“`html
آش ترش _ دستور تهیه آش ترش گیلانی یا تورشه آش
این آش در گیلان خیلی معروف و محبوب است؛ چون تمام مواد و سبزیهایی که در آن استفاده میشود کاملاً کوهی و وحشی هستند و طعم و عطر خاصی به این آش میدهند. با ما همراه شوید.
دستور تهیه آش ترش و نکات مهم آن
مواد لازم برای تهیه آش ترش گیلانی
- نخود و لوبیا: ۱ پیمانه
- باقالی مازندرانی بدون پوست: ۲ پیمانه
- برنج: نصف پیمانه
- سبزی (تره، جعفری، گشنیز، کمی اسفناج و خالواش یا نعناع): ۲۰۰ گرم
- گوجه سبز کوچک و ترش: نیم کیلو
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- سیر داغ و نعناع داغ: برای تزئین
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور تهیه آش ترش سنتی گیلان (تورشه آش)
- تمام حبوبات را از شب قبل جداگانه خیس میکنیم و برنج را هم چند ساعت قبل خیس میدهیم.
- اگر باقالی تازه نداریم و از باقالی خشک استفاده میکنیم، حتماً یک یا ۲ روز قبل خیس کنیم.
- پیازها را خلال کرده و سرخ میکنیم.
- نخود، لوبیا و باقالی را جداگانه میپزیم تا نیم پز شوند. سپس همه را با ۲ یا ۳ قاشق پیاز داغ در یک دیگ بزرگ میریزیم و میگذاریم دوباره بپزند.
- برنج شسته شده را هم اضافه میکنیم، نمک و فلفل اضافه کرده و اجازه میدهیم بپزد. سپس سبزی خرد شده را نیز میریزیم.
- وقتی همه مواد پخته شد، گوجه سبزهای کوچک و ترش را به آن اضافه میکنیم و چند تا از آنها را برای تزئین کنار میگذاریم.
- وقتی گوجه سبزها پختند، خوب هم میزنیم و با پشت قاشق آنها را له میکنیم تا ترشیشان به آش نفوذ کند.
- آش را میچشیم و ادویهها را تنظیم میکنیم. وقتی خوب جا افتاد، آش ما آماده است.
- این آش را با ماهی شور، ترب سفید و برگ ترب سرو میکنند.
- این آش گوشت یا کشک ندارد و میتوانید آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید.
لذت آشپزی با رضیم :
دستور تهیهی آش جو مناسب برای نذری
دستور تهیهی آش گندم سنتی و خانگی
دستور تهیه آش گوجهفرنگی متفاوت و خوشمزه مرحله به مرحله
گردآوری شده از مجلهی رضیم
مریم امینی