بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه ۵ نوع حلوای مجلسی و شیک (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه انواع حلوا مجلسی : ساده و چند رنگ

رضیم : شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که حلوا را خیلی دوست دارند، اما وقتی آن را درست می‌کنند، آرد می‌سوزد یا حلوا شکرک می‌زند و یا طعم خوبی ندارد.

حلوا هم مثل شله زرد و فرنی از دسرهای خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست و در بیشتر سفره‌های ایرانی اهمیت زیادی دارد. به کمک گلاب و زعفران، عطر و طعم این دسرها دوچندان می‌شود.

دستور تهیه چندین نوع حلوای مجلسی به همراه نکات مهم

حلوا در هر مناطق مختلف ایران به شکل خاصی درست می‌شود و ما در اینجا چند نوع آن را آموزش می‌دهیم. حلوا ارده یزد، حلوا زرده همدان، حلوا شیر خشک عربی، حلوا هل تبریز از جمله اینها هستند. حلواها انواع طعم‌های مختلفی دارند مثل حلوا هویج، شیره انگور و حتی حلوا آناناس و دیگر میوه‌ها.

1. حلوای زعفرانی

برای درست کردن حلوای خوشمزه و مجلسی به مواد زیر نیاز دارید:

  • آرد سفید: دو لیوان
  • شکر: یک لیوان
  • آب: یک و نیم لیوان
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • گلاب: دو قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: یک‌چهارم لیوان
  • عرق هل یا دانه‌ی هل آسیاب شده: به مقدار لازم

دستور تهیه حلوای مجلسی زعفرانی:

ابتدا برای تهیه حلوا باید شربت آن را درست کنیم. آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم تا حل شود و چند دقیقه بجوشد. زعفران را هم به شربت اضافه کنیم.

دقت کنید که آب نباید خیلی بجوشد و وقتی حس کردید شربت غلیظ شده، زیر آن را خاموش کنید و بگذارید تا شربت با دمای اتاق خنک شود.

در یک تابه گود آرد را ریخته و زیر شعله را روشن می‌کنیم. مرتب هم می‌زنیم تا رنگ آرد تغییر کند.

حواستان باشد که لحظه‌ای از آرد غافل نشوید، زیرا ممکن است آرد بسوزد. شعله باید در کمترین حالت ممکن باشد.

برای اینکه یک حلوا طلایی داشته باشیم باید صبور باشیم و دقایق زیادی را در کنار گاز به تفت دادن آرد بگذرانیم. رنگ حلوا بسته به سلیقه شماست، اما بهتر است که تیره‌تر و قهوه‌ای شود.

وقتی حس کردید آرد رنگش تغییر کرده، از روی شعله بر‌می‌داریم و آن را از الک رد می‌کنیم تا گلوله‌گلوله نشود و کاملاً نرم باشد.

دوباره روی حرارت می‌گذاریم. کره را به آرد اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا کره آب شود و خوب به آرد برود. به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آرد را با کره تفت می‌دهیم.

در پایان شربت حلوا را به حلوا اضافه می‌کنیم. ممکن است وقتی شربت را اضافه کردید، احساس کنید که آرد درست نشده و گلوله‌گلوله شده است. نگران نباشید؛ با کمی هم زدن حلوا یا تکان دادن تابه، حلوا به خوبی مخلوط می‌شود.

گلاب و عرق هل را هم به حلوا اضافه می‌کنیم و وقتی مطمئن شدید به خوبی مخلوط شده، حلوای مجلسی را از روی حرارت برمی‌دارید.

2. حلوا زرده همدانی

حلوا زرده به خاطر داشتن تخم‌مرغ، دسر مقوی و سالمی برای ماه مبارک رمضان است. این حلوا مناسب سوغاتی هم هست و ظاهری شبیه فرنی دارد با این تفاوت که رنگش زرد مایل به نارنجی است و کمی نرم‌تر از فرنی است.

این دسر خوشمزه در همدان با کوماج سنتی همدان سرو می‌شود. برای تزیین می‌توان به‌صورت فینگرفود یا داخل قیف برای پذیرایی عالی است.

مواد لازم برای تهیه حلوا زرده:

  • زرده تخم‌مرغ: ۱۰ عدد
  • شکر یا پودر شکر: نصف لیوان
  • گلاب: یک‌چهارم لیوان
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق چای‌خوری
  • نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه حلوا زرده:

در مرحله اول زرده‌ها را با هم ترکیب می‌کنیم. تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین است و هر وقت بخواهند پروتئین غذایی را بررسی کنند، به آن توجه می‌کنند.

“““html
آن را با پروتئین‌های مرجع تخم‌مرغ مقایسه و اندازه‌گیری می‌کنند.

بعد از اینکه تخم‌مرغ را خوب هم زدیم، شکر را اضافه می‌کنیم و آنقدر هم می‌زنیم تا شکر در زرده حل شود.

وقتی که مواد خوب مخلوط شد و زرده تخم‌مرغ حالت کرمی پیدا کرد، حالا باید آن را حرارت بدهیم تا زرده‌ها بپزند.

دو دلیل برای پختن زرده تخم‌مرغ داریم: یکی اینکه مطمئن شویم که بیمار نمی‌کند و دیگری اینکه به غلظت مناسبی برسد. برای غلیظ‌تر کردن می‌توانیم کمی نشاسته ذرت اضافه کنیم.

حالا مواد را روی حرارت غیرمستقیم قرار می‌دهیم. کم‌کم نشاسته ذرت را اضافه می‌کنیم تا مواد قوام بگیرد.

در آخر مقداری زعفران که با گلاب ترکیب شده را به مواد اضافه می‌کنیم.

وقتی که به غلظت مناسب رسید و زمانی که قاشق را روی حلوای شما کشیدید، رد قاشق ماند، حلوای زرده آماده است. سپس آن را بگذارید تا سرد شود و می‌توانید داخل قیف ریخته و تزیین کنید.

3. حلوای شیر، افطاری خوشمزه و سالم ماه رمضان

مواد لازم برای حلوای شیر:

  • آرد سفید: ۱ لیوان معادل ۱۳۵ گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع: ۱۰۰ گرم
  • شکر: یک لیوان معادل ۲۰۰ گرم
  • هل: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • شیر: نیم لیتر یا ۵۰۰ گرم
  • گلاب: نصف لیوان
  • وانیل: اگر دوست دارید مقداری

دستور تهیه حلوای شیر:

آرد را روی حرارت ملایم تفت می‌دهیم و مدام هم می‌زنیم تا نسوزد و رنگش تغییر نکند. وقتی بوی آرد بلند شد و خامی آن گرفته شد، از روی حرارت برمی‌داریم.

کره را داخل تابه می‌ریزیم تا ذوب شود. سپس نصف لیوان روغن مایع را به آن اضافه می‌کنیم.

آن‌ها را مخلوط می‌کنیم و وقتی گرم شد، آرد را آرام آرام و از داخل الک به آن اضافه می‌کنیم. خوب هم می‌زنیم تا یکدست شود.

سپس شکر را به همراه هل، زعفران و در صورت تمایل کمی وانیل به مواد اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

حالا دو لیوان شیر را آرام آرام به مواد اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا یکدست شود.

نصف لیوان گلاب را هم اضافه می‌کنیم و باز هم هم می‌زنیم تا حلوای ما درست شود. وقتی حلوا از لبه تابه جدا شد و به وسط جمع شد، حلوای ما آماده است.

4. حلوای دورنگ؛ افطاری مجلسی ماه رمضان

سفره‌های ماه رمضان دیگر همچون گذشته نیست و خانم‌های خانه‌دار و کدبانو به دیزاین سفره‌های افطاری و مجلسی اهمیت زیادی می‌دهند.

یکی از دسرهای خوشمزه و مغذی که می‌تواند سفره افطاری را زیبا کند و برای مهمانی مناسب است، حلوای دورنگ است.

تهیه حلوای دورنگ بسیار راحت است و می‌توانید چند ساعت قبل از ورود مهمان‌ها آن را آماده کنید.

مواد لازم برای حلوای دو رنگ:

  • آرد سفید: ۳ لیوان
  • کره: ۲۰۰ گرم
  • روغن جامد یا مایع: مقداری
  • پودر قند: یک لیوان
  • پودر کاکائو: ۳ قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته: مقداری برای تزیین
  • هل: یک قاشق چای‌خوری

دستور تهیه حلوای دو رنگ:

آرد سفید الک‌شده را داخل تابه می‌ریزیم و مدام هم می‌زنیم تا کمی رنگش طلایی شود.

حدود ۱۰ دقیقه روی شعله کم تفت می‌دهیم. سپس دوباره آرد را الک می‌کنیم و به تابه برمی‌گردانیم.

کره را با روغن جامد به آرد اضافه می‌کنیم و چند دقیقه دیگر تفت می‌دهیم.

هل را هم اضافه می‌کنیم و سپس پودر قند الک‌شده را اضافه کرده و خوب ترکیب می‌کنیم.

این مواد را در سینی با لبه بلند می‌ریزیم و کاملاً صاف می‌کنیم و می‌گذاریم ۱ ساعت در فریزر بماند.

دوباره با همان روش برایمان مواد را آماده می‌کنیم، اما این بار چند قاشق چای‌خوری پودر کاکائو را به همراه آرد اضافه می‌کنیم.

در آخر این مواد داغ را روی حلوای روشن می‌ریزیم و دوباره به مدت ۱ ساعت در فریزر می‌گذاریم تا خود را بگیرد.

از فریزر خارج کرده و اجازه می‌دهیم کمی به دمای اتاق برسد. سپس آن را به شکل لوزی برش می‌زنیم و در ظرف موردنظر می‌چینیم.

5.
“““html

حلوای سیاه اردبیل؛ به همراه نکات کلیدی برای خوشمزه‌تر شدن

حلوای سیاه اردبیل یکی از سوغاتی‌های معروف این شهر است و گزینه‌ای عالی برای ماه رمضان به شمار می‌رود. این حلوا یکی از دسرهای محلی اردبیل است و شاید خیلی‌ها نام آن را نشنیده باشند.

حلوای سیاه از آرد جوانه گندم و آرد سبوس‌دار سنگک تهیه می‌شود و به همین خاطر بسیار مغذی است. این غذا به دلیل خاصیت گرمی که دارد، بیشتر در فصل زمستان مصرف می‌شود.

در گذشته، به دلایل مختلف مانند کمبود امکانات شهری و زمستان‌های طولانی، این شیرینی به‌عنوان غذایی اصلی برای مردم اردبیل آماده می‌شد تا زمستان به اتمام برسد.

این غذا سرشار از کالری، پروتئین، کربوهیدرات، چربی و ویتامین‌های C، B، E و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای آمینه است. آرد جوانه گندم اصلی‌ترین آرد مورد استفاده در این دسر است.

ویتامین A موجود در جوانه گندم به بهبود دید، رشد کودکان، شادابی پوست و سلامت ریه و گلو کمک می‌کند. جوانه گندم همچنین می‌تواند در کاهش بی‌خوابی، یائسگی زودرس، بیماری‌های قلبی و دیابت مؤثر باشد.

پودر جوانه گندم یک مکمل غذایی باارزش و پر از ویتامین E و ویتامین‌های گروه B است. ویتامین E امروزه به‌عنوان یک ماده شگفت‌انگیز و اکسیر جوانی شناخته می‌شود.

مواد لازم حلوای سیاه اردبیل:

  • جوانه گندم: ۱ پیمانه
  • آرد سبوس‌دار(سنگک): ۴ پیمانه
  • آب: ۱ پیمانه
  • کره محلی یا مارگارین: ۱۸۰ گرم
  • ادویه مخصوص: به میزان لازم
  • پودر گردو: ۱۰۰ گرم
  • پودر کنجد: ۵۰ گرم
  • شیره انگور: نیم لیتر
  • خلال پسته برای تزئین: ۱ قاشق سوپ‌خوری

دستور تهیه حلوای سیاه:

برای تهیه این حلوا، گندم را به مدت ۳ روز در آب بخیسانید تا جوانه بزند. سپس بعد از جوانه زدن، آن را خشک کنید تا آماده آسیاب شود.

پس از آسیاب کردن جوانه گندم، آرد سنگک را به همراه آرد جوانه گندم و آب مخلوط کنید تا خمیری یکدست به‌دست آید.

خمیر را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید. این کار ممکن است حدود ۶ ساعت طول بکشد و در کل مدت آماده‌سازی حلوای سیاه بیش از ۷ ساعت زمان خواهد برد. بنابراین باید صبور باشید.

در زمان تفت دادن آرد، روغن محلی یا مارگارین را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا حلوا به روغن آغشته شود.

زمانی که حلوا تغییر رنگ داد و کاملاً تفت داده شد، ادویه مخصوص که شامل دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه، هل، گلپر، زیره و زردچوبه است را به آن بیفزایید.

پودر گردو و کنجد را هم اضافه کنید تا طعم آن به خوبی در حلوا ترکیب شود. سپس شیره انگور را به حلوا اضافه کنید و بگذارید کامل حل شود. ۵ دقیقه بعد از اضافه کردن شیره، حرارت را خاموش کنید.

حلوای سیاه اردبیل شما آماده است. این حلوا را می‌توانید در یخچال نگهداری کنید و مدت زیادی سالم خواهد ماند. قبل از سرو، روی آن را با خلال پسته تزئین کنید.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه حلوا با طعم و عطر زعفران در خانه

دستور تهیه حلوای سه آرد مجلسی مرحله به مرحله

۲ دستورالعمل ساده جهت تهیه حلوا مسقطی لاری

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل