“`html
دستور تهیه اردور مجلسی خوشمزه
دستور تهیه اردور مجلسی خیلی راحت است و هیچ دستور خاصی برای آن وجود ندارد.
هر کسی میتواند با سلیقه و ذوق خودش، و بر اساس موادی که در دسترس دارد، نمونهای از اردور مجلسی خوشمزه با بادمجان، سیبزمینی، مرغ، قارچ، ذرت و … را برای گروهی از دوستان که برای دیدار و گپ و گفت دور هم جمع شدهاند، آماده کند. با ما همراه باشید.
اردور چیست؟
- کلمه “اردور” (hors-doeuver) به زبان فرانسوی به معنی “غذاهای جانبی” است و شامل انواع غذاهای کوچک و معمولا سرد میشود که به عنوان تنقلات یا برای سرگرم کردن مهمانها قبل از وعده اصلی ارائه میشود.
- در وعدههای غذایی نشسته اروپایی، دور اول غذا که به آنتره (entree) میگویند، نوعی اردور است.
- اگرچه آنتره اغلب گرم است و فقط یک نوع دارد و مقدار آن نیز مشخص است، هر نفر سهم خود را میکشد و سپس نوبت به غذاهای اصلی میرسد.
- اما در زمان صرف شام یا نهار ایستاده، معمولا میزی به نام “میز اردور” یا “سفره سرد” چیده میشود که شامل انواع غذاهای سبک است و مهمانها هر زمان و به هر مقدار که بخواهند، از این غذا برمیدارند.
- این نوع پذیرایی به این معناست که هدف اصلی از مهمانی، ملاقات و صحبت با دوستان یا همکاران است و غذا اهمیت کمتری دارد.
- این شیوه پذیرایی در فرهنگ ما خیلی رواج ندارد و میز اردور یا بوفه سرد کمتر در خانهها دیده میشود و بیشتر در رستورانها و هتلهای بینالمللی تحت عنوان “میز اردور رستوران” وجود دارد.
- با این حال، اردور به معنی غذای کوچک و خوشمزهای است که بیشتر به عنوان یک پیشغذا یا هوسانه مورد استفاده قرار میگیرد و در آشپزی ایرانی جایگاه ویژهای دارد.
- ما این نوع غذا را پیشغذا یا گاهی هوسانه مینامیم. در ترکیه و کشورهای عربی نیز به این نوع غذا “مزه” میگویند.
- در هر صورت، با انواع تارتهای پیشغذای فانتزی و اردورهای بادمجان، سبزیجات و سیبزمینی که در این مقاله آمده است، میتوان بوفه سرد جذابی به شیوههای اروپایی و یا سفره ایرانی را با یکی دو هوسانه رنگینتر کرد.
دستور تهیه اردور مجلسی و ساده مرحله به مرحله
1. دستور تهیه اردور بادمجان و زیتون
اردور بادمجان و زیتون یک پیشغذای ساده است که به صورت سرد روی میز اردور سرو میشود.
مواد لازم :
- بادمجان 2 عدد
- کرفس خرد شده 2-3 ساقه
- پیاز خرد شده 3 عدد
- گوجهفرنگی پوست کنده و خرد شده 3 عدد
- رب گوجهفرنگی 3 قاشق غذاخوری
- زیتون سبز هستهگرفته خرد شده 10-12 عدد
- سرکه انگور 1/4 پیمانه
- شکر 1-2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون، نمک و فلفل به مقدار لازم
- نان تست به مقدار لازم
دستور تهیه:
- بادمجانها را پوست کنده و به شکل فندقی خرد کنید، سپس برای کاهش تلخی آن، نمک روی آنها بگذارید و در آبکش قرار دهید و بعد از یک ساعت با آب سرد بشویید.
- بادمجانها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند، سپس آنها را از قابلمه خارج کرده و پیاز و کرفس را به مدت 5-6 دقیقه در همان روغن تفت دهید.
- بادمجانهای سرخشده را به قابلمه برگردانید و گوجهفرنگی و رب را اضافه کنید و هم بزنید.
- درِ قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
- بعد از 15 دقیقه، شکر، نمک، فلفل، سرکه و زیتون را اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر بگذارید بپزد.
- پس از پختن و نرم شدن بادمجانها، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
- یک شب در یخچال نگه دارید و سپس سرد روی دیس سرو کنید و با برشهای نان تست روی میز بگذارید.
2. دستور تهیه اردور بادمجان و سبزیجات (کاپوناتا)
کاپوناتا (caponata) نوعی خوراک سبزیجات پخته است که به خاطر زیتون و روغن زیتون با دیگر انواع خوراکها متفاوت است. سنت ایتالیایی این است که…
“““html
سبزیجات این غذا را جداگانه در روغن زیتون تهیه میکنند و سپس با هم مخلوط میکنند.
مواد لازم :
- بادمجان پوست گرفته و خرد شده 1 عدد
- پیاز بزرگ خرد شده 1 عدد
- سیر کوبیده 5-6 حبه
- فلفل دلمهای سبز و قرمز تخم گرفته و خرد شده هر کدام 1 عدد
- کرفس خرد شده 2-3 ساقه
- گوجه فرنگی خرد شده 5-6 عدد
- زیتون سبز هسته گرفته 1 پیمانه
- ریحان، جعفری و ترخون ساطوری هرکدام 1 قاشق غذاخوری
- پودر آویشن کمی
- روغن زیتون 4-5 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه:
- بادمجان را ۱۲-۱۰ دقیقه در روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
- سپس بادمجان را کنار بگذارید و در همان روغن پیاز، فلفل، کرفس و سیر را ۱۲-۱۰ دقیقه تفت دهید.
- بادمجان را دوباره به قابلمه برگردانید؛ گوجه فرنگی، زیتون و سبزیها را همراه با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید.
- حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا ۴۵-۴۰ دقیقه بپزد. در این مدت اگر لازم بود کمی آب گرم اضافه کنید.
- زمانی که مواد کاملاً پخته شد و آب آن تبخیر شد، از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن در ظرف سرو بگذارید و روی میز اردور قرار دهید.
بیشتر بخوانید :
کروکت فرانسوی : دستور تهیه کروکت فرانسوی خوشمزه و بی نظیر + عکس
دستور تهیه ی فینگر فود الویه خوشمزه و لذیذ
کوفته سیرابی | دستور تهیه کوفته سیرابی (کفته سیرابی)
3. دستور تهیه اردور سیب زمینی و بادام
اردور سیب زمینی و بادام یک نوع غذای هندی است که با ادویههای خوشبو مثل زیره و تخم گشنیز تهیه میشود و داغ سرو میشود.
مواد لازم :
- سیب زمینی پخته و خرد شده 500 گرم
- بادام نیم کوب 150 گرم
- زیره پودر شده 1 قاشق مرباخوری
- تخم گشنیز پودر شده 2 قاشق مرباخوری
- گشنیز ساطوری 2 قاشق غذاخوری
- روغن و نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
- ۴-۳ قاشق روغن را در تابه روی حرارت ملایم گرم کنید و سیب زمینی را در آن سرخ کنید.
- بادام نیم کوب و زیره و تخم گشنیز را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.
- گشنیز ساطوری را اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.
- اردور را در ظرف سرو بگذارید و داغ روی میز اردور قرار دهید.
4. دستور تهیه اردور سیب زمینی تنوری
این هم یک نوع سیب زمینی تنوری است که با مواد رنگی داخل سیبزمینی تهیه میشود و میتوان به عنوان اردور سرو کرد.
مواد لازم :
- سیب زمینی متوسط 500 گرم
- شوید تازه ساطوری 3-4 قاشق غذاخوری
- آبلیموی تازه 2-3 قاشق غذاخوری
- شیر 1 پیمانه
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- کره 1-2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه:
- چند عدد سیب زمینی را تنوری کنید.
- سیب زمینی داغ را برش بزنید و داخل آن را کمی درآورید.
- داخل سیب زمینی را با موادی مثل پنیر موزارلا رنده شده، سالاد الویه یا ماکارونی پخته پر کنید.
- برای درست کردن سس روی اردور، کره را در تابه روی حرارت ملایم ذوب کنید و آرد را در آن کمی تفت دهید.
- شیر را آرام آرام اضافه کنید و هم بزنید (تا آرد گلوله نشود).
- اجازه دهید سس به جوش بیاید و غلیظ شود، سپس شوید، آبلیموی تازه،نمک و فلفل اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سس را روی سیب زمینی بریزید و داغ سرو کنید.