“`html
دستور تهیه گداخته
گداخته یکی از دسرهای خوشمزه است که به خاطر مواد مغذی آن برای افرادی که کمخونی دارند یا بدنی ضعیف دارند، بسیار مناسب است. این دسر به راحتی و بدون نیاز به زمان زیاد تهیه میشود.
به دلیل استفاده از مغزها و خرما در گداخته، این دسر بسیار مقوی است و برای خانمهایی که به تازگی زایمان کردهاند، مفید خواهد بود. در اصفهان و برخی دیگر از شهرها معمول است که روز بعد از عروسی این دسر را برای عروس و داماد میبرند.
اگر به دنبال یادگیری طرز تهیه گداخته هستید، این مقاله را از دست ندهید و تا پایان با ما همراه باشید.
دستور تهیه گداخته عروس و داماد
دستور تهیه گداخته هفت مغز
مواد لازم برای پخت گداخته:
- ادویه مخصوص 200 گرم
- مغز پسته 200 گرم
- مغز بادام 200 گرم
- مغز فندق 200 گرم
- مغز گردو 200 گرم
- کنجد 100 گرم
- نخودچی 100 گرم
- خرما خرک (خارک) 200 گرم
- خرما 200 گرم
- پودر نارگیل 200 گرم
- پودر سنجد 100 گرم
- شیره ی خرما 400 گرم
- نبات 200 گرم
- زعفران ساییده شده 1 قاشق چایخوری
- آب به میزان کافی
مراحل تهیه گداخته:
در ابتدا، مغزها، کنجد و نخودچی را با هم ترکیب کرده و با آسیاب برقی پودر کنید. سپس هستههای خرما را جدا کنید.
برای نرم کردن خرماها، آنها را با 1 یا 2 لیوان آب در قابلمه بپزید تا به خوبی نرم شوند. سپس، خرماهای پخته شده را له کنید و با پودر مغزها مخلوط کنید.
در این مرحله، پودر سنجد و پودر نارگیل را به مخلوط اضافه کنید و حدود 4 لیوان آب به آن اضافه نمایید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد نبات و شیره ی خرما را اضافه کنید و به هم بزنید تا مواد قوام بگیرند و غلیظ شوند.
توجه داشته باشید که باید مدام مواد را هم بزنید تا گداخته به خوبی درست شود. حدود 1 ساعت این کار را ادامه دهید تا смеси غلیظ شود. پنج دقیقه آخر زعفران دمکرده را به مخلوط اضافه کنید و پس از پنج دقیقه، حرارت را خاموش کنید.
گداخته ی هفت مغز شما آماده است. آن را در ظرف بریزید و نوش جان کنید.
دستور تهیه گداخته نجف آباد
دستور تهیه گداخته اصفهانی
مواد لازم جهت تهیه گداخته اصفهانی:
- خرما خرک و نارگیل (خردشده و آسیاب شده) 3 لیوان
- آرد برنج 3 قاشق غذاخوری
- شکر، زعفران و ادویههای معطر، کره یا روغن حیوانی به مقدار لازم
دستور تهیه گداخته اصفهانی:
آرد برنج را در قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس روغن حیوانی یا کره (به مقدار دلخواه) را اضافه کنید و بعد خرما و نارگیل (و در صورت تمایل، هفت مغز) را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
سپس ادویه مخصوص گداخته (مثل زیره، پودر هل و دارچین) و زعفران دمکرده را اضافه کنید و باز هم به تفت دادن ادامه دهید. شکر را اضافه کنید و در آخر مقداری آب جوش روی آن بریزید. درب ظرف را بگذارید تا به آرامی بپزد و جا بیفتد.
میتوانید به جای شکر چند تکه نبات بریزید. بعد از پخته شدن گداخته، آن را در کاسه ترمه یا ظرفهای سنتی زیبا سرو کنید و نوش جان کنید.
این دستور کلی است و هر خانوادهای بسته به سلیقه خود، میتواند مواد متفاوتی مانند زیره، هفت مغز و نبات اضافه کنند.
گردآوری توسط مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی