“`html
کیوسکی چه غذایی است؟
اگر درباره کیوسکی شنیدهاید و میخواهید بدانید کیوسکی چیست، با ما همراه شوید. کیوسکی یا کیوسکی مرغ (به انگلیسی: chicken kiev) یک غذا از شرق اروپا است که به روش خاصی مرغ تهیه میشود و طعمی جذاب دارد.
این غذا در کشورهای اوکراین، روسیه و لهستان تهیه میشود و ریشه آن به قرنهای 18 و 19 میلادی برمیگردد. نام کیوسکی از شهر کیف (Kiev) در اوکراین گرفته شده است. یکی از نکات مهم در تهیه این غذا نازک کردن گوشت مرغ است که برای تازهکارها نیاز نیست آن را خیلی نازک کنند.
برای تهیه کیوسکی، میتوان از دو روش برش لایهای و لول کردن استفاده کرد. اگر به طعم مرغ سوخاری و کنتاکی علاقهمند هستید، به احتمال زیاد از کیوسکی هم خوشتان خواهد آمد و حتی ممکن است آن را به مرغهای دیگر ترجیح بدهید.
چون کیوسکی در روغن زیاد سرخ میشود، پس از سرخ کردن، آن را روی کاغذ حولهای قرار دهید تا روغن اضافیاش گرفته شود.
مواد لازم کیوسکی مرغ
- سینه مرغ بزرگ 3 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد 1/2 پیمانه
- پودر سوخاری یا خرده نان 2 پیمانه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن زیتون یا کانولا به مقدار لازم برای سرخ کردن
- مواد لازم برای طعمدهی به مرغ
- کره 6 قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده 1 حبه بزرگ
- آب لیمو تازه 1 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده تازه 2 قاشق غذاخوری
- نمک 1/2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
دستور تهیه کیوسکی مرغ
در یک کاسه متوسط، کره همدما با اتاق را با سیر رنده شده، آبلیمو، جعفری خرد شده، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید تا یکدست شود.
سینه مرغ را از وسط به صورت طولی برش بزنید تا دو نیمه یکسان داشته باشید.
فیلهها را روی میز کار بگذارید و با احتیاط با کف دست، به آرامی در قسمت بالای سینه، مانند جیب یک برش ایجاد کنید تا مواد داخل آن بریزند.
برش باید حدود 5 تا 7 سانتیمتر طول داشته باشد.
یک قاشق غذاخوری از مخلوط کره را داخل فیله مرغ قرار دهید و آن را با احتیاط فشرده کنید و محل برش را ببندید.
هر دو طرف فیلهها را نمک و فلفل بزنید.
در سه کاسه جداگانه آرد، تخم مرغ زده شده و پودر سوخاری قرار دهید.
تکههای مرغ را ابتدا در آرد، سپس در تخم مرغ و در نهایت در پودر سوخاری بزنید و روی یک دیس بزرگ بچینید.
تابهای عمیق را روی حرارت متوسط قرار دهید و یک سانتیمتر روغن در آن بریزید و وقتی روغن داغ شد، مرغها را در آن سرخ کنید.
حدود 4 دقیقه برای سرخ کردن هر طرف مرغ کافی است.
روی آن نمک، آبلیمو و جعفری تازه بپاشید و سرو کنید.
اگر مهارت کافی برای برش سینه مرغ را ندارید، میتوانید از تکههای کامل استفاده کنید تا به راحتی هیچ پاره شدن در برش ایجاد نشود.
دستور تهیه کیوسکی مرغ با پنیر
مواد لازم کیوسکی مرغ با پنیر
- سینه مرغ ۱ عدد
- پنیر پیتزا یا خامهای، یا پنیر فتا ۵ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد سفید به مقدار لازم
- آرد سوخاری به مقدار لازم
- نمک، فلفل و ادویه دلخواه به میزان لازم
دستور تهیه کیوسکی مرغ با پنیر
در دستور اصیل چیکن…
“““html
کیوسکی معمولاً با کره تهیه میشود، اما در اینجا برای کاهش کالریها، از پنیر پیتزا به جای آن استفاده کردهایم.
سینه مرغ را به صورت طولی برش دهید و به آرامی باز کنید بدون آنکه جدا شود. سپس با بیفتک کوب کمی روی آن بزنید تا نازکتر شود.
دو طرف مرغ را با نمک، فلفل و ادویههای دلخواه مانند آویشن و پاپریکا مزهدار کنید و آن را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا طعمدار شود.
جعفری را خرد کنید و همراه با پنیر پیتزا داخل سلفون بریزید و خوب ورز دهید تا مخلوط منسجمی به دست آید.
مواد را به کمک سلفون به شکل یک لوله با اندازهای حدود 2 سانتیمتر کوتاهتر از سینه مرغ درآورید و سلفون را محکم دور آن بپیچید. این مخلوط را به مدت 1 ساعت در فریزر بگذارید.
مرغ را روی میز کار بگذارید و لوله جعفری و پنیر را در وسط آن قرار دهید. سپس گوشههای مرغ را دور آن رول کنید و با سلفون محکم بپیچید و دوباره به مدت 1 ساعت در فریزر بگذارید تا شکل بگیرد.
در سه کاسه جداگانه، آرد، پودر سوخاری و تخممرغ زده شده را قرار دهید. رول مرغ را از فریزر خارج کرده و ابتدا در تخممرغ بزنید، سپس به آرد و دوباره به تخممرغ و در نهایت در پودر سوخاری بغلتانید.
دو سر مرغ را با خلال چوبی محکم کنید تا مواد هنگام سرخ شدن بیرون نریزند و سپس در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید.
روش دیگری نیز میتوانید امتحان کنید: فیله مرغ را مزهدار کنید، جعفری خرد شده را روی آن بپاشید و کره را به شکل مکعب مستطیل برش دهید و در وسط مرغ قرار دهید. سپس مرغ را دور کره رول کنید.
شما میتوانید سینه مرغ را به صورت یک تکه نازک و ورقهای برش دهید یا فقط نیمی از آن را برش زده و بکوبید تا نازک شود.