بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه 10 غذای خوشمزه و رژیمی با گل کلم (مرحله به مرحله)

“`html

غذا با گل کلم

گل کلم یکی از سبزیجات عالی است که بیشتر برای تهیه ترشی استفاده می‌شود و کمتر کسی از مزایای آن و غذاهایی که با این کلم خوشمزه می‌توان درست کرد، اطلاع دارد.

در این مقاله از مجله رضیم، به شما مجموعه‌ای از غذاهای سالم و رژیمی که می‌توانید با گل کلم درست کنید، معرفی خواهیم کرد. فقط کافیست تا انتهای این مطلب با ما باشید.

دستور تهیه خوراک گل کلم

مواد لازم برای تهیه خوراک گل کلم:

  • سینه مرغ: ۱ عدد کامل
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • سیر: ۳ حبه
  • گل کلم: ۱ عدد کوچک
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط
  • فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

مراحل تهیه خوراک گل کلم:

برای تهیه خوراک گل کلم مجلسی، ابتدا مرغ را به تکه‌های کوچک برش می‌زنیم و کنار می‌گذاریم. سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم تا پیاز شفاف شود.

حالا سیر را ریز خرد کرده و به تابه اضافه می‌کنیم. سیر را فقط به مدت کمی تفت می‌دهیم تا عطرش آزاد شود، سپس گوشت مرغ را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می‌دهیم تا کاملاً سرخ شود.

در این مرحله، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می‌کنیم و همه مواد را خوب مخلوط می‌کنیم. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کرده و به تابه اضافه می‌کنیم و مخلوط را تفت می‌دهیم تا آب اضافی گوجه‌ها بخار شود.

بعد از اینکه آب درون تابه کشیده شد، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا رب به خوبی سرخ شود، بعد یک لیوان آب به تابه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم مواد به طور کامل بپزند.

حالا گل کلم را به قطعات کوچک‌تری تقسیم می‌کنیم و سیب‌زمینی‌ها را به چهار قسمت تقسیم می‌کنیم. سپس این مواد را به تابه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم همه چیز خوب بپزد.

بعد از آن، فلفل دلمه‌ای را خرد کرده و به همراه نیم لیوان آب به تابه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم سبزیجات به خوبی بپزند. وقتی خوراک گل کلم آماده شد، آن را با نان یا برنج سرو می‌کنیم.

بهترین غذا با گل کلم

دستور تهیه سوپ تره و گل‌کلم

مواد لازم جهت تهیه سوپ تره و گل کلم:

  • تره فرنگی: ۲ دسته
  • سیر: ۳ حبه
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • گل کلم: ۱ فنجان (گلچه‌های کوچک خرد شده)
  • آب: ۱ فنجان
  • نمک: نیم قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • آب مرغ: ۴ فنجان (یا سبزیجات)
  • آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه سوپ تره و گل‌کلم:

تره‌ فرنگی را خرد کرده و در ظرفی پر از آب می‌ریزیم، سپس آن را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم. سیرها را نیز خرد می‌کنیم. روغن را در یک قابلمه روی حرارت متوسط گرم می‌کنیم. سیر و تره‌ فرنگی را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه تفت می‌دهیم.

سپس گل کلم خرد شده، آب و آب مرغ را به قابلمه اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم جوش بیاید. حرارت را کم کرده و در قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم به مدت ۷ دقیقه بپزد تا گل کلم نرم شود.

سوپ را در مخلوط‌کن یا غذاساز می‌ریزیم تا یکدست شود، سپس به قابلمه برمی‌گردانیم. آب لیمو، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم می‌زنیم. سوپ را در بشقاب‌ها می‌ریزیم و گرم سرو می‌کنیم.

پیش غذا با گل کلم

دستور تهیه پای پنیری گل‌کلم

مواد لازم جهت تهیه پای پنیری گل کلم:

  • سیب
    “““html
    • زمینی رنده شده: ۲ پیمانه
    • پیاز رنده شده: ۱/۴ پیمانه
    • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
    • آرد ساده: ۱ قاشق غذاخوری
    • روغن زیتون: ۱/۲ قاشق غذاخوری
    • روغن گیاهی: ۱ قاشق غذاخوری
    • پیاز خردشده: ۱ عدد
    • سیر رنده شده: ۲ حبه
    • نمک و فلفل: به مقدار لازم
    • ریحان خشک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • آویشن: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • گل‌ کلم درشت خرد شده: ۱ عدد
    • پنیر چدار رنده شده: ۱/۲ پیمانه
    • تخم‌ مرغ: 3 عدد
    • شیر: ۱/۴ پیمانه
    • پاپریکا: ۱/۴ قاشق چای‌خیری

    مراحل تهیه پای پنیری گل کلم:

    فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و یک ظرف کم عمق را چرب کنید. برای تهیه پوسته، آب اضافی سیب‌زمینی را بگیرید. در یک کاسه متوسط، سیب‌زمینی، پیاز، ۱ عدد تخم‌مرغ، نمک و آرد را مخلوط کنید.

    مخلوط را در ظرف چرب شده بریزید و با دست به خوبی در کف ظرف پخش کنید. به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزید. سپس روی آن کمی روغن بریزید و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید. ظرف را از فر بیرون آورده و دمای فر را به ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد کاهش دهید.

    برای تهیه مواد داخل پای: در یک ماهیتابه بزرگ، روغن را روی حرارت بالا گرم کنید. سپس شعله را کم کنید و پیاز، سیر، ریحان، آویشن، فلفل، نمک و پاپریکا را در روغن تفت دهید. به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید. سپس گل‌کلم‌ها را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر بپزید.

    نصف پنیر را روی خمیر سیب‌زمینی پخش کنید. سبزیجات را روی پنیر بریزید و بقیه پنیر را روی آنها بریزید. شیر و ۲ عدد تخم‌مرغ را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید و روی سبزیجات و پنیر بریزید. حالا پاپریکا را روی مخلوط بپاشید.

    به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا روی پای کاملاً طلایی و ترد شود.

    غذا با گل کلم و سیب زمینی

    دستور تهیه گل کلم پلو (پلوی گل کلم)

    مواد لازم جهت تهیه پلو گل کلم:

    • برنج: 3 پیمانه
    • گل کلم: 1 عدد متوسط
    • رب: 2 قاشق غذا خوری پر
    • پیاز: 1 عدد
    • نمک و فلفل و زردچوبه و کمی دارچین یا ادویه پلویی
    • زعفران

    مراحل تهیه گل کلم پلو:

    گل کلم را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و بشویید، سپس پیاز را سرخ کنید. نمک و فلفل اضافه کنید و رب گوجه فرنگی را هم بریزید و مخلوط کنید. بعد گل کلم را اضافه کرده و کمی تفت دهید و دارچین را بریزید.

    زعفران را اضافه کنید و کمی آب (کم) بریزید تا گل کلم نیم پز شود. خیلی پختن آن را ادامه ندهید چون وقتی با برنج دم می‌کشد، خیلی نرم می‌شود. بعد از نیم پز شدن، برنج را آبکش کنید و میان برنج از مخلوط گل کلم بریزید و بگذارید دم بکشد. نوش جان.

    غذا با گل کلم و برنج

    دستور تهیه کوکوی گل کلم

    مواد لازم جهت تهیه کوکوی گل کلم:

    • گل کلم: ۶۰۰ گرم
    • تخم‌مرغ: ۴ الی ۵ عدد
    • پیاز درشت رنده شده: ۱ عدد
    • آرد: ۱/۵ قاشق غذا خوری
    • جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذا خوری
    • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
    • روغن مخصوص سرخ یا روغن حیوانی: ۱ قاشق مرباخوری

    مراحل تهیه کوکوی گل کلم:

    گل کلم را به گلچه‌های کوچک‌تر تقسیم کرده و با دقت بشویید. سپس با دو لیوان آب به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. بعد از پخته شدن، گل کلم را در صافی بریزید و پس از ۱۰ دقیقه با پشت چنگال آن را ریز کنید به گونه‌ای که تکه‌های ریز داشته باشید ولی له نشود.

    سپس فلفل، نمک، زردچوبه، آرد، جعفری و پیاز رنده‌شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در نهایت تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و با هم بزنید. در ماهیتابه با حرارت کم سرخ کنید و درب ماهیتابه را بگذارید تا هم به خوبی پخته شود و هم روغن زیادی نیاز نداشته باشد.

    “““html

    غذا با گل کلم بدون گوشت

    دستور تهیه استیک گل کلم

    مواد لازم برای تهیه استیک گل کلم:

    • گل کلم ۲ عدد
    • روغن زیتون ۱/۴ پیمانه
    • فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • پودر سیر ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • پاپریکا ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • نمک ۱ قاشق چای‌خوری
    • جعفری خرد شده ۱ قاشق غذا خوری
    • آبلیمو ترش به مقدار لازم

    مراحل تهیه استیک گل کلم:

    برای شروع، فر را روشن کنید و با دمای بالا گرم کنید. قسمت سبز بالای گل کلم را جدا کنید.

    با یک چاقوی تیز، گل کلم را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و سپس هر نیمه را به تکه‌های حدودا ۵ سانتی، برش بزنید. در نهایت باید ۸ تا ۱۲ تکه داشته باشید.

    ادویه‌ها و نمک را با هم مخلوط کنید. گل کلم‌ها را در سینی فر که با کاغذ آلومینیومی پوشانیده‌اید، قرار دهید. با یک قلمو، به دو طرف گل کلم‌ها روغن زیتون بزنید و سپس مخلوط ادویه‌ها را روی آن‌ها بپاشید.

    روی گل کلم‌ها را با فویل بپوشانید و در فر گرم شده به مدت ۵ دقیقه بگذارید تا کمی نرم شوند. سپس فویل را برداشته و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بگذارید تا گل کلم‌ها قهوه‌ای و ترد شوند. اگر فر شما فن ندارد، می‌توانید بخاری را برای چند دقیقه روشن نمایید.

    بعد از پخت، گل کلم‌ها را از سینی جدا کنید و با جعفری خرد شده تزئین کنید. این استیک گل کلم خوشمزه آماده است و می‌توانید آن را با سس قارچ میل کنید. نوش جان!

    غذا ساده با گل کلم

    دستور تهیه کاسرول گل کلم

    مواد لازم برای تهیه کاسرول گل کلم:

    • پیاز قرمز یک عدد
    • گل کلم بزرگ (۸۰۰ گرم) یک عدد
    • سس بشامل شش قاشق غذاخوری
    • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
    • نمک نصف قاشق چای‌خوری
    • شیر پرچرب کاله نصف لیوان
    • پیازچه (خرد شده) پنج عدد
    • تخم‌مرغ ۱۲ عدد
    • پنیر پیتزا کاله (رنده شده) نصف لیوان
    • روغن زیتون یک قاشق غذاخوری

    مراحل تهیه کاسرول گل کلم:

    ابتدا فر را روشن کنید و دمای آن را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. گلچه‌های گل کلم را از هم جدا کرده و خوب بشویید. سپس یک قابلمه بردارید و در آن آب، کمی نمک و یک قاشق روغن زیتون بریزید.

    گل کلم‌ها را در قابلمه قرار دهید و بگذارید آب جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، پنج دقیقه به گل کلم‌ها وقت بدهید تا نرم شوند. سپس یک ظرف بردارید و کف آن را با کاغذ آشپزخانه بپوشانید.

    کاغذ را کمی چرب کنید و گل کلم‌های آب‌پز را روی آن بچینید. روی آن‌ها سس بشامل، فلفل سیاه و نمک بریزید. پیاز را ریز خرد کرده و روی ترکیب بریزید.

    در یک کاسه بزرگ، تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با شیر مخلوط کنید. این مخلوط را روی گل کلم‌ها بریزید و سپس پنیر رنده شده را روی آن‌ها بپاشید.

    ترکیب این مواد را در فر قرار دهید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید. سپس آن را از فر خارج کرده و با پیازچه‌های خرد شده تزئین کنید. حالا می‌توانید از این صبحانه خوشمزه و سالم لذت ببرید؛ نوش جان!

    صبحانه با گل کلم

    دستور تهیه گل کلم کبابی

    مواد لازم جهت تهیه گل کلم کبابی:
    “““html

    و فلفل: به مقدار لازم

    • یک قاشق سوپ‌خوری روغن گیاهی
    • یک سر گل‌ کلم
    • یک و نیم لیوان ماست یونانی
    • یک لیمو، پوست آن را رنده و آب آن را بگیرید.
    • دو قاشق سوپ‌خوری گرد فلفل (چیلی)
    • یک قاشق سوپ‌خوری زیره
    • یک قاشق چای‌خوری پودر سیر
    • یک قاشق چای‌خوری ادویه کاری
    • دو قاشق چای‌خوری نمک سنگ
    • یک قاشق فلفل سیاه

    مراحل تهیه گل کلم کبابی:

    ابتدا فر را روی دمای 400 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و یک ورق آشپزی را با روغن گیاهی چرب کنید و کناری بگذارید. ریشهٔ کلم را تمیز کنید و برگ‌های سبز و قسمت سخت آن را جدا کنید تا همهٔ آن edible باشد.

    در یک کاسهٔ متوسط، ماست را با پوست رنده شدهٔ لیمو، آب لیمو، پودر چیلی، زیره، پودر سیر، ادویهٔ کاری، نمک و فلفل مخلوط کرده و هم بزنید. گل کلم را در این کاسه قرار دهید و با یک قلم یا دستانتان این مخلوط را به طور یکنواخت روی کلم بمالید.

    می‌توانید سس اضافه را در یک ظرف دربسته تا سه روز در یخچال نگهداری کنید و برای گوشت، ماهی یا سبزیجات دیگر استفاده کنید.

    سپس کلم را روی ورق آشپزی قرار دهید و بگذارید تا وقتی که سطح آن خشک و قهوه‌ای شود، بپزد (تقریباً 30 تا 40 دقیقه). سس روی کلم باعث می‌شود که سطح آن طعم تردی پیدا کند.

    بگذارید کلم 10 دقیقه خنک شود، سپس آن را برش بزنید و با سالاد سرو کنید. مطمئن باشید که همه از این کلم لذت خواهند برد.

    با گل کلم چی درست کنیم؟

    دستور تهیه خورشت گل کلم با مرغ مجلسی

    مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با مرغ مجلسی:

    • گل کلم کوچک 1 عدد
    • گوشت مرغ بدون استخوان 400 گرم
    • لپه ⅓ پیمانه
    • گوجه‌فرنگی 2 عدد
    • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
    • پیاز متوسط 2 عدد
    • ادویه به مقدار لازم
    • آبلیمو 4-5 قاشق غذاخوری
    • روغن به مقدار لازم
    • زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
    • نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم

    مراحل تهیه خورش گل کلم با مرغ مجلسی:

    ابتدا لپه را برای 5 تا 6 ساعت بخیسانید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه را نیم ساعت بپزید. پیازها را ریز خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شوند؛ نیمی از آن را کنار بگذارید.

    کمی نمک و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید. تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کرده و خوب تفت دهید. گوجه‌فرنگی را رنده کرده و به مرغ اضافه کنید و بگذارید آب آن کشیده شود، سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و با مرغ تفت دهید. در این مرحله فراموش نکنید که فلفل قرمز را هم اضافه کنید.

    لپه‌ای که از قبل پخته شده را با نیمی از پیاز داغ تفت داده و سپس به خورش اضافه کنید. دو لیوان آب جوش به خورش اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا بپزد.

    گل کلم را به قطعات مناسب (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت) خرد کرده و پس از شستن، با دو قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید. آب لیموی تازه زیاد، نمک و ادویه کاری به آن اضافه کرده و با هم تفت دهید.

    در نیم ساعت آخر پخت خورش، گل کلم را به آن اضافه کنید تا خورش جا بیفتد. در انتها زعفران دم کرده را به خورش بیفزایید و طعم آن را بچشید و نمک و ترشی آن را (با افزودن آبلیمو) تنظیم کنید.

    غذا با گل کلم و مرغ

    دستور تهیه نان بروکلی و گل‌ کلم

    مواد لازم جهت تهیه نان بروکلی و گل کلم:

    • گل‌ کلم: ۱۷۰ گرم
    • بروکلی: ۱۷۰ گرم
    • کره: ۲ قاشق غذاخوری
    • آرد ساده: ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
    • شیر: ۲ و ۱/۲ پیمانه
    • خردل: ۱ قاشق چای‌خوری
    • نمک و فلفل: به مقدار لازم

    “““html

    • و فلفل: به مقدار دلخواه

    مراحل تهیه نان بروکلی و گل کلم:

    فر را روی ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. در یک قابلمه متوسط، گل‌کلم و بروکلی را بجوشانید تا نرم شوند (حدود ۱۰ دقیقه). سپس آب آن را بکشید و به ظرف پخت منتقل کنید.

    در یک تابه دیگر و روی حرارت کم، کره را ذوب کنید و کم‌کم آرد را به آن اضافه کنید. سپس به تدریج شیر را اضافه کرده و حرارت را به متوسط افزایش دهید.

    زمانی که مخلوط کمی غلیظ شد، خردل، فلفل و نمک را به آن اضافه کنید. مدام هم بزنید تا سس غلیظ شود و مراقب باشید که نجوشد. دو سوم پنیر را هم اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود.

    سس را روی بروکلی و گل‌کلم بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزید تا رنگ آن کمی قهوه‌ای و حبابی شود. در ۱۰ دقیقه آخر پخت، باقیمانده پنیر را روی آن بپاشید.

    غذا با گل کلم و کلم بروکلی

    امیدواریم از این مطلب بهره‌مند شده باشید.

    همچنین بخوانید:

    کالری گل کلم : گل کلم پخته و خام چقدر کالری دارد ؟

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل