“`html
دستور تهیه مرحله به مرحله تهیه انواع دسرها
این دسرها به سفرههای شما زیبایی و طعم میدهند. در این پست چند دسر مدرن و سنتی معرفی خواهیم کرد که میتوانید در مهمانیها از آنها استفاده کنید. با ما همراه باشید.
دستور تهیه دسر و پیش غذای ساده و خوشمزه ایرانی
1 – دستور تهیه دسر ایتالیایی (پاناکوتای انار)
پاناکوتای انار از دسرهای خوشمزه و آسان برای تهیه در خانه است. این دسر گزینهای عالی برای دورهمیها و جمعهای دوستانه میباشد.
مواد لازم:
- شیر: ۱ لیوان
- ژله انار: ۲ بسته
- دانه انار: ۱ لیوان
- آب جوش: ۲ لیوان
- خامه صبحانه: ۴۰۰ گرم
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه:
- برای تهیه پاناکوتا انار، ابتدا آب را در ظرفی بریزید و بجوشانید. سپس، ژله انار را در ظرفی ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید. ظرف را روی بخار کتری بگذارید تا دانههای ژله خوب حل شوند.
- شیر را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید. پودر ژلاتین، شکر و وانیل را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- خامه و عسل را در ظرف پیرکس ریخته، روی بخار آب قرار دهید و هم بزنید. وقتی خامه داغ شد و نزدیک به جوش آمد، مخلوط شیر و ژلاتین را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
- لیوانهایی که برای دسر آماده کردهاید را در ظرفی قرار دهید تا به صورت کج باشد. نیمی از مخلوط را در لیوانها ریخته و به یخچال بگذارید تا ببندد. بعد از آن دانههای انار را درون آنها بریزید.
- دو لیوان آب سرد به ژله اضافه کرده و به آرامی آن را در لیوانها بریزید. دوباره به یخچال گذاشته تا کاملاً ببندد.
- بعد از بسته شدن ژله، لیوانها را از یخچال بیرون آورده و مقداری دانه انار روی آنها بریزید. میتوانید این کار را به روش دیگری نیز انجام دهید؛ ابتدا ژله و دانه انار را در لیوان بریزید و بعد از بستن، مخلوط شیر و خامه را روی آن بریزید. انتخاب این روش بستگی به سلیقه شما دارد.
- پاناکوتای انار را میتوانید به عنوان میانوعده میل کنید. امیدواریم این دسر خوشمزه را تهیه کنید و از آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین، این دسر گزینه مناسبی برای پذیرایی از مهمانهاست.
2 – دستور تهیه چیکن فینگر
مواد لازم:
- فیله مرغ شش قطعه
- آرد سفید: دو پیمانه
- ماءالشعیر بدون طعم: یک پیمانه
- تخممرغ: یک عدد
- نمک و فلفل و زیتون به میزان لازم
- زعفران آب شده: یک قاشق چایخوری
- روغن سرخکردنی به میزان لازم
دستور تهیه:
- فیلهها را به ضخامت و طول یک انگشت برش داده و نمک و فلفل بزنید.
- تخممرغ را خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس آرد، ماءالشعیر و زعفران را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا تمام مواد مخلوط شوند.
- فیلههای مرغ را در مخلوط بالا قرار دهید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
- سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید.
نکته: ماءالشعیر باعث ترد و پفکی شدن تکههای مرغ میشود.
“““html
۳ – لقمه های مخصوص با نان یوفکا
مواد لازم:
- خمیر یوفکای مخصوص غذا یا فیلو
- ۲۰ تکه مثلثی گوشت چرخ کرده
- ۴۰۰ گرم پیاز متوسط
- یک عدد فلفل دلمهای متوسط
- یک عدد زردچوبه و ادویه دلخواه، نمک
- به میزان لازم رب
- ۲ قاشق غذاخوری پلوی پخته شده
- یک لیوان لپه
- نصف لیوان کنجد برای روی خمیر
- به میزان لازم زرده تخممرغ
- یک عدد مخلوط شده با زعفران برای روی لقمهها و سبزیجات معطر
- ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع
دستور تهیه:
- ابتدا پیاز و فلفل دلمهای را خرد کرده و با زردچوبه، ادویه و مقداری روغن تفت میدهیم.
- پس از آن، گوشت را اضافه کرده و همه مواد را خوب سرخ میکنیم. بعد از اضافه کردن گوجهفرنگی، نمک و فلفل را هم اضافه کرده و آنقدر تفت میدهیم تا آب گوجه تمام شود.
- برنج و جعفری را افزوده و مواد را از روی حرارت برمیداریم. روی یک طرف پهن خمیر، ۲ قاشق از مواد را میگذاریم و با جمع کردن لبههای خمیر دور مواد، آن را میپیچیم تا به نوک مثلث برسیم.
- روی لقمهها را با زرده زعفرانی طلایی کرده، کنجد میپاشیم و به مدت ۴۵ دقیقه در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده پخته میشود.
بیشتر بخوانید :
کمپوت سیب: دستور تهیه بهترین دسر برای بچهها
دستور تهیه دسر لبو متفاوت و خوشمزه ویژه مهمانیها + فواید چغندر
فرنی انبه یک دسر متفاوت و جذاب برای بچهها
۴ – دستور تهیه شارلوت شکلاتی
مواد لازم:
- نان رولت اسفنجی: ۲ عدد
- پودر ژلاتین: ۱ قاشق سوپخوری و ۱ قاشق چایخوری
- آب سرد: یکسوم پیمانه
- پودر کاکائو: یکچهارم پیمانه (۳ قاشق سوپخوری)
- کره: ۳ قاشق سوپخوری (۶۰ گرم)
- آب ولرم: یکدوم پیمانه (۱۲۵ میلیلیتر)
- تخممرغ: ۴ عدد
- شکر: یکدوم پیمانه (۱۱۰ گرم)
- وانیل: یکدوم قاشق چایخوری
- کرُم تارتار: یکدوم قاشق چایخوری
- شکر: یکچهارم پیمانه (۵۵ گرم) برای سفیدهها
- خامه فرمگرفته: ۲ پیمانه (۴۰۰ گرم)
- مارمالاد توتفرنگی: به میزان لازم
- پرک بادام برشته: به میزان لازم
دستور تهیه:
- درون یک قالب کمربندی با قطر ۲۵ سانت کاغذ بیندازید و چرب کنید. رولتها را با مارمالاد توتفرنگی رول کنید. مارمالاد را بهتر است روی بخار آب گرم کنید تا راحتتر روی نان بمالید.
- با چاقوی ارهای، رولتها را برشهای یکدستی بزنید. سپس کف و اطراف قالب را با این برشها بپوشانید. قالب آماده را کنار بگذارید.
- پودر ژلاتین را در آب سرد حل کنید و روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا کاملاً رقیق شود.
- پودر کاکائو و کره را روی حرارت ملایم بگذارید تا کره ذوب شود. بعد از آن یکدوم پیمانه آب ولرم را به این مخلوط اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خوب مخلوط شود. وقتی مخلوط جوش آمد، ژلاتین حل شده را افزوده و ترکیب کنید. مایه آماده را کنار بگذارید تا خنک شود.
- زرده…
“““html- تخم مرغها را با نیم پیمانه شکر و وانیل خوب بزنید تا رنگش روشن شود. سپس کم کم مایه شکلاتی را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- سفیدههای تخم مرغ را با همزن بزنید. بعد کرم تارتار و یک چهارم پیمانه شکر را به آن اضافه کنید تا خوب فرم بگیرد و از ظرف نریزد.
- خامه را هم جداگانه بزنید تا سفت شود. سپس خامه و سفیده تخم مرغ را با هم ترکیب کنید و مایه شکلاتی را به این دو اضافه کنید.
- حالا همه مواد را با هم مخلوط کنید. نیمی از مایه را روی رولتهای چیده شده در قالب بریزید و با خلالهای بادام برشته بپاشید. بعد روی بادامها را لایهای از برشهای رولت بگذارید.
- برای برشته کردن خلال بادام، میتوانید آن را در فر یا داخل قابلمه روی گاز بدون روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس باقیمانده مایه را روی رولتها بریزید.
- در پایان، برشهای نان رولت را روی مایه بچینید. این دسر باید 8 ساعت در یخچال بماند تا خوب بگیرد. بعد از این زمان، قالب را برگردانید و کمربند آن را باز کنید تا دسر از قالب خارج شود.
- میتوانید این دسر را با خامه فرم گرفته تزیین کنید.