای که برای شما آماده کردهایم، میتوانید نان پیده ترکیهای را خودتان درست کنید. در ترکیه، این نان معمولاً در ماه رمضان تهیه میشود و نانواییها آن را در وقت افطار میپزند. برای ما ایرانیها، نان یک بخش جداییناپذیر از سفرههایمان است و همیشه از نانهای جدید استقبال میکنیم تا با نانهای سنتی خود مقایسه کنیم.
اگر چه نان پیده ظاهری شبیه به نان بربری دارد، اما طعم آن با نانهای دیگر متفاوت است. در این روزهای کرونایی، بهتر است در خانه بمانید و این نان خوشمزه را تهیه کنید. البته دستور تهیه نان پیده یک روش پایه است و شما میتوانید با جایگزینی آرد نان بربری و سنگک در منزل هر نوع نانی که میخواهید تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه نان پیده ترکی
آرد ۲ لیوان
خمیر مایع ۱ قاشق غذا خوری
شکر ۱ قاشق غذا خوری
آب ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
روغن مایع ۱ فنجان
مواد لازم برای رومال
تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ۱ استکان
کنجد و یا سیاه دانه به مقدار لازم
دستور تهیه نان پیده مناسب ماه رمضان
مرحله اول: خمیر مایع
در یک کاسه، آب ولرم را با خمیر مایع و شکر مخلوط کنید و بگذارید کمی خمیر مایه پف کند.
مرحله دوم: آرد
آرد را الک کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله سوم: تخم مرغ
تخممرغها را در آرد بشکنید و روغن هم اضافه کنید. سپس خمیر مایهای که پف کرده را به ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس خمیر را ورز دهید تا نرم شود.
مرحله چهارم: استراحت دادن
خمیر را در ظرفی بگذارید و روی آن را با دستمال نخی بپوشانید. بگذارید یک ساعت در دمای اتاق بماند تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله پنجم: پخت نان پیده ترکیه
اول فر را روشن کنید و روی ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و ۱۰ دقیقه بگذارید گرم شود. بعد از اینکه یک ساعت گذشت، دوباره خمیر را ورز دهید و تکههای کوچک بگیرید.
هر تکه را با وردنه یا دست باز کنید و با کارد یا مهر روی آن طرح بزنید. مواد رومال را با هم مخلوط کرده و با برس روی نان پیده بزنید و کنجد یا سیاه دانه بپاشید.
نان پیده را در سینی چرب شده یا کاغذ روغنی گذاشته و در فر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
مرحله ششم: پایان کار
پس از پختن، نان پیده آماده است. میتوانید آن را با انواع غذاها، یا سوپ و آش سرو کنید و نوش جان کنید.
نکات طلایی در مورد تهیه نان پیده
برای تهیه نان پیده، مواد را در دمای اتاق بگذارید تا به دمای محیط برسند.
میتوانید از روغن زیتون یا کره به جای روغن مایع استفاده کنید.
برای رومال میتوانید زعفران را حذف کنید.
برای طرح زدن با کارد، نیازی به فرو کردن کارد در خمیر نیست، فقط به آرامی نوک کارد را روی خمیر بکشید.
از مهرهای آماده هم میتوانید برای طرح زدن روی نان پیده استفاده کنید.
سعی کنید خمیر را با ضخامت ۰.۵ سانتیمتر باز کنید.