“`html
دستور تهیه انواع کوکو خوشمزه و مجلسی
کوکو یکی از غذاهای بسیار محبوب ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا تنوع بالایی داشته و میتوان آن را با طعمهای مختلف درست کرد. ما در این مطلب از مجله رضیم میخواهیم دستور تهیه انواع کوکو خوشمزه را به شما آموزش دهیم. بسیاری از کوکوها محلی و با طعمهای دلنشین هستند.
دستور تهیه ۴ مدل کوکو و کتلت خانگی مرحله به مرحله
1. دستور تهیه کتلت لوبیا سفید
مواد لازم :
- لوبیا سفید: 200 گرم
- سیبزمینی: 1 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 1 حبه
- برگ کرفس: (خرد شده) 3 قاشق سوپخوری
- ماست (چکیده): 1 قاشق سوپخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل قرمز: به میزان لازم
- تخممرغ: 4 عدد
- گوجهفرنگی: (کوچک و خرد شده) 1 عدد (اختیاری)
- روغن: به میزان لازم
دستور تهیه:
- لوبیا را با کمی نمک بپزید و سپس با مخلوطکن یا گوشتکوب پوره کنید. سیبزمینی را رنده کرده و نشاستهاش را بگیرید (بعد از رنده کردن آن را شسته و کمی فشار دهید تا آبش برود) سپس با پیاز، سیر، برگ کرفس، ماست، نمک و فلفل به لوبیاها اضافه کنید.
- تخممرغها را در ظرفی شکسته و خوب هم بزنید، سپس به مواد اضافه کنید. در انتها اگر دوست دارید، گوجهخرد شده را نیز اضافه کنید.
- تابه را گرم کرده و روغن بریزید. میتوانید کتلتها را به صورت جداگانه درست کنید یا مایه کوکو را در تابه بریزید و درب آن را بزنید تا خودش را بگیرد. سپس آن را برگردانید و حرارت را کم کنید تا هر دو طرف به خوبی بپزد.
- بعد از سرد شدن، کوکو را به شکل دلخواه برش زده و با ماست چکیده تزیین کنید.
نکات مهم جهت تهیه کتلت لوبیا سفید
- برای تهیهی این کوکو در فر، تابه را در طبقهی وسط فر با دمای 180 درجهی سانتیگراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید. در این حالت فقط ظرف را چرب کنید و از روغن زیاد استفاده نکنید.
- برای تزیین، میتوانید نان پیتا را در یک دیس گذاشته و کتلتها را به شکل لوزی برش زده و روی نان قرار دهید و اطرافش را با سبزیجات پخته تزیین کنید.
- این کوکو با ماست چکیده خیلی خوشمزه است.
- حتما لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آبش را ۳ بار عوض کنید و اگر فراموش کردید، آن را ۲ بار بجوشانید و آبش را خالی کرده و سپس بپزید.
2. دستور تهیه شامی با کشمش
مواد لازم :
- گوشت: (گوسفند یا گوساله بدون استخوان و چربی) 300 گرم
- کشمش: (پلویی و پاک شده (ترجیحا سبز)) 1 لیوان
- نخود: 2 لیوان
- برنج: 1 لیوان
- ترخان: (خرد شده) 2 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 قاشق غذاخوری سرخ شده + پیاز خام
- تخممرغ: 2 عدد
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- آرد: (گندم یا سیبزمینی) 2 قاشق غذاخوری
- کاری: 1 قاشق مرباخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
دستور تهیه:
- ابتدا گوشت را بشویید و چربیهای اضافی آن را جدا کنید و با نخود، پیاز خام و کمی زردچوبه و فلفل بپزید. تا اینکه گوشت نیمپز شود.
- سپس گوشت و نخود را چرخ کنید. برنج را با کمی نمک و روغن به مرحله آبکشی برسانید و سپس یا له کنید یا چرخ کنید. کشمش را بشویید و با آرد مخلوط کنید.
- مواد چرخ شده، کشمش، آرد، پیاز داغ، نمک، فلفل، پودر کاری و ترخان خرد شده را با هم ترکیب کنید.
- تخممرغها را با هم مخلوط میکنیم. اگر لازم بود میتوانیم تخممرغ بیشتری اضافه کنیم تا مایه خیلی شل نشود.
- روغن را گرم میکنیم و از مایه به اندازه 1 قاشق غذاخوری در روغن داغ میریزیم و سرخ میکنیم. غذا را به دلخواه تزئین کرده و سرو میکنیم.
“““html
نکات لازم برای تهیه شامی با کشمش
- اگر مایه خیلی شل شد، میتوان از آرد سیبزمینی بیشتری استفاده کرد.
- استفاده از آرد سیبزمینی باعث میشود غذای شما در حین سرخ شدن کمتر روغن بگیرد.
- اگر از غذاساز استفاده کنید، میتوانید گوشت و نخود و برنج را با هم چرخ کنید.
- در صورت تمایل میتوانید غذا را به شکل کوکو درست کرده و در فر بپزید تا رنگ آن روشنتر شود.
- این کتلت را میتوان با گوشت مرغ هم تهیه کرد.
3. دستور تهیه کتلت با گوشت کوبیده
مواد اولیه :
- گوشت کوبیده: 5 قاشق سوپخوری سرپر
- تخممرغ: 2 عدد
- زعفران: 1 قاشق سوپخوری
- پودر سیر: نصف قاشق سوپخوری
- پودر موسیر: 1 قاشق مرباخوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- کره: به مقدار لازم
- آرد سوخاری: به مقدار لازم
- گرد لیمو: نصف قاشق غذاخوری
این کتلت خوشمزه به سادگی درست میشود و طعم آن واقعاً عالی است! از این به بعد سعی کنید هنگام تهیه آبگوشت از مواد بیشتری استفاده کنید تا با صرف زمان کمتر، دو وعده غذای خوشمزه داشته باشید!
دستور تهیه :
- گوشت کوبیده را در یک ظرف بریزید و تخممرغ را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید. اگر به نظرتان تخممرغ کم بود و مایه منسجم نشده است، میتوانید تخممرغ بیشتری اضافه کنید.
- مقداری زعفران حل شده را همراه با گرد لیمو، پودر سیر و موسیر و سایر ادویههای دلخواه به مایه اضافه کنید و با گوشتکوب یا میکسر کاملاً مخلوط کنید.
- در یک تابه کمی کره بریزید، وقتی کره داغ شد، 1 قاشق غذاخوری از مایه کتلت را بردارید و در پودر سوخاری بغلتانید و در تابه بگذارید.
- وقتی تابه پر شد، درب آن را بگذارید تا یک طرف کتلت طلایی شود و سپس آن را برگردانید و بدون درپوش طرف دیگر را هم سرخ کنید. البته توجه داشته باشید که مواد کتلت شما پخته شدهاند و فقط باید در حدی حرارت ببینند که تخممرغها بپزند.
نکات لازم برای تهیه کتلت با گوشت کوبیده
- مقدار تخممرغی که اضافه میکنید باید به اندازهای باشد که مایه نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد؛ به طوری که با قاشق راحت بتوانید از مایه بردارید، یعنی مقدار تخممرغ کافی است.
- این کتلت خوشمزه را میتوان با ماست چکیده و یا سس قرمز سرو کرد.
- بهتر است در تهیه آبگوشت از مقدار بیشتری نخود استفاده کنید تا بتوانید کتلت خوشمزهتری داشته باشید.
- اگر مایه شما شل شد، میتوانید به آن مقداری آرد نخودچی یا مقدار بیشتری گوشت کوبیده اضافه کنید.
4. دستور تهیه کوکوی اسپاگتی با کالباس گوشت
مواد لازم:
- ۳ عدد تخممرغ
- ۳ پیمانه اسپاگتی پخته
- ۲ قس پنیر پارمسان رنده شده
- ½ پیمانه کالباس گوشت خردشده
- ¼ پیمانه جعفری خردشده
- به مقدار لازم نمک و فلفل
دستور تهیه:
- در یک ظرف مناسب تخممرغها را بشکنید و خوب به هم بزنید. مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کرده و هم بزنید، سپس اسپاگتی پخته را داخل کاسه بریزید و با دست آن را به خوبی به تخممرغ آغشته کنید.
- کالباس خردشده و نیمی از جعفری خردشده را نیز اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مایه کوکوی شما آماده شود.
- یک تابه نچسب را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. نیمی از پنیر را داخل تابه بریزید. صبر کنید تا پنیر کمی ذوب شود، سپس مخلوط اسپاگتی را داخل تابه بریزید.
- وقتی که مخلوط کمی خودش را گرفت، کوکو را از تابه خارج کنید. حالا بقیه پنیر را در تابه بریزید و منتظر بمانید تا آب شود. سپس کوکو را از طرف دیگر در تابه قرار دهید تا قسمت نپخته آن هم بپزد. صبر کنید تا کوکو کامل آماده شود، بعد تابه را از روی حرارت بردارید.
- پس از اینکه کوکو کمی سرد شد، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با باقیمانده جعفری تزیین کنید. سپس کوکو را برش زده و سرو نمایید. برای تهیه این کوکو میتوانید از هر سس اسپاگتی که دوست دارید، استفاده کنید.
“““html
بیشتر بخوانید :
کوکو ی کرفس : دستور تهیه کوکو با برگ کرفس
دستور تهیه کوکو سبزی با مایکروفر مرحله به مرحله
کوکوی اسفناج | دستور تهیه کوکوی مناسب افراد دیابتی + خواص اسفناج
۲ روش برای تهیه کوکوی کنجد مقوی و پر خاصیت