“`html
دستور تهیه نرگس کباب
دستور تهیه نرگس کباب موضوع مهمی است. این غذا یکی از معروفترین غذاهای افغانها به شمار میآید.
افغانها به روشهای مختلف این کوفته نرگسی را میپزند. بعضیها با گوشت گوسفند و بعضیها با گوشت گوساله درست میکنند، اما این غذا با گوشت مرغ تهیه شده است.
دستور تهیه نرگس کباب افغانی
مواد لازم برای تهیه نرگس کباب برای ۶ نفر:
- گوشت چرخ شده مرغ: ۳۰۰ گرم
- پیاز: یک عدد بزرگ
- سیر: ۶ حبه
- گشنیز تازه: ۵۰ گرم
- تخم مرغ جوشانده: ۶ عدد
- ادویه شامل: زردچوبه، فلفل سیاه و تخم گشنیز.
مراحل تهیه نرگس کباب:
ابتدا تخممرغها را بجوشانید و بعد در یخچال یا جای سرد بگذارید تا کاملاً سرد شوند.
گوشت چرخ کرده را با گشنیز تازه چرخ کنید و سپس یک عدد پیاز را در یک ظرف جداگانه چرخ کرده و آب آن را بگیرید و به گوشت اضافه کنید. حبههای سیر را رنده کرده و به مخلوط اضافه کنید.
در این مرحله ادویهها و نمک را به مخلوط افزوده و گوشت را خوب ورز دهید. سپس به مدت ده دقیقه در یخچال یا یک جای سرد بگذارید. بعد از ده دقیقه، گوشت را در کف دستتان صاف کرده و تخممرغ را در وسط آن بگذارید و همین کار را برای بقیه کوفتهها تکرار کنید.
سپس همه کوفتهها را در روغن ملایم سرخ کنید و با یک کفگیر پلاستیکی یا چوبی مرتب بچرخانید تا بهتر بپزند. اما اجازه ندهید که کاملاً بپزند؛ بعد کوفتهها را در آبکش بریزید تا روغن اضافیشان گرفته شود و بگذارید سرد شوند. پس از سرد شدن، از وسط برش دهید و دوباره در روغن سرخ کنید تا داخل آن نیز خوب پخته شود.
بعد از آماده شدن، میتوانید به دلخواه برای تزئینش اقدام کنید. نوش جان!
دستور تهیه قدم به قدم پخت نرگس کباب
خواص نرگس کباب افغانی
۱. خواص مرغ در نرگس کباب
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف گوشت قرمز، گوشت خوک و ژامبون ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد، در حالی که گوشتهایی مثل مرغ و ماهی خطر این سرطان را کاهش میدهند.
همچنین گفته شده که گوشت مرغ میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد، هرچند که نتایج این تحقیق هنوز قطعی نیست. نیاسین، که نوعی ویتامین B است، از ایجاد سرطان و بعضی بیماریهای ژنتیکی جلوگیری میکند.
اگر شما میخواهید بدنی عضلانی داشته باشید، مرغ گزینه خوبی برای شماست. محتوای پروتئین بالای آن به شما کمک میکند.
“““html
مرغ انرژی لازم برای انجام فعالیتهای ورزشی را تامین میکند. با این حال، باید مطمئن شوید که رژیم غذایی شما با مواد مغذی غنی باشد. سطح سلنیوم در مرغ میتواند به افزایش متابولیسم بدن کمک کند.
کنترل فشار خون یکی از فواید مرغ به حساب میآید. این موضوع در افرادی که فشار خون بالا دارند آزمایش شده است و البته باید در کنار این رژیم غذایی، از آجیل، میوه، سبزیجات و غذاهای کمچرب نیز استفاده شود.
ارزش غذایی مرغ: 100 گرم مرغ چند کالری دارد؟
2. خواص پیاز در نرگس کباب
فلاونوئیدهای موجود در پیاز قرمز میتوانند به بهبود سلامت قلب کمک کنند. پیاز حاوی موادی است که به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند. طبق تحقیقاتی در آرژانتین، مصرف ترکیبات موجود در پیاز میتواند خطر بیماریهای قلبی و عروقی را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد.
ترکیبات پیاز به رقیق شدن خون کمک میکنند که این خود از حملات قلبی پیشگیری میکند.
کورستین موجود در پیاز نیز میتواند به مبارزه با بیماریهای قلبی کمک کند. این ترکیبات خاصیت ضد عفونی کنندگی و ضد التهابی دارند و به تقویت قلب کمک میکنند.
کالری پیاز: 100 گرم پیاز چند کالری دارد؟
3. خواص سیر در نرگس کباب
سیر میتواند به کاهش کلسترول بالا و کلسترولهای بد کمک کند. برای کسانی که کلسترول بالایی دارند، مصرف سیر بسیار مفید است و میتواند حدود 15 درصد از کلسترول بد را کاهش دهد.
آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد میتواند به روند پیری شتاب بخشد. سیر سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که از بدن در برابر این آسیبها محافظت میکند.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف زیاد سیر میتواند باعث افزایش آنزیمهای آنتیاکسیدانی در بدن شود و همچنین استرس اکسیداتیو را در افرادی که فشار خون بالا دارند کاهش دهد.
خواص ترکیبی سیر در کاهش کلسترول و فشار خون به همراه اثرات آنتیاکسیدانی خود، میتواند خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد. بنابراین میتوان گفت که سیر به طول عمر کمک میکند.
کالری سیر: 100 گرم سیر خام و سرخ شده چند کالری دارد؟
4. خواص گشنیز در نرگس کباب
اسیدهای موجود در گشنیز، از جمله اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و ویتامین C، در کاهش سطح کلسترول خون مؤثرند و همچنین میزان کلسترول بد (LDL) را در رگها کاهش میدهند.
سطح بالاى LDL در خون میتواند مشکلات جدی قلبی و عروقی مانند آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی ایجاد کند. همچنین، این گیاه باعث افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) میشود که از بروز مشکلات خطرناک جلوگیری میکند.
ترکیبات روغنهای اسانسی موجود در گشنیز به کارکرد مناسب کبد و هضم غذا کمک میکند و میتواند در کاهش اسهال مؤثر باشد. همچنین گشنیز در درمان اسهال ناشی از میکروبها و قارچها نیز مفید است.
خواص گشنیز همچنین برای جلوگیری از تهوع، استفراغ و مشکلات معده بسیار مفید است. این گیاه غنی از مواد زیست فعال است و خواص جدیدی از آن به طور مستمر کشف میشود.
به علاوه، برگهای تازه گشنیز میتوانند به عنوان یک پیشغذا مناسب برای آمادهسازی رودهها قبل از یک وعده غذایی بزرگ باشند.
کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چند کالری دارد؟
با توجه به خواص ذکر شده، میتوان گفت که نرگس کباب یکی از غذاهای بسیار مفید است.
آشک گوشتی افغانی: دستور تهیه کامل پخت آشک افغانی + فیلم
دستور تهیه لاندی پلو افغانی غذای سالم + فیلم
دستور تهیه سبزی چلو افغانی به همراه کلیپ دستور تهیه
دستور تهیه پخت قورمه کچالو غذای خوشمزه افغانی
دستور تهیه شوله غوربندی غذای محبوب افغانی
دستور تهیه روت شیرینی بینظیر افغانی به زبان فارسی دری