“`html
طرز تهیه نان چربی شوشتری
نان چربی شوشتری یکی از غذاهای محبوب و سنتی است که در گذشته، در روز عروسی به خانواده داماد ارائه میشد. این غذای خوشمزه را به راحتی میتوانید در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید.
روش تهیه نان چربی
طرز تهیه نان چرب مخصوص شوشتر
مواد لازم برای تهیه نان چربی:
- گوشت بدون استخوان و چرب نیم کیلو
- لپه خیس شده ۲ پیمانه
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- زعفران ساییده شده یک قاشق غذاخوری
- روغن (بهتر است حیوانی) ۴ قاشق غذاخوری
- کشمش سرخ در صورت تمایل ۱ پیمانه
طرز تهیه نان چربی:
ابتدا لپهها را تفت میدهیم تا در زمان پخت له نشوند. پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت میدهیم.
گوشت را خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم. ادویهها را اضافه کرده و همه را تفت میدهیم، سپس آب را اضافه کرده و روی حرارت میگذاریم.
بعد از نیم ساعت که غذا جوش آمد، لپهها را اضافه میکنیم. شعله را کم کرده تا بپزد و زعفران را در پایان پخت به غذا اضافه میکنیم.
در این مرحله از طرز تهیه نان چربی، وقتی غذا پخته شد، کشمشها را تفت داده و با روغن به آن اضافه میکنیم. آب غذا را در ظرف گود و بزرگی میریزیم و نانها را یکی یکی در آن خیس میکنیم تا چربی آب غذا را به خود بگیرد.
وقتی یک طرف نان کاملاً زرد شد، آن را در ظرف میگذاریم و کمی از مواد گوشت و لپه را در وسط آن قرار میدهیم.
چگونه نان چرب درست کنیم ؟
نکات مهم در پخت نان چربی
برای بهتر درست کردن نان چربی به نکات زیر توجه کنید:
- در صورت تمایل میتوانید کمی کشمش بیدانه (پلویی) هم روی آن بپاشید.
- میتوانید نانها را روی هم بگذارید و مواد را یکجا بریزید یا اینکه برای هر نفر جداگانه در ظرف مناسب سرو کنید.
- اضافه کردن کمی زرشک غذا را خوشمزهتر میکند.
- حتماً لپه را از شب قبل در آب خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را ۲ بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و بعد بپزید. البته قبل از این کار آن را با کمی روغن تفت دهید تا له نشود.