طرز تهیه ترشی شلیل
شلیل میوهای با خواص زیاد است. این میوه به شادابی پوست و مو کمک میکند و برای خانمهای باردار خوب است. همچنین کالری شلیل کم است و برای کسانی که میخواهند وزن کم کنند، گزینه مناسبی است.
شلیل را میتوان هم به صورت خام خورد و هم برای تهیه خوراکیهایی مثل کمپوت، مربا و … از آن استفاده کرد. یکی از خوراکیهایی که میتوان با این میوه خوشمزه درست کرد، ترشی است.
به شما پیشنهاد میکنیم که حتما یک بار ترشی شلیل را تست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه ترشی شلیل خانگی
مواد لازم برای تهیه ترشی شلیل:
- شلیل سفت و بدون هسته ۱ کیلوگرم
- سرکه ۲.۵ لیوان
- نمک ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ لیوان تقریبا پر
- پودر فلفل قرمز ۱ قاشق مرباخوری
- ادویه ترشی ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه ترشی شلیل:
ابتدا شلیلها را خوب بشویید و به چهار قاچ تقسیم کنید. سپس آنها را در یک قابلمه بریزید و تمام مواد دیگر را روی آنها بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و پس از جوش آمدن، به مدت پنج دقیقه جوش بدهید.
پس از اینکه مخلوط خنک شد، آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در شیشهها را محکم ببندید. بعد از چند روز ترشی غلیظتر شده و جا میافتد. نوش جان.
نکاتی درباره ترشی شلیل:
ادویه این ترشی مشابه ادویه ترشی انبه است و شامل پودر گشنیز، مقداری زردچوبه، سیاهتخمه و پودر گلپر میباشد. این مواد را به مقدار مساوی مخلوط کرده و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها بلند شود.
برای تهیه ترشی، سرکه میتواند از نوع محلی یا صنعتی باشد. من برای ترشیهایی که نمیخواهم رنگشان تغییر کند، از سرکه سفید استفاده میکنم.
چطور ترشی شلیل درست کنیم؟
طرز تهیه ترشی شلیل با سرکه سفید
مواد لازم برای تهیه ترشی شلیل:
- شلیل بدون هسته و سفت ۱ کیلوگرم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه سفید به مقدار لازم
- گلپر آسیاب نشده ۱ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه ترشی شلیل با سرکه سفید:
شلیلها را به صورت خلالی برش بزنید و در یک شیشه تمیز و خشک قرار دهید. شکر و نمک را در یک لیوان سرکه حل کرده و داخل شیشه ترشی بریزید.
از این مرحله به بعد، سرکه را تا جایی که شیشه پر شود، بریزید. حالا گلپر را اضافه کرده و درب شیشه را محکم ببندید. به مدت سه روز در دمای اتاق و سپس یک هفته در یخچال نگهداری کنید تا غلیظ شود و جا بیفتد.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه ۳ مدل ترشی هلو در منزل