“`html
طرز درست کردن فالوده اصل شیرازی و فالوده یزدی و کرمانی
رضیم : در روزهای گرم سال چه چیزی بیشتر از یک نوشیدنی یا دسر خنک به شما میچسبد؟ به نظر میرسد از انواع نوشیدنی، میلک شیک، اسموتی و گلاسه گرفته تا دسرهای سنتیتر مثل بستنی و فالوده هم سرحالتان میآورند و هم دل و جگرتان را خنک میکنند.
در این میان پالوده یا فالوده شیرازی و یزدی و کرمانی هر کدام با پیشینهای تاریخی مدعی اند که خوشمزهترین فالوده را آنها درست میکنند. 3 طرز درست کردن فالوده شیرازی و یزدی و کرمانی در خانه که سه سبک متفاوت هستند را در مجله رضیم بخوانید.
دستور تهیه انواع فالوده سنتی و خوشمزه ایرانی
1. طرز درست کردن فالوده یزدی در خانه
مواد لازم :
- آب جوشیده گرم: ۲ پیمانه
- آب سرد: ۸ پیمانه
- نشاسته گل: ۲ پیمانه
- گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
- تخم شربتی: ۳ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای شهد فالوده
- شکر: ۴ پیمانه
- گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
- آب: ۲ پیمانه
دستور تهیه فالوده یزدی با طعمی دلپذیر
- برای درست کردن فالوده یزدی در خانه ابتدا شکر و دو پیمانه آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید کمی قوام بگیرد.
- در طول این مدت مرتب هم بزنید. وقتی شهد غلیظ شد، گلاب را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
- تخم شربتی را در کمی آب بخیسانید تا نرم شود. در یک ظرف دیگر نشاسته، آب سرد و ۲ قاشق گلاب را مخلوط کنید تا نشاسته خوب حل شود.
- برای صافتر شدن مایه، آن را از صافی رد کنید.
- شیرینی نشاسته را در قابلمه بریزید و حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا خامی آن گرفته شود و غلیظ شود. سپس مایه را در یک سینی فلزی بریزید و در یخچال به مدت ۶ ساعت قرار دهید تا سرد و سفت شود.
- سینی را از یخچال خارج کرده و با چاقوی تیز به قطعات کوچک برش بزنید (فالوده یزدی معمولاً به صورت تکههای مربعی است).
- شهد را با آب سرد، تخم شربتی و چند قالب یخ مخلوط کنید و حسابی سرد کنید. سپس تکههای فالوده را به آن اضافه کرده و میل کنید. میتوانید برای طعم بهتر مقداری عرق بیدمشک یا هر نوع عرق دیگری که دوست دارید، اضافه کنید.
2. طرز درست کردن فالوده شیرازی در خانه
مواد لازم :
- رشته برنجی چینی یا همان نودل: ۱ بسته
- آب: ۲ لیوان
- گلاب: ¼ پیمانه
- شکر: ۱ و نیم پیمانه
دستور تهیه فالوده خوش طعم شیرازی
- برای درست کردن فالوده شیرازی، شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بالا بگذارید. وقتی به جوش آمد، حرارت را کم کرده و مرتب هم بزنید تا شکر حل شود و شهد غلیظ شود.
- گلاب را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. پس از اینکه شهد خنک شد، آن را به مدت ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. اگر میخواهید فالوده زعفرانی درست کنید، در این مرحله مقداری زعفران دم کرده نیز اضافه کنید.
- در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و رشتههای چینی را در آن بپزید.
- رشتهها را به ۲ یا ۴ قسمت تقسیم کرده و در آب جوش به مدت ده دقیقه بر روی شعله ملایم قرار دهید تا نرم شوند.
- سپس آنها را مانند ماکارونی آبکش کرده و زیر آب سرد قرار دهید. شهد یخ زده را بعد از شش ساعت از فریزر بیرون بیاورید و با یک قاشق چوبی آن را بخراشید تا به حالت پوره درآید.
- در یک ظرف فلزی، ابتدا یک لایه از رشتهها بریزید و سپس یک لایه از پوره شهد یخ زده را روی آن قرار دهید. این کار را ادامه دهید تا به لایه آخر برسید.
- لایه آخر باید پوره شهد یخ زده باشد. ترکیب را برای ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید سپس به آرامی مخلوط کنید و در ظرفهای مناسب سرو کنید.
- فالوده شیرازی معمولاً با آبلیمو یا شربت آلبالو و بستنی سرو میشود.
“““html
3. دستور تهیه فالوده کرمانی
مواد لازم :
- نشاسته 250 گرم
- آب 2 لیوان
- گلاب یک سوم لیوان
دستور تهیه فالوده خوشمزه کرمانی
- آب و نشاسته را با هم مخلوط کرده و در یک قابلمه نچسب بریزید. این قابلمه را روی حرارت اجاق قرار داده و با یک قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا مخلوط به جوش بیاید.
- سپس گلاب را اضافه کنید و ادامه دهید تا مخلوط غلیظ و کشدار شود و مانند یک توپ وسط قابلمه قرار بگیرد (این مرحله حداقل 20 دقیقه زمان میبرد).
- در ظرفی بزرگ، آب و یخ فراوان بریزید و آن را نزدیک چرخ گوشت قرار دهید. پنجره چرخ گوشت را وصل کرده و مخلوط فالوده را در چرخ قرار دهید.
- ظرف یخ را طوری بگذارید که رشتههای فالوده در آن بریزد. به آرامی و مرتب با دست این رشتهها را زیر و رو کنید (بهتر است این کار با دستکش انجام شود تا دستتان یخ نزند).
- بعد از اینکه کار تمام شد، مقداری یخ خرد کرده و کمی گلاب و شربت آبلیمو اضافه کنید.
- زمان سرو میتوانید روی فالوده کمی شربت آبلیمو بریزید و با یک حلقه لیمو تزئین کنید.
بیشتر بخوانید :
دسر بوسه فرشته | دستور تهیه دسر خوشمزه و مجلسی بوسه فرشته
دستور تهیه دسر پاناکوتا زعفرانی یک دسر شیک و مجلسی
دسر خامه قهوه : دستور تهیه دسر خامهای با قهوه
دستور تهیه دسر خوشمزه بوراتوس مرحله به مرحله