“`html
کدو پلو مازندران
کدو پلو مازندران (کهی پلا یا کئی پلا) یکی از غذاهای خوشمزه و دوستداشتنی در این منطقه از کشور ماست که طرفداران زیادی دارد. در اینجا، دستور تهیه این غذا را برای شما میگوییم تا بتوانید آن را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. با ما باشید.
پلو کدو زرد (شمال)
مواد اصلی برای پخت کدو پلو
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
شکر ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخکرده (یا تکهای) ۱ پیمانه
برنج ۲ پیمانه
کدو حلوایی (نگینی خرد شده) ۲ پیمانه
دستور تهیه کدو پلو شمالی
- ابتدا کدو حلوایی را پوست کنده و به صورت نگینی خرد میکنیم، سپس آن را در تابه همراه با شکر تفت میدهیم. در ظرف دیگری، گوشت چرخ کرده را ورز داده و به صورت گلولههای کوچکی درآورده و با روغن به آرامی سرخ میکنیم.
- پیاز خرد شده را با روغن تفت میدهیم. برنج را که از قبل شستهاید آبکش کرده و در آب در حال جوش میریزیم تا پخته شود.
- آب برنج را خارج کرده و ته قابلمه را با کمی آب و روغن میپوشانیم، سپس برنج ساده را در کف قابلمه میریزیم و روی آن یک لایه نازک از پیاز داغ، کدو و گوشت میریزیم.
- دوباره روی مخلوط، برنج ساده میریزیم. این کار را تا پایان مواد تکرار میکنیم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و برنج را دم میکنیم.
نکات آخر برای تهیه کدو پلو
1) در این نوع پلوها به گوشت هیچ افزودنی اضافه نمیکنیم.
۲) اگر از گوشت تکهای استفاده میکنید، آن را با ادویههای دلخواه بپزید و اجازه دهید کمی نرم باشد، سپس آن را در لابهلای برنج قرار دهید.
۳) بهتر است برای این غذا یک لایه ته چین گوشت قرار دهید.
۴) اگر دوست دارید، میتوانید مقداری فلفل دلمهای قرمز را هم به صورت نگینی خرد کرده و بعد از تفت دادن یا پختن با شکر بین برنج قرار دهید.
لذت آشپزی با رضیم :
دستور تهیه ی شوید پلو با مرغ شیک و مجلسی
۲ روش سنتی برای پخت زیره پلو – زیره پلو با گوشت و ساده
دستور تهیه ماش پلو با شوید، غذایی کامل و خوش طعم
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی