بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه ی شیرینی نان برنجی مخصوص و خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html

طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی و نکات پخت آن

نان برنجی یا شیرینی برنجی یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی کرمانشاه است. قبلاً این شیرینی را برای عید نوروز درست می‌کردند، اما اکنون به خاطر طعم خوشمزه‌اش به عنوان یکی از اصلی‌ترین سوغاتی‌های کرمانشاه شناخته می‌شود. با ما همراه باشید.

شیرینی نان برنجی سنتی و فوق‌العاده

مواد لازم برای تهیه نان برنجی قزوینی

  • آرد برنج نرم 2 و 1/2 پیمانه
  • پودر شکر 1/2 پیمانه + 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر هل تازه 1/3 قاشق چای‌خوری
  • گلاب 1/2 پیمانه
  • روغن جامد 125 گرم
  • زعفران غلیظ 1-2 قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ یک عدد
  • تخم خرفه یا خلال پسته

طرز تهیه نان برنجی

  1. ابتدا روغن را ذوب کنید و بگذارید کمی خنک شود (تا دست را نسوزاند). سپس با پودر شکر در همزن برقی مخلوط کنید.
  2. هل را اضافه کرده و هم بزنید تا روغن و شکر خوب مخلوط شوند.
  3. تخم‌مرغ را بشکنید، زرده را جدا کنید و سفیده را به دو قسمت تقسیم کنید (فقط نصف سفیده + زرده برای شیرینی نیاز است).
  4. تخم‌مرغ و گلاب را کمی هم بزنید و به مواد اضافه کرده، دوباره هم بزنید. حال آرد برنج را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  5. زعفران آب شده را اضافه کنید. اگر می‌خواهید نان‌ برنجی‌ها زردتر شوند، کمی بیشتر زعفران اضافه کنید.
  6. اگر خواستید شیرینی‌ها دو رنگ شوند، قبل از اضافه کردن زعفران، نصف خمیر را جدا کنید.
  7. همزن را خاموش کرده و با دست خمیر را یکدست جمع کنید. اگر خمیر خشک بود، به ورز دادن بیشتری نیاز دارد.
  8. اگر خمیر شل بود، اشکالی ندارد، بعد از استراحت نرم می‌شود.
  9. یک تکه کوچک از خمیر جدا کرده و در دست گرد کنید. اگر به راحتی گرد شد و ترک نخورد، خمیر آماده است.
  10. اگر گرد نشد، به خمیر 1-2 قاشق روغن مایع اضافه کنید و دوباره ورز دهید. به هیچ وجه به خمیر گلاب بیشتری اضافه نکنید، زیرا شیرینی‌ها را سفت می‌کند.

روش تهیه شیرینی نان برنجی در عید

حالا خمیر را خوب گرد کرده و داخل یک پلاستیک بپیچید و در جای خنک (نیازی به یخچال نیست) به مدت 12 ساعت بگذارید تا استراحت کند.

اگر بعد از 12 ساعت نتوانستید خمیر را درست کنید، می‌توانید آن را به یخچال منتقل کرده و تا یک هفته نگه‌دارید. پس از درآوردن از یخچال، کمی ورز دهید و سپس بپزید.

روش درست کردن شیرینی نان برنجی

بعد از استراحت، خمیر را بردارید و از آن گوله‌هایی کوچک‌تر از گردو جدا کنید.

داخل دست‌ها گرد کنید و آن را پهن کنید. سپس با یک شی گرد روی آن شکل بیندازید یا اگر مهر مخصوص دارید، روی آن مهر بزنید.

سپس روی آن‌ها تخم خرفه بپاشید یا یک عدد خلال پسته را دقیقاً در وسط شیرینی فرو کنید.

من به جای تخم خرفه از دانه خشخاش استفاده کردم.

سینی را پر از نان برنجی کرده و آن‌ها را در فر با دمای 325 درجه فارنهایت به مدت 15-20 دقیقه بپزید.
شیرینی‌ها را در ظرفی در بسته نگهداری کنید.

جمع‌آوری شده از مجله رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل