“`html
دستور تهیه سوپ سفید
سوپ شیر یکی از خوشمزه ترین سوپ هایی است که می توانید در فصل زمستان درست کنید و به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی آن را میل کنید. این نوع سوپ به دلیل داشتن موادی مثل شیر و سبزیجات بسیار مقوی بوده و برای درمان بیماری هایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است.
سوپ شیر مجلسی کمی با سوپ های معمولی تفاوت دارد و همانطور که از اسمش پیداست برای مهمانی ها و دورهمی ها طبخ می شود. در ادامه دو مدل سوپ شیر مجلسی را به شما دستور تهیه خواهیم داد که می توانید به راحتی آن ها را در منزل تهیه کنید.
دستور تهیه سوپ شیر مجلسی با عصاره گردن مرغ
مواد لازم برای تهیه سوپ شیر مجلسی با طعم گردن:
این مقدار مواد برای یک مهمانی 25 تا 30 نفره مناسب است و اگر شما می خواهید می توانید مقدار مواد را کم کنید.
- جو پوست کنده ………………………… 3 پیمانه
- گردن مرغ ……………………………….. دو کیلو
- شیر ……………………………………… دو و نیم کیلو
- هویج نگینی ……………………………. دو لیوان
- کرفس نگینی ………………………….. دو لیوان
- کنسرو نخود سبز ……………………… یک قوطی
- قرص عصاره مرغ ………………………. سه تا چهار عدد
- جعفری خرد شده …………………….. یک دسته
سوپ شیر مجلسی با جو
مراحل تهیه سوپ سفید مجلسی با گردن:
یکی از کارهایی که باعث جا افتادن و خوشمزه تر شدن سوپ شما می شود این است که جو را به مدت زیاد حدود 12 ساعت بجوشانید. می توانید از یک شب تا صبح جو را بجوشانید.
حالا در یک قابلمه گردن های مرغ را بریزید و آن ها را به همراه دو عدد پیاز خرد شده و ساقه های کرفس به مدت یک ساعت بپزید. می توانید برای طعم دار شدن، مقداری ادویه هم به آن اضافه کنید.
در واقع شما به آب مرغ برای تهیه سوپ نیاز دارید. البته می توانید گوشت های گردن را ریش ریش کنید و به سوپتان اضافه کنید اما در تهیه سوپ شیر مجلسی این کار را نکنید. می توانید گردن ها را برای تهیه یک الویه خوشمزه استفاده کنید.
همانطور که گفته شد بهتر است که جو به مدت 12 ساعت بپزد اما باید سه ساعت اول با آب بپزد و حدود 9 ساعت با آب مرغ هایی که درست کردید بپزید. پس از اینکه جو را جوشاندید، یک کیلو از شیر را کم کم به جو اضافه کنید و آرام هم بزنید.
حرارت را زیاد کنید تا شیر جوش بیاید و از بریده شدن شیر جلوگیری شود. پس از اینکه به نقطه ی جوش رسید حرارت را کم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آب آن کم شود.
پس از اینکه آب آن کم شد، باقی مانده شیر را اضافه کنید و مانند مرحله قبلی کارها را انجام دهید. یک ساعت قبل از سرو، هویج و کرفس را به آن اضافه کنید و ده دقیقه قبل از سرو، نخود فرنگی را به سوپ اضافه کنید.
اگر دیدید سوپ خیلی غلیظ است، شیر اضافه کنید. در هنگام کشیدن سوپ نیز چند برگ خرد شده جعفری به سوپ اضافه کنید و هم بزنید.
سوپ شیر مجلسی با خامه
دستور تهیه سوپ شیر مجلسی
مواد لازم جهت تهیه سوپ شیر مجلسی:
این مواد برای 3 نفر مناسب است و در صورت تمایل می توانید مقدار آن ها را زیاد کنید.
- مرغ چند تکه (می توانید از آب مرغ هم استفاده کنید)
- هویج ۲ عدد یا یک عدد بزرگ
- جو یا جو پرک نصف لیوان (برای هر نفر ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری)
- شیر ۲ لیوان
- پیاز ۱ عدد
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- آرد سفید (قنادی) ۲ قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه در صورت تمایل (۲ قاشق غذاخوری)
- جعفری خرد شده به میزان لازم
- قارچ
“““html
۵ عدد - نمک به میزان لازم
مراحل تهیه سوپ شیر مجلسی:
ابتدا یک عدد پیاز را خرد کنید و در قابلمه با روغن سرخ کنید. سپس تکههای مرغ را به آن اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید. بعد از آن، مقداری آب به قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا مرغ نیمپز شود. وقتی مرغ نیمپز شد، هویجهای نگینیشده را اضافه کنید.
وقتی هویجها نیمپز شدند، جو پرک را اضافه کنید. در یک ماهیتابه، آرد را کمی سرخ کنید تا بوی خامیاش از بین برود و بعد کره را به آن اضافه کنید و آن را هم تفت دهید. حالا شیر گرم شده را به این مخلوط اضافه کنید.
بههم زدن را ادامه دهید تا آرد گلوله نشود و شیر به جوش بیاید. وقتی شیر جوشید، خامه را اضافه کنید. البته میتوانید از خامه استفاده نکنید. کمی آن را هم بزنید. حالا مرغهایی که در قابلمه بود را خارج کرده و مخلوط آرد را به قابلمه اضافه کنید.
نمک را به سوپ اضافه کنید. میتوانید مرغها را ریشریش کرده و به سوپ اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دیگر بپزد تا جا بیفتد. در انتهای پخت، جعفریهای خرد شده را به سوپ اضافه کنید.
اگر دوست دارید از قارچ در سوپ شیر مجلسی استفاده کنید، ابتدا قارچهای خرد شده را در کره تفت دهید و سرخ کنید و قبل از اضافه کردن مخلوط شیر، آنها را در سوپ بریزید.
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی