“`html
پیراشکی خرما یکی از پیراشکیهای خوشمزه برای کسانی است که دوستدار خرما هستند. این پیراشکی انواع مختلفی دارد و با طعمهای گوناگون تهیه میشود، اما ترکیب آن با خرما که سرشار از ویتامین و مواد مغذی است، یک عصرانه اسان و لذیذ را به ارمغان میآورد. میتوانید پیراشکی خرما را در روغن داغ سرخ کنید یا اگر دنبال یک نسخه رژیمی هستید، آن را در فر بپزید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی خرما بدون خمیرمایه و فوری
تخم مرغ ۲ عدد
ماست ۱/۲ پیمانه
جوش شیرین ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
روغن ۳ قاشق غذاخوری
آرد به مقدار لازم
مواد لازم برای مواد میانی پیراشکی خرما
خرما ۲۰ عدد
گردو ۱۰ عدد
شکر ۱/۴ پیمانه
دارچین ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه پیراشکی خرما با گردو و دارچین
مرحله اول: تهیه خمیر
ابتدا ماست را در یک کاسه بریزید و جوش شیرین را به آن اضافه کنید. بگذارید جوش شیرین فعال شود و ماست کمی پف کند. سپس تخممرغ و روغن مایع را اضافه کنید و در آخر نمک را بریزید و با چنگال هم بزنید. حالا کمکم شروع به اضافه کردن آرد کنید.
چون مقدار آرد بستگی به نوع آن دارد، پس باید به تدریج آرد را اضافه کنید تا جایی که خمیر به خوبی جمع شود. سپس به مدت ۱۵ دقیقه با دست خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود، خمیر پیراشکی آماده است و نیازی به استراحت ندارد.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی
ابتدا هسته های خرما را جدا کنید و اگر دوست دارید، پوست آنها را بردارید. برای جدا کردن پوست، خرماها را ۳ دقیقه در آب جوش بگذارید و بعد در آب سرد بگذارید تا پوست آنها به راحتی جدا شود. شکر و دارچین را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و گردوها را به اندازه دلخواه خرد کنید.
مرحله سوم: پیچیدن خمیر پیراشکی
مقداری از خمیر را برداشته و آن را پهن کنید. سپس روی آن مقداری از مخلوط شکر و دارچین، یک خرما و کمی گردو قرار دهید و آن را به هر شکلی که دوست دارید، بپیچید.
مرحله چهارم: پخت پیراشکی خرما
اگر میخواهید پیراشکی را سرخ کنید، مقداری روغن در یک قابلمه بریزید تا داغ شود و سپس پیراشکیها را به آرامی داخل روغن بیاندازید تا طلایی و سرخ شوند. پس از سرخ کردن، آنها را روی دستمال روغنگیر بگذارید. اگر دوست دارید در فر تهیه کنید، روی پیراشکیها را با زرده تخممرغ بپوشانید و کنجد بپاشید و سپس در فر از قبل گرم شده به مدت ۳۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه بپزید. نوش جان!
نکات کلیدی در تهیه پیراشکی خرما
میتوانید از انواع مغزهای دلخواه مانند پسته یا بادام در تهیه این پیراشکی استفاده کنید.
برای سرخ کردن، حرارت باید متوسط باشد تا پیراشکیها به خوبی پخته شوند.
مطمئن شوید که خمیر را خوب ببندید تا هیچ گونه درزی نداشته باشد، در غیر این صورت حین سرخ شدن باز میشود.
میتوانید از هر نوع خرما که دوست دارید استفاده کنید.