بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه پلو شاه عباسی مجلسی و خوشمزه به سبک سنتی (مرحله به مرحله)

پلو شاه عباسی خوشمزه و مجلسی پسند

اگر به غذاهای خوشمزه‌ای مانند پلو علاقه دارید، پلو شاه عباسی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. این غذا بیشتر با گوشت گوسفند درست می‌شود، اما اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید از گوشت قرمز استفاده کنید، می‌توانید آن را با مرغ یا بوقلمون درست کنید. برای یادگیری طرز تهیه این غذا با ما همراه باشید. پلو لا یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که دستور تهیه‌های مختلفی دارد.

مواد لازم برای پلو شاه عباسی

برنج 3 پیمانه
لپه 1 پیمانه
پیاز 2 عدد متوسط
گوشت گوسفندی 400 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

دستور تهیه پلو شاه عباسی

برای درست کردن پلو شاه عباسی ابتدا لپه‌ها را در یک کاسه بریزید و مقدار کافی آب روی آن‌ها بریزید و بگذارید به مدت 6 ساعت خیس بخورند تا نفخ‌شان گرفته شود. در این مدت می‌توانید چند بار آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از خیس شدن، لپه‌ها را در یک صافی بریزید و بشویید. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. سپس لپه‌ها را به قابلمه بیفزایید و کمی تفت دهید و کمی زردچوبه هم به آن‌ها اضافه کنید تا از له شدن آن‌ها جلوگیری شود. سپس آب جوش روی لپه‌ها بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا حدود 2 ساعت بپزند.

در این زمان، گوشت گوسفند را به صورت مکعبی خرد کنید. یکی از پیازها را پوست کنده، بشویید و خیلی ریز خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. پیازها را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند، سپس تا زمانی که طلایی و سرخ شوند، به تفت دادن ادامه دهید. بعد از آن، گوشت‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و مجدداً تفت دهید، بعد از آن آب جوش روی گوشت‌ها بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا حدود 2 الی 3 ساعت گوشت‌ها کاملاً پخته و نرم شوند.

پس از پخته شدن لپه‌ها، مقداری نمک به آن‌ها اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. گوشت‌ها را هم بررسی کنید، اگر پخته بودند کمی نمک به آن‌ها اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. دیگر پیاز را هم پوست کنده، بشویید و ریز خرد کنید و تابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار دهید. مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیازها را تفت دهید تا سبک شوند. بعد از آن، رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی‌اش گرفته شود. سپس لپه‌های پخته شده و گوشت‌های پخته شده را به این مخلوط اضافه کرده و مقداری فلفل روی آن بریزید.

حالا زعفران دم کرده را هم اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید و تفت دهید. سپس در یک قابلمه آب بریزید، کمی نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب زودتر به جوش بیاید. در این مرحله، برنج را بشویید و آب آن را خالی کنید. وقتی آب در حال جوشیدن بود، برنج را به قابلمه اضافه کنید و 6 الی 7 دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود. بعد از آن، برنج را بچشید. اگر اطراف برنج نرم و وسط آن سفت بود، آن را آبکش کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن بریزید و نان یا سیب‌زمینی حلقه‌ای کف آن بگذارید تا ته‌دیگ داشته باشید. سپس با کفگیر مقداری از برنج را در قابلمه بریزید.

حالا لایه بعدی از خورشت را روی برنج بریزید و دوباره مقداری برنج و سپس دوباره خورشت بگذارید تا برنج تمام شود. درب قابلمه را بگذارید و ابتدا حرارت را کمی زیاد کنید تا بخار داخل قابلمه جمع شود. بعد از 5 دقیقه حرارت را کم کنید تا غذا به مرور زمان بپزد. بعد از اینکه پلو شاه عباسی آماده شد، روی آن مقداری روغن بریزید و با کفگیر برنج و خورشت را مخلوط کنید و کمی زعفران دم کرده روی آن بریزید. سپس در دیس بکشید و نوش جان کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل